Real Junior Vaslui, LPS Banatul și ACS Chelsea București, numai victorii în prima zi a turneului final de la Timișoara, ”Interliga de Iarnă – Trofeul Gheorghe Ola”: loturile celor 8 echipe, rezultate, marcatori + FOTO

Efervescență juvenilă în douăsprezece ore de fotbal, rețeta reușită a zilei inaugurale a turneului final al ediției din acest an a ”Interligii de Iarnă – Trofeul Gheorghe Ola”, în primele partide din grupe pentru intrarea în finalele la medalii programate mâine cu începere de la ora 17 tot în sala sporturilor ”Constantin Jude”. În urmă cu 30 de ani, într-o duminică de 17 decembrie, primii timișoreni erau secerați mortal pe străzile orașului de gloanțele represiunii. Într-o boltă în timp, la ceas comemorativ, capitala Banatului are onoarea de a găzdui pe 17 decembrie punctul culminant al unui eveniment sportiv fereastră spre viitor, dedicat micilor fotbaliști de nici zece ani, din generația 2010, reprezentanți ai celor 8 cluburi din țară calificate în faza cu trofeul pe masă a tradiționalei competiții juvenile de sală sub egida FRF.  

Început al unei săptămâni comemorative cu adânci semnificații pentru Timișoara dar și pentru societatea românească, punctat luni dimineață în sala ”Constantin Jude” de inaugurarea turneului final național al ediției 2019 în ”Trofeul Gheorghe Ola” la fotbal în sală pentru copii de 9 ani, demarat sub cele mai bune auspicii, cu un duel bănățean-oltean cu nu mai puțin de 9 goluri și încheiat la limită. Iar pentru ca ziua de deschidere a finalelor ”Interligii de Iarnă” să se contureze într-un cerc perfect închis, și ultimul dintre cele opt meciuri disputate, de la ora 19:30, a oferit tot nu mai puțin de 9 goluri.   

Ba mai mult, ca simetria să-și facă și mai mult simțită prezența, diferențele de scor înregistrate în fiecare pereche de meciuri jucate în ordine cronologică fie în Turneul Final Grupa A, fie în Turneul Final Grupa B, au fost absolut identice, rezultatul la limită din uvertura timișoreano-craioveană fiind imitat în prima întâlnire din cealaltă serie, și tot așa. Două goluri diferență în partidele cu numărul 2 din cele două patrulatere, apoi trei diferență în disputele cu numărul 3, orele serii aducând distanțări la câte 5 goluri avans. 

Trăgând linie, marile beneficiare ale începutului de săptămână au fost Real Junior Vaslui, cu cea mai bună linie de clasament după prima zi cu câte două apariții pentru fiecare formație, tot câte două victorii repurtând și gazda organizatoare LPS Banatul respectiv ACS Chelsea București.

Care cluburi vor mai câștiga la finele fazei pe grupe de marți dimineață și care vor și pătrunde în finalele la medalii de după-amiază? Care vor triumfa în disputele de podium? Întrebările, în următoarele nici 24 de ore… 

Dar până atunci, câteva prime amănunte după prima zi a turneului final de la Timișoara, ”Interliga de Iarnă – Trofeul Gheorghe Ola”, ca de exemplu lista loturilor și antrenorii celor 8 formații, rezultatele celor 8 partide și spicuiri între marcatori, programul zilei de marți și un calup foto.

Așadar sala ”Constantin Jude” are parte de un turneu final național juvenil de fotbal în sală, competiție adresată în acest sezon copiilor născuți în generația 2010, provenind de la 8 cluburi care au trecut de fazele județene și zonale, printre care și LPS Banatul, liceu organizator al fazei finale sub egida FRF, reprezentant calificat în numele Timișului. 

Iar LPS Banatul s-a impus în jocul inaugural, răsturnând scorul de la 0-1 la 5-1 în fața albaștrilor din Bănie, prin golurile lui Raul Matei din minutele 17 și 21, Alex Asurdoaei în minutele 25 și 30, și Ștefan Leoveanu în minutul 32, după ce Alexandru Iovan puncta în minutul 10 în contul craiovenilor, tot el înscriind apoi și în minutele 37 și 39, ca mai apoi Răzvan Prună să reducă la limită din handicap, în minutul 51: LPS Banatul Timișoara – CSJ Știința U Craiova 5-4 (4-1) – foto pagina I. ”Galbenii” de pe Bega au mai nimerit de două ori transversala, prin Ştefan Leoveanu şi Petru Petcu, la scorul de 4-1… 

LPS Banatul Timișoara, câştigătoare a turneului zonal care se desfăşura la începutul lunii în sala liceului ”David Voniga” din Giroc, a lăsat o bună impresie, cu dorinţa de a încheia victorioasă. Un debut atractiv al competiției copiilor, o urmare pe măsură…   

Totul sub privirile altor copii participanți, ale părinților, ale delegaților oficiali de la Bucureşti, din partea FRF, și anume Mihai Duras, Victor Radu şi Dragoș Ionescu, dar și ale celor din partea localnicilor, în frunte cu Wiliam Harasim pe partea de organizare, respectiv Gheorghe Chimiuc, Dorin Micșa, Petru Macu şi Corneliu Ilin, informatician de-o viață în preajma sportului timișorean, inclusiv prin intermediul penelului cronicarului, acum în rol de crainic.

LPS Banatul, antrenată de Cristian Petcu și Ionuț Vucea, s-a axat pe Alexandru Popescu, Darius Horvath, Dragoș Goia, Eduard Simu, Ștefan Leoveanu și Tony Podaru, contând și pe David Frunză, Patrick Bodescu, Petru Petcu, Raul Matei, Alex Asurdoaei și Alin Oprea.

”Albaștrii” Craiovei, îndrumați de Valentin David și Radu Vițan, s-au aliniat în Banat cu Haris Papalitsas, Theodor Vlăiculescu, Mihnea Popescu, Alexandru Iovan, David Cârstea, Sasha Florică, Radu Sgubin, Robert Prună, Eduard Mitran, Eric Crisbășanu, Ovidiu Matea, Patrick Ștefan

Timișorenii aveau să câștige și cel de-al doilea lor meci, ultimul al zilei în Grupa A, cu începere de la ora 18, în dauna copiilor de sub Feleac, ardeleni în alb-negru care în a doua partidă a seriei, de la ora 12, dispuneau de bucureștenii în roșu-albastru de la FC FCSB Academy. 

CS Luceafărul Cluj, pregătită de Gigi Vînău și Vlad Vălean, s-a axat la debutul de la amiază pe Mihai Chiorean, Daniel Bejenaru, Alexandru Bara, Tizian Klein, Răzvan Podea, Denis Vădan, completați de Alex Nemeti, David Jimborean, Matei Pădure, Alin Jucan, Ștefan Miszti și Vlad Crăciunaș.

De partea cealaltă, ”pepiniera” prim-divizionarei din capitală, cu Constantin Dumitru și Andrei Rotariu pe banca tehnică, a abordat finalele cu Mihai Petre, David Vasile, Lucas Toporaș, Mario Niculescu, Sasha Pavel, Darius Tudor, completați de Alexandru Nichita, Robert Dinu, Ianis Atimoftioaie, Patrick Biga, David Sîrbu și Tudor Ivan.

S-a mai jucat la matineu și primul meci din Grupa B, bucureștenii de la ACS Chelsea fiind aliniați de antrenorul Ștefan Căliman în componența Edvin Ciocan, Alfred Curt, Ștefan Ciobanu, Alexandru Ciobanu, Tudor Enescu, Eric Dumitrache, completată de David Melciu, David Avram, Justin Alexandrescu, David Gheorghiu, Matei Pădure și Eduard Andronescu, pe când Antal Szilamer și Toke Szilard i-au aliniat pentru roș-negrii harghiteni de la AFK Csikszereda Miercurea Ciuc pe Lukacs Gergo, Ede Laszlo, Keresztes Tamas, Lukacs Bence, Biro Botond, Szatmari Gergo, completați de Kajtar Andras, Antal Csanad, Ambrus Lukacs, Fulop Akos, Hella Daniel și Mathe Antal.

Ultimele formații intrate în competiția turneului final, cu începere de la ora 13:30 în cel de-al doilea meci al Grupei B, au fost ACS Real Junior Vaslui, cu Răzvan Beldiman antrenor principal și alcătuirea Denis Ciobanu, Justin Spînache, David Amarandei, Darius Tofa, Ștefan Palade, Andrew Vasilică, completată de Luis Caletcă, Denis Teleche, Alexandru Cracuschi, Cristi Brînză, Răzvan Amarandei, Lucas Mândric, respectiv ACS Prosport Academy, îndrumată de Roman Iordan și Bogdan Dobrescu, în componența Andrei Bodnariuc, Radu Gîrtan, Nikolas Purice, Filip Gheorghe, Andrei Petrache, Eric Dinescu, cu Matei Andreescu, Alexandru Tesciărău, Darius Constantin, Nicolas Lazăr, Tudor Vărzan și David Rusanu în completare.

Iar acest duel avea să fie și unicul dintre cele 8 partide ale zilei în care una dintre formații n-a marcat, vasluienii impunându-se la zero în fața lui ACS Prosport Academy. 

Revenind la Grupa A, FC FCSB Academy – CS Luceafărul Cluj avea să se încheie 1-3 (1-2), cel mai frumos gol fiind înscris cu câlcâiul, cu spatele la poartă pe linia de tuşă, de micuţul Alin Jucan, de la ardeleni.

Bucureștenii nu învingeau nici în al doilea lor meci, de la ora 15, CSJ Știința U Craiova – FC FCSB Academy 4-1 (0-0). Iar seara, LPS Banatul – CS Luceafărul Cluj 6-1 (2-0): Raul Matei – 5 goluri și Alex Asurdoaie – un gol, respectiv Tizian Klein.

În Grupa B, demarată de la ora 10:30, în ordine cronologică…  

ACS Chelsea București – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 2-1 (1-1).

ACS Prosport Academy Bucureşti – Real Junior Vaslui 0-2 (0-0).

ACS Chelsea – ACS Prosport 5-2 (2-2).

AFK Csikszereda – Real Junior 2-7 (1-3).

Meciurile au fost arbitrate de Tudor Jurcă şi Sorin Saladea – ambii din Arad.

Iar marți dimineață se vor juca alte patru jocuri, ultimele din serii, începând cu ora 9, după cum urmează… 

În Grupa A: CSJ Știința U Craiova – CS Luceafărul Cluj, iar LPS Banatul – FC FCSB Academy de la 12.

În Grupa B, ACS Chelsea – Real Junior Vaslui – direct și care pe care de la 10:30 pentru intrarea în finală, și AFK Csikszereda – ACS Prosport Academy de la 13:30, ambele, fără șanse nici măcar la intrarea în finala mică.

Meci urmat de la ora 17 de finala mică, al formațiilor clasate pe locul 2 la încheierea celor două serii, finala mare fiind programată de la ora 18:30 între câștigătoarele grupelor.

Clasamentele după primele câte două etape din totalul de trei…

Grupa Turneu Final A

1. LPS Banatul Timişoara 2 2 0 0 11-5 6 6
2. CSJ Știința U Craiova 2 1 0 1 8-6 2 3
3. CS Luceafărul Cluj 2 1 0 1 4-7 -3 3
4. FC FCSB Academy 2 0 0 2 2-7 -5 0

Turneu Final Grupa B:

1. Real Junior Vaslui 2 2 0 0 9-2 7 6
2. ACS Chelsea Bucureşti 2 2 0 0 7-3 4 6
3. ACS Prosport Academy 2 0 0 2 2-7 -5 0
4. AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 2 0 0 2 3-9 -6 0

Fotografii realizate de Iosif Canea

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 10

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: