Recaș dă lovitura liderului Bazoș și îl detronează în penultima etapă de ”Județ”, în favoarea Moșniței, gazdă a derby-ului la final cu titlul pe masă: rezultate, marcatori, echipe, declarații

Recășenii au doborât liderul chiar pe terenul acestuia în runda a 29-a și penultima a sezonului în Campionatul Județean Timiș al ligii a V-a, fruntașa încă din tur AS FC Bazoș pierzând prima treaptă la chiar ultima reprezentație acasă și întâia sincopă, de care a profitat Gloria Moșnița Nouă, înscăunată înaintea etapei finale, care va aduce derby-ul la vârf Moșnița – Bazoș, pe terenul noului lider al Seriei a II-a. Toate rezultatele din weekend și programul reuniunii finale de săptămâna viitoare, pe coloana clasamentelor la zi. Iar mai jos marcatorii, detalii, echipe și declarații de la unele partide ale rundei. 

În Seria I, lider s-a menținut și după această penultimă etapă AS FC Unirea Jimbolia, cu 80 de puncte, urmat de Steaua Roşie Variaş cu 79 de puncte; iar pe locul trei AS Gelu cu 68 de puncte.

AS FC Unirea Jimbolia – AS Avantul Bobda 14-1 (7-1): Daniel Adrian Cioată 5 goluri, Robert Anton 3 goluri, Ionel Vinău, Marius Boldijar, Cătălin Dițoiu, Andrei Serban și Florin Gorgan, respectiv Marius Precup.

O remarcă pentru juniorul la 15 ani neîmpliniți Andrei Șerban, marcator la debutul său la seniori.

Ultima etapă va fi decisivă pentru liderul seriei, care nu concepe să nu câștige la Valcani.

AS Steaua Roșie Variaș – CS Voința Biled 2-0 (0-0): Adrian Titu (min. 51) și Marius Postolache (min. 77).

Ocupanta locului secund așteaptă acum un pas greșit al celor de la Jimbolia în ultima etapă la Valcani.

AS FC Spartak Gottlob – CS Unirea 2 Sânnicolau Mare 1-3 (0-3).

Victorie pentru junii lui Marius Sitaru prin golurile reușite de Octavian Covaci (min. 12), Tomas Cozma (min. 17) și Răzvan Dima (min. 40), golul de onoare pentru gazde fiind semnat de Ciprian Novac (min. 82).

AS FC Dacia Cărpiniș – ACS Voința Valcani 3-1 (1-1): Darius Bubulici (min. 3), Daniel Filip (min. 65) și Florin Diaconu (min. 75), respectiv Cristian Trăistaru (min. 29).

AS Chinejana Chinezul Satchinez – AS Tricoul 1 Iunie Timișoara 1-0 (1-0). Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 29 de Răzvan Barbula cu un șut de la 22 de metri.

*

Seria a II-a a fost prima din ”Județ” în care campioana s-a impus binișor  înainte de termen, fiind vorba despre AS Juventus Pișchia, care, cu titlul la purtător, a învins în deplasare și a acumulat 69 de puncte; pe locul secund Viitorul Bencec cu 58 de puncte iar pe locul trei ACS Galaxy Timișoara, cu 54 de puncte.

CS Utvin – AS Juventus Pișchia 3-6 (3-2): Florin Văcărescu două goluri și Ciprian Buda, respectiv pentru învingători Alexandru Vuc două goluri, Darius Vițan două goluri, Raul Mariș și Bogdan Inoveanu.

Elevii lui Richard Meleșcanu s-au trezit conduși la pauză de puștii pregătiți de Mircea Goșoașă, campioana răsturnând totuși scorul la reluarea partidei. 

ACS Unirea Banloc – CS Timișul 2 Șag 4-3 (2-1).

Au marcat: Alin Tomeniuc (min. 18), Adrian Semeniuc (min. 35, 77) și Silviu Clipei (min. 69), respectiv Alexandar Radovan (min. 12), Ovidiu Radu (min. 48) și Robert Ștefan (min. 56).

Antrenorul oaspeților a declarat: ”Atât cât va mai rămâne în Județ, Timișul Șag nu se va mai prezenta la meciul cu Banloc. Nu am avut atâtea accidentări în tot campionatul, câte am avut astăzi la acest joc, am rămas chiar în 8 jucători în ultimele 15 minute. Tot meciul am fost amenințați, bagă tare, rupeți-i, etcetera. Ce să mai vorbim la golul 4, a fost fault în atac și s-a acordat gol.”

AS Camaro Fibiș – AS Petroman 1-1 (1-0).

Flavius Glișa a deschis scorul în minutul 32 pentru gazde, ca apoi, în minutul 78, Nicolae Negru să egaleze și să stabilească scorul final. De menționat că ambele echipe au fost nemulțumite de arbitraj.

AS Viitorul Bencec – AS Unirea Cerneteaz 5-0 (2-0).

Emanuel Ardelean cu două goluri, Răzvan Cernăuțan, Alin Cristea și Marius Ignat sunt puncherii echipei care cu o etapă înainte de final este vicecampioana seriei.

*

Schimbare de lider în Seria a III-a, AS Gloria Moşniţa Nouă urcând în fotoliul fruntaș tocmai înaintea rundei finale, cu 80 de puncte, față de cele 78 ale fostului lider AS FC Bazoş. Cele două se vor întâlni tocmai în etapa cădere de cortină, pe terenul noului lider, din Moșnița. Iar pe locul trei AS Recaș, cu 69 puncte, care a furnizat surpriza detronării Bazoșului.

CSC Olimpia Bucovăț – AS Gloria Moșnița Nouă 1-5 (1-3): Cosmin Râmbu (min. 15), respectiv pentru învingători Dan Roman (min. 3, 23 și 40), Ruben Mariș (min. 50) și Lucian Stoica (min. 65).

Cu această victorie în ultima sa deplasare din campionat, echipa pregătită de antrenorul-jucător și totodată golgeterul la zi al campionatului, Dan Roman, ajuns la borna de 60 de goluri, a trecut în fruntea clasamentului, grație și eșecului acasă al celor din Bazoș. Iar etapa viitoare Moșnița și Bazoș vor juca cu titlul pe masă pe terenul noului lider. Avantaj de puncte, avantaj al posturii de formație gazdă.

AS FC Bazoș – AS Recaș 1-2 (0-0): Cristian Radu (min. 79, din lovitură de la 11 metri), respectiv pentru învingători Dumitru Dunca (min. 57) și Deian Cocoțan (min. 90).

Liderul, învins acasă și detronat. Trupa lui Flavius Buță a fost lider al seriei din etapa a XI-a, când a învins în deplasare pe Autoliv Lugoj cu 4-1, însă în penultima rundă a campionatului, a XXIX-a, la doar prima înfrângere, a cedat șefia în favoarea celor de la Moșnița Nouă.

Au jucat următoarele formații:

Bazoș: Staicu – Anițaș, Fedor, Codrean, Bungău – Pistrițu, Vînătu, Cristescu, Bolgea – Radu, Achimov.

Antrenor Flavius Buță.

Au mai intrat: Burlacu, Lazea, Tomoș.

Pe bancă: Filip, Vamvu.

Recaș: Barbu – Sălăjan, Peptănuș, Stoian, Dunca – Mărgărita, Guțiu, Bejera, Cocoțan – Voicu, Tutunaru.

Antrenor Sorin Micșa.

Au mai intrat: Hantea, Rotariu, Mișcov.

Pe bancă: Botnar, Roșca.

Sorin Micșa (antrenor Recaș): ”Îmi felicit jucătorii pentru atitudinea din jocul de astăzi! Au dat dovadă că sunt un grup unit, au făcut sacrificii iar astăzi fotbalul i-a răsplătit. Felicit echipa FC Bazoș pentru parcursul senzațional și le urez baftă în finala campionatului, de săptămâna viitoare.”

ACS Electrica 1929 Timișoara – AS Berini 2-2 (1-0).

Au marcat: Pavel Olărescu (min. 15) și Andrei Pășcălău (min. 82), respectiv Darius Horoțan (min. 60) și Marius Todor (min. 69).

Jocul s-a disputat pe terenul 2 de lângă stadionul Electrica. Oare o fi omologat? De menționat că echipa a fost preluată din etapa trecută de antrenorul Marcel Romanescu, care a folosit 6 juniori din anul 2007. Iar gazdele au avut numai 11 jucători înscriși pe raportul de arbitraj, jumătate dintre componenți luând mai repede vacanță.

AS Bacova – AS Timișul Hitiaș 1-2 (0-0): Raul Prundeanu (min. 67), respectiv pentru învingători Eugen Coca (min. 55) și Abel Șultz (min. 77).

Din minutul 81, gazdele au rămas în 9 jucători, Gabriel Popa și portarul Sergiu Ordean fiind eliminați de arbitrul Ionuț Lefter pentru că s-au înjurat și lovit reciproc. De menționat că de această dată formațiile au fost mulțumite de arbitrajul lui Lefter.

AS Meget Remetea Mare – CSO Flacăra Făget 1-3 (0-0): Nicolas Ardelean – junior de 16 ani (min. 50), respectiv pentru învingători Mihai Rădac (min. 56. 88) și Raul Dobozi (min. 74).

CS Phoenix Buziaș 2 – AS Boldur 2-3. Jocul s-a desfășurat pe terenul din localitatea Hitiaș, iar pentru învingători au punctat Florin Pașca, Abel Buciuta și Florin Turbea.

CSC Belinț – CS Tormac 16-0 (6-0): Denis Ștefoni 5 goluri, Lucian Ionescu 4 goluri, Răzvan Dragomir 3 goluri, Robert Watzulek două goluri și Alex Grozoni respectiv Florin Mitrache câte unul fiecare.

+

Goleadorii din ”Județ” după etapa 29:

60 goluri… Dani Roman (Gloria Moşniţa Nouă).

53 goluri… Mihai Rădac (CSO Făget).

49 goluri… Daniel Adrian Cioată (Jimbolia).

42 goluri… Robert Mihai Anton (Jimbolia),

36 goluri… Cristian Radu (Bazoşu Vechi),Cristian Berbece (AS Gelu),

30 goluri… Alexandru Roberto Apostol (Variaş).

28 goluri… Bogdan Andriucă (Moşniţa Nouă),Tomas Cozma (Unirea Sânnicolau Mare II),

27 goluri… Petre Râmneanţu (Steaua Roşie Variaş).

25 goluri… Emanuel Ardelean (Viitorul Bencec).

24 goluri… Cosmin Radu (Cenad),Bogdan Inoveanu (Juventus Pişchia).

22 goluri… Liviu Zahorneanu (Bobda), Denis Ștefoni (Belinț)

21 goluri… Claudiu Nicolae Fulga (Juventus Pişchia), Darius Jorj (Berini),Raul Prundeanu (AS Bacova).

20 goluri… Miși Bejera (AS Recaș). Florin Bolgea și Andrei Achimov (ambii Bazoșu Vechi), Ovidiu Rusanda (Petroman).

18 goluri… Alex Vuc (Pișchia).

*

Ultimele sanctiuni dictate de Comisia de Disciplină a AJF Timiș:

La liga a IV-a, pentru cartonașul roșu primit în ultima etapă, Denis Bud (CSC Peciu Nou) a încasat 3 etape de suspendare și o penalizare de 500 de lei, iar Petre Rădulescu (AS Atletico Liebling) și Cosmin Saizu (ACS Voința Mașloc) câte o etapă.

La liga a V-a, Gabriel Sorin Voicu (Steaua Roșie Variaș) 3 etape de suspendare și 400 de lei penalizare, Ovidiu Preda (Tricoul 1 Iunie Timișoara) 3 etape si 400 de lei, Mădălin Mihail Roman (AS Steaua Roșie Variaș) două etape suspendare și 400 de lei penalizare, Ioan Roșca (Viitorul Bencec) 3 etape suspendare și 400 lei, Iosif Fugel (Unirea Cerneteaz) două etape suspendare și 400 de lei, Victor Benea (Avântul Bobda) două etape suspendare și 400 de lei. iar Raul Alex Mutașcu (AS Camaro Fibiș) și Ionuț Alexandru (Voința Valcani) câte o etapă.

Cluburile AS Tricoul 1 Iunie Timișoara și AS Steaua Roșie Variaș au primit un ultim avertisment și 400 lei penalitate sportivă. Pentru ce oare?

În fine, AS Recaș – CSC Bucovăț, întrerupt în minutul 60 la scorul de 6-1 pentru gazde, a avut omologat rezultatul de pe teren, clubul din Bucovăț fiind amendat cu 200 de lei.

La Șag, în finala județeană a Cupei României, de la ora 18, CSM Lugoj a dispus de CSU UVT. Amănunte, într-o consemnare adiacentă.

* Tot astăzi, în etapa I a Grupei B la turneul final Euro U19 de juniori mari, Anglia – Austria 2-0 și Israel – Serbia 2-2. Românii joacă al doilea lor meci în Grupa A marți de la ora 19 cu Franța.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: