Recaş înscrie de 8 ori Ripensiei pe „Colterm” în Cupa României: FOTO

Ripensia a încheiat de o manieră nedorită de departe cel mai apăsător an de la relansarea sa în 2012 pe scena fotbalului românesc, an 2023 în care a retrogradat din Liga 2 dar nu s-a oprit în Liga 3, lăsându-se la baza întrecerilor „fotbalului mic”, în eşalonul 6 de „Promoţie”, de la nivelul căruia a pus punct apariţiilor autumnale în curs sub forma unei eliminări înregistrate prin încasarea a 8 goluri duminică în faza judeţeană Timiş a Cupei României.  

Clubul roş-galben-albastru timişorean a încheiat în urmă cu două săptămâni reprezentaţiile în turul fazei play-off a Ligii de Tineret, juniorii săi mari cedând cu 3-0 la Universitatea Cluj în runda a V-a a grupei I valorice cu 6 formaţii şi încheind anul pe 6 şi cu bilanţul 5 0 1 4 5-16 la 8 puncte în urma penultimei clasate de sub Tâmpa, tot în acel weekend punând punct şi juniorii sub 16 ani ai Ripensiei printr-un 2-0 victorios la LPS Banatul şi o clasare pe locul 3 în Seria 3 de play-out a „Elitelor U16”, în urma celor de la Hermannstadt şi CFR Cluj, iar astăzi a completat ţintarul competiţional şi garnitura angrenată în „Promoţie”, care n-a trecut însă de turul 2 al Cupei României la nivel timişean, în ceea ce a fost de fapt ultimul meci oficial jucat în acest an în judeţul nostru.

Ripensia Timişoara pierzându-l în faţa celor de la AS Recaş, din eşalonul superior al ligii a V-a judeţene, cu scorul de 3-8 (2-4), Iulian Iovănescu (min. 8), Paul Crişan (min. 13) şi Eduard Agoston (min. 75) înscriind pentru învinşi, în vreme ce Deian Cocoţan (în minutele 10 şi 23), Flavius Lazea cu un hat-trick în minutele 17, 28 şi 87, Alex Rotariu (min. 49), Patrick Tomuţ (min. 80) şi Flavius Cristescu (min. 84) au asigurat calificarea „verzilor” din Orăşelul Vinului.

Care încheiau turul în urmă cu două săptămâni cu un 6-0 victorios la Sacoşu Turcesc, asigurându-şi hibernarea pe locul 2 în Seria 3 de „Judeţ”, cu bilanţul 15 11 1 3 66-12 34 puncte, la două în urma fruntaşei din Făget.

Altfel, poate nu tocmai chiar ultima surpriză oferită în acest an de AJF Timiş a constat cu ocazia acestei întâlniri eliminatorii în înlocuirea în „ceasul al XII-lea” a întregii brigăzi de arbitri şi observatori, întrebarea fiind ce-or fi gândit şi ce şi-or fi zis despre schimbările de ultimă oră atât cei înlocuiţi, cât şi înlocuitorii.

Înlocuitori având în grijă meciul de la ora 12 de pe terenul Colterm, ultim joc din turul 2 al fazei judeţene Timiş a „Cupei” între vicecampioane autumnale de serii dar în eşaloane diferite, 6 şi 5, echipele depunând eforturi considerabile pe un teren foarte greu şi moale.

Câştig de cauză a avut formaţia de pe palierul valoric superior, şi mai pragmatică, elevii pregătiţi de Sorin Micşa detaşându-se în repriza a doua. În cursul căreia, în minutul 56, şi-au făcut apariţia pe teren doi patrupezi.

Altfel, pe final, chiar în minutele adiţionale (90+3), arbitrul a acordat un cartonaş roşu jucătorului Radu Jude, de la recăşeni, pentru cumul de „galbene”, cel de-al doilea fiind atribuit pentru un henţ care n-a… existat, mingea fiind şutată în spate, în zona umărului.

În prealabil, la început, n-a fost permisă de către arbitru fotografierea înscrisurilor de joc, întrucât a fost interzisă de către preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitraj a AJFT, Zaharie Ciev, dar componenţele sunt accesibile mai jos după cum urmează.

Ripensia: 12. Thomas Toth – 2. Paul Livădaru, 6. Andrei Bădescu, 25. Ştefan Grimmer, 22. Dragoş Mihai, 5. Emanuel Onceanu, 3. Raul Margitean, 8. Florin Popovici, 15. Tudor Ghiriş, 9. Paul Cişan, 30. Iulian Iovănescu.

Antrenor: Alexandru Chiu.

Au mai intrat: 11. Matteo Briciu, 17. Sebastian Nica, 19. Eduard Agoston, 7. Graţian Cornea.

Pe bancă: 1. Alfred Câdea, 18. Radu Bucătariu.

Recaş: 24. Raul Ursulescu – 17. Alex Rotariu, 16. Paul Burnaz, 13. Alexandru Mărgărita, 19. Cosmin Codrean, 10. Radu Jude, 8. Flavius Cristescu, 6. Emil Burlacu, 14. Flavius Lazea, 11. Deian Cocoţan, 4. Sergiu Bucinschi.

Antrenor: Sorin Micşa.

Au mai intrat: 15. Patrick Tomuş, 18. Alex Magheţi, 3. Deian Ranişan.

Pe bancă: 12. Dacian Botnar.

Au arbitrat: Norbert Rus – Raul Andrei Teodorescu şi Andrei Cădariu. Observator de arbitri Laurenţiu Marian, delegat de joc Ioan Marius Cotişel.

De-ale Comisiei de Disciplină a AJF, în sensul că în ceea ce priveşte meciul Steaua Bulgăruş – Olimpia Lenauheim, 2-1 în „Judeţ”, la care gazdele au contestat dreptul de joc al numărului 5 al Olimpiei, Toth Attila, dat fiind o stare de suspendare, în condiţiile în care era înscris pe raportul de joc şi chiar a şi marcat golul echipei sale, clubul AS Steaua Bulgăruş „solicită corectitudine din partea Comisiei de Disciplină”, însă nu s-a „făcut lumină” nici după două săptămâni, cei răspunzători din cadrul forului judeţean hotărând că respectiva contestaţie este nefondată. Dar nu trebuia oare a se autosesiza AJFT din oficiu, odată ce tocmai comisia forului judeţean îl suspenda iniţial, conform tabelului inserat, din 1 noiembrie 2023?

Ba apare în înscrisuri, ba nu mai figurează, şi a se vedea celălalt tabel, din care cel suspendat este „dat dispărut”. Nu degeaba era sfătuit delegatul celor de la Bulgăruş a renunţa la contestaţie. O „bilă neagră” pentru forul de pe Pop de Băseşti.

Altfel, în ultima şedinţă a Comisiei de Disciplină au mai fost sancţionaţi, în ceea ce-i priveşte pe cei din Divizia D Timiş, Lucian Stoica (CS Gloria Moşniţa Nouă) pe 4 etape şi penalizat sportiv cu 500 de lei, Alin Ştefan Berceanu (Pobeda Star Bîşnov) 3 etape şi 500 de lei, iar Ilie Radoslav Velcan (Universitatea de Vest din Timişoara) pentru o etapă.

După disputarea etapei a doua din Cupa României, Lucian Alexandru Braşoveanu (Olimpia Lenauheim) s-a ales cu 3 etape de suspendare şi 400 de lei penalizare sportivă, iar Alexandru Mihai Drăgoi (Pindul Dudeştii Noi) cu o etapă.

În fine, jocul AS Progresul VHP Pădureni – CS Tormac, pe teren 5-4, a avut rezultatul omologat cu 0-3, clubul din Pădureni alegându-se cu o penalitate de 200 de lei.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ, Promoţie și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: