Recaş pierde pe Gaz Metan, dunărenii primind-o pe Poli

ACS Recaş, lider al unei serii din liga a treia, a abordat jocul şcoală de sîmbătă, cu Progresul Gătaia, de la Racoviţa, fără o lungă listă de accidentaţi, „mai mulţi ca niciodată în pregătire, iar una dintre cauze este în mod cert calitatea suprafeţelor de joc şi de antrenament”, după cum a precizat Cosmin Petruescu, antrenor principal, care a fost înştiinţat duminică dimineaţă de Gaz Metan Severin în privinţa anulării meciului amical programat sîmbătă 10 martie, şi care „era sigur”, în favoarea primirii lui Poli de către mehedinţeni, pe malul Dunării. Vestea bună ar fi în schimb că recăşenii, acum în căutarea unui alt adversar „mai tare”, ar urma să intre în sfîrşit la pregătiri pe propriul teren…

Iar în infirmeria alb-verzilor din fruntea seriei a V-a se regăseşte de miercuri după-amiază şi golgeterul cu 11 reuşite în tur Szabolcs Szekely, care a suferit o contuzie puternică în zona sinusului nazal, dar fiind „o fire şi un caracter foarte puternic, suntem siguri că va trece cu bine peste acest şoc şi ar avea capacitatea să se recupereze în jumătate din perioada necesară unui om care nu are constituţia sa puternică. Important este să îşi revină iar cînd va fi refăcut 100%, abia atunci ne vom gîndi să joace. Orice forţare sau grabă în a-l readuce cît mai repede pe teren nu i-ar face bine iar sănătatea sa este mai importantă decît orice”, după cum a subliniat profesorul Petruescu.

Fără Szekely, marcator în jocul amical în care s-a accidentat la cap miercuri, cu CSM Lugoj, ACS Recaş a disputat sîmbătă un joc şcoală la Racoviţa, o localitate situată la 20 de kilometri de oraşul vinurilor, cu divizionara D Progresul Gătaia: „A fost unicul teren acceptabil şi disponibil la ora respectivă şi astfel am ajuns după foarte mult timp să evoluăm pe un gazon de iarbă cît de cît bun”.

După cum a mai explicat Cosmin Petruescu, scorul este mai puţin relevant, recăşenii impunîndu-se cu 4-0 în faţa codaşei din „D Timiş” preluată în această iarnă de Emeric Vasko, prin reuşitele lui Nanu, cu două goluri, Moroşan şi Trandu, din lovitură liberă. „Am avut ca principal obiectiv consolidarea relaţiilor de joc, cu un accent deosebit pe faza de finalizare, la care suntem încă destul de deficitari, însă tindem ca în următoarele două săptămîni să ne antrenăm şi pregătim cît mai bine pentru debutul în campionat. Iar conducerea clubului nostru face eforturi deosebite în acest sens, de a ne susţine în privinţa terenului de antrenament. Însă la cîteva zile după jocul cu Poli, cînd se dorea introducerea cilindrului pe gazon, a căzut o nouă ninsoare, apoi, cînd s-a încercat din nou introducerea cilindrului, a urmat o ploaie, şi tot aşa. Săptămîna trecută, cînd am jucat un amical aproape în mlaştină, la Lugoj, ne-am pregătit doar în sală, ceea ce este cu totul şi cu totul diferit. Totuşi, prognoza meteo se anunţă a ne fi favorabilă, iar de luni sperăm să intrăm în sfîrşit pe propriul teren, la antrenamente. La cum s-a prezentat în ultimele zile terenul şi vremea, cred că de luni vom intra pe gazonul nostru”.

„Deocamdată nu ştim cu cine am putea înlocui amicalul de sîmbătă, care pînă de curînd era sigur cu Gaz Metan Drobeta Turnu Severin. Tocmai am primit un telefon şi cei de la Gaz Metan şi-au cerut scuze că trebuie să anuleze amicalul cu noi dar vor primi la Severin pe Poli. M-ar interesa unul cu o echipă de liga a doua sau a treia. Avem nevoie de un joc tare”, a mai spus Petruescu, a cărui echipă se impunea cu 3-0 în faţa Begăi Belinţ în ultimul joc-test dinaintea returului precedent, în 2011.

Circumstanţele sunt acum altele, recăşenii venind după o mai lungă perioadă de pregătire, prelungită în precompetiţional de amînările returului, dar şi cu ambiţiile generate de postura de lideri la promovare din seria a cincea.

Din păcate, infirmeria e mare, Aldea, operat anul trecut la genunchi tot după un joc amical cu CSM Lugoj, suferind o recidivă la respectiva accidentare, Aldana fiind în urmă cu pregătirea şi pe lîngă programul normal avînd trasat unul separat, de acumulări fizice, într-un fel de cantonament cu două antrenamente pe zi, Magdaş fiind ceva mai avansat, „pe final de cantonament, şi el a urmat un program de pregătire cu două pe zi, cel de-al doilea specific fizic”, iar Trandu şi Enciu nerefăcuţi 100%, cu Amarinei răcit şi protejat sîmbătă. „Sperăm ca pînă la primul joc să recuperăm cît mai mulţi dintre componenţii indisponibili. Am avut mai mulţi jucători accidentaţi ca niciodată în pregătire iar una dintre aceste cauze este în mod cert calitatea suprafeţelor de joc şi de antrenament. Toate aceste accidentări au survenit din contacte, şi la Aldea, şi la Szekely, cauzate inclusiv de starea terenurilor”.

Petruescu a testat tot lotul avut la dispoziţie la Racoviţa, iar Mînecan şi Nanu au evoluat toate cele 90 de minute, dintr-o garnitură reunindu-i pe Burtic, Dubou – Mînecan, Ştreangă, Şeroni, Ticană, Opriş, Aldana, Cuciorvă, Boldea, Moroşan, Chivoiu, Trandu, Rogozinaru, Paleacu, Nanu, Enciu, Andronic, Magdaş. „Am testat în această perioadă de pregătire mai multe sisteme de joc şi nu-mi fac probleme că jucătorii nu ar putea evolua într-un anumit fel. Sunt mulţumit de modul cum au răspuns solicitărilor la eventuale schimbări de sistem şi am putea evolua la începutul returului cu unul, doi sau poate chiar 3 atacanţi”, referirea fiind la Enciu, Andronic şi Magdaş, puncheri care trebuie să suplinească absenţa golgeterului Szabolcs Szekely.

Cît despre cealaltă responsabilitate a activităţii de antrenor, ca profesor în cadrul secţiei de fotbal a CSS Lugoj, una ce reuneşte de la categoria 1993-´94 şi pînă la 2001 nu mai puţin decît 8 grupe de copii şi juniori, struniţi de 3 profesori şi conducătorul Simion Moatăr, Cosmin Petruescu a semnalat dificultăţile survenite în special în această iarnă în ceea ce priveşte terenurile de antrenament. „Au avut nevoie de terenul II şi seniorii de la CSM Lugoj şi este foarte, foarte greu, pentru că la Lugoj antrenamentele juniorilor se efectuează după-amiaza, deoarece programul şcolar se derulează dimineaţa. Astfel încît numai după ora 15 este posibil pentru fiecare grupă să ajungă la teren. Ori atunci este normal, firesc şi logic ca prioritate să aibă echipa de seniori a oraşului, CSM, din partea căreia ne bucurăm de  înţelegere într-o bună conlucrare, şi ne strecurăm şi noi acolo, pe o jumătate sau un sfert de teren. Este o bună colaborarea a CSS cu CSM, cu conducerea sa administrativă şi antrenorul Cosmin Stan. Odată ce vremea va reveni la normal, CSM se va pregăti pe terenul principal, însă chiar şi aşa este foarte greu, foarte greu. Multe grupe, un teren… Am mai avut unul, terenul III, dar acolo s-a construit un supermarket, aşa încît încă din anii ´90 am rămas doar pe acesta, în condiţiile în care numărul grupelor a crescut”.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Liga 3, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 3

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: