Remiză pe podium: ASU Politehnica Timişoara – U Craiova 1948 0-0

Alb-violeții au remizat acasă pentru a doua oară consecutiv, și tot cu o colegă de podium, respectiv pentru a treia oară succesiv în ultima săptămână și ceva, de astă dată în duelul la vârf cu liderul invincibil, nou-promovată care a luat cu asalt Liga 2, pufăind doar săptămâna aceasta, a doua sa remiză albă în numai câteva zile. N-a fost frumos, dar nici mulți n-au fost cei care au asistat la întâlnirea ocupantelor locurilor 1 și 3 în divizia secundă, împiedicat fiind accesul publicului la meciuri de impunerile normative ale tiraniei în devenire, o sugestivă reflexie atât a nivelului valoric modest al eșalonului doi cât și a stării de fapt dintr-o societate constrânsă fără justificare a trăi începând de luni precum în condiții de conflict armat, gen camuflaj nocturn: ASU Politehnica Timişoara – U Craiova 1948 0-0.

Tribune ca și goale la un asemenea duel la vârf în Liga 2 între Timișoara și Craiova, al unor grupări cu galerii notabile, iată măsura absolută a subminării unui sector al vieții cotidiene, sportul competițional, sub bocancul protocoalelor unor inginerii sociale implementate sub cât se poate de false pretexte, fără pic de justificare în plan științifico-medical. Astfel arată germenii unei dictaturi totalitare, astfel se pot manifesta pentru cei care nu-i identifică semnele, dar chiar și așa circa 60 de spectatori și-au exercitat dreptul cât se poate de legitim de a asista din tribună la evenimentul sportiv, alții circa 100 încurajându-și din apropiere favoriții pe tot parcursul meciului…

Jucătorii de la U Craiova 1948 au intrat pe gazonul ”Științei” purtând tricouri cu chipul lui Adrian Păunescu, cel care a scris imnul Universității Craiova, de la a cărui plecare la ceruri s-au împlinit 10 ani, tricouri înlocuite la startul partidei de la ora 12 din etapa a XI-a în Liga 2 cu tradiționalul lor alb-albastru.

Iar lovitura de începere au avut-o timişorenii, în clasicul alb-violet dar fără Călin Jurj, Bogdan Vasile şi Sergiu Popovici, absenți din motive medicale.

Meciul debuta într-o notă de dominare teritorială din partea liderului, însă fără ocazii notabile la poarta juniorului Otto Hindrich, după care bănățenii au trimis primul şut spre poartă prin Casado, în minutul 7, balonul scurgându-se puţin pe lângă bara din dreapta lui Robert Popa.

Oltenii au fost cei mai periculoşi, cu o posesie mai bună, iar ocaziile de a deschide scorul nu au lipsit, prin Răducanu în minutul 20, cu un şut peste transversală, Gugu în minutul 24 cu un şut din întoarcere dar tot peste buturi, şi Bălan (min. 27) cu o reluare pe direcţia portarului, din doar 12 metri, dar pe mijlocul porţii.

Cea mai bună oportunitate a elevilor pregătiţi de Octavian Benga a survenit dintr-o fază fixă și i-a aparţinut lui Alin Ignea, în minutul 38, când mijlocaşul a trimis periculos din lovitură liberă de la 20 metri, dar goalkeeper-ul oltenilor a respins balonul în lateral, în corner.

Repriza I se încheia într-o altă notă, după ce, în minutul 44, la o fază aproape de centrul terenului, Bălan l-a lovit cu cotul în față pe Mera însă a scăpat de cartonaşul pe care îl merita cu prisosinţă.

În repriza a doua nu a mai scăpat însă de cartonaşul galben, în minutul 49, pentru o simulare în careul de 16 metri, la care Mera l-a aplaudat pe central pentru decizia corectă.

Mare ocazie trei minute mai târziu, pentru olteni, la o acţiune pe stânga purtată de Albu, centrare pe jos către Baeten, care a şutat de la 12 metri pe jos dar nu l-a putut învinge pe tânărul Hindrich. Un nou atac mai incisiv al lui U Craiova 1948 și în minutul 57, când şutul lui Negru, complet liber în marginea careului de 16 metri, a fost reţinut de acelaşi Hindrich, care a lăsat o bună impresie.

Vasilică muta, Anghelina în locul lui Cristea din minutul 65, Benga răspundea, Codrea în locul lui Casado din minutul imediat următor, iar gazdele treceau la cârma jocului, cu două ocazii foarte mari de a înscrie golul poate decisiv. Astfel, abia intrat pe teren, Manea a pătruns în careu în minutul 75 şi a încercat lobul de la 14 metri, dar fără succes, în minutul 78 și Ionuţ Coadă punând la încercare vigilenţa portarului oltean, cu un şut de la 20 metri.

Apoi, în minutul 86, Axente, intrat de un sfert de oră în locul lui Munteanu, a solicitat o lovitură de la 11 metri, dar Gugu îl deposedase corect de minge iar arbitrul a procedat corect prin a lăsa jocul să curgă. Axente a insistat și cu un minut înainte de final a scăpat pe francul stâng, intrând în careu și şutând de la 10 metri lateral în plasa laterală, mare ocazie de gol…

Rămânea însă 0-0, remiză albă pe podium. La sfârşit, toţi jucătorii s-au îndreptat spre fani, mulţumindu-le suporterilor care i-au încurajat în disputa cu nou-promovații olteni. De menţionat și maniera de arbitraj a lui Kovacs, din Carei, foarte bun şi exigent. 

Rezultatele din etapa a XI-a în Liga 2, și aceasta cu meciuri amânate în dictatura pseudo-medicală, pe coloana datelor tehnice, conținând programul viitor și clasamentul.

*

ASU Politehnica Timişoara: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Casado (min. 66, Dorin Codrea), Coadă – Munteanu (min, 72, Axente), Ignea, Ivanovici – Plazonja (min. 72, Manea).

Antrenor principal: Octavian Benga; secund, Antonio Foale.

Pe bancă: Deronja – Andrei, Radu, Toader, Popescu.

U Craiova 1948: Popa – Paramatti (min. 73, Campagno), Gugu, Diallo, Huyghebaert – Baeten (min. 81, Stoenac), Albu,  Cristea (min. 65, Anghelina) – Negru, Bălan – cpt. (min. 73, Ciolacu), Răducanu.

Antrenor principal: Dan Vasilică; secund: Ovidiu Dănănae.

Pe bancă: Taborda – Avram, Cristiu, Blidar, Vlad Pop.

Au arbitrat: Szabolcs Kovacs (Carei) – Răzvan Ionuț Soponar (Baia Mare) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca); rezervă Alexandru Dan Gornic (Arad). Observator de arbitri Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea) şi delegat de joc Daniel Sabou (Zalău).

Octavian Benga, antrenorul principal al lui ASU Politehnica, a declarat nu în fața presei: „A fost un derby, pentru că era o luptă pentru primul loc. Dacă noi câştigam astăzi treceam pe prima poziţie. Era posibil, pentru că din punctul meu de vedere am avut cele mai mari ocazii. Prin Manea şi Axente, faze de unu la unu cu portarul, nişte oportunităţi imense. Per total jocul a fost unul echilibrat, cu o echipă a Craiovei foarte bună, care este meritat pe primul loc. Mi se pare cea mai complexă echipă şi au un lot foarte bun. E o luptă continuă pentru locurile de play-off, sunt chiar zece echipe care mai au şanse la primele şase locuri şi orice meci, orice punct contează

„Craiova nu a avut mai multe şanse, a avut câteva situaţii, eu cred că ocaziile mari au fost ale noastre. Manea a scăpat unu la unu cu portarul iar dacă Axente prindea poarta era gol. Se poate spune că e un rezultat echitabil, un meci poate nu chiar aşa de plăcut ochiului, dar un meci de luptă, un derby. Poate şi terenul a înfluenţat calitatea jocului. A fost o primă repriză a noastră nu chiar foarte reuşită, dar cred că în repriza a doua am echilibrat foarte bine partida şi unii jucători au ieşit din presiunea derby-ului şi a fost un echilibru total”.

„Sincer să fiu, săptămâna trecută am încheiat un ciclu cu cinci jocuri în două săptămâni, acum mi-aş fi dorit să jucăm, pentru că te scoate din ritm această pauză şi e destul de dificil să păstrezi ritmul, dar vom vedea, probabil vor mai reveni dintre jucătorii care au Covid şi cei accidentaţi şi o să încercăm să disputăm un meci amical, pentru a rămâne la un potenţial fizic şi la un ritm de joc ridicat”

Antrenorul principal de la U Craiova 1948, Dan Vasilică, a declarat: „Am dominat, cred, nu doar în prima parte. Am dominat și pe final. Au fost două ocazii ale adversarului rezultate pe un contraatac, pe presiunea noastră. Până la urmă, este un punct câștigat. Orice punct se adună în clasament și ne ține acolo în față și nu îi permite adversarului de astăzi să se apropie periculos. Ne-am îndeplinit primul obiectiv, acela de a pleca neînvinși. Apoi, am făcut tot ce am putut să obținem al doilea obiectiv, victoria. Nu am reușit. Jucătorii s-au motivat suplimentar. Își doreau foarte mult. Supărarea de aceea este, deoarece ne doream cu toții foarte mult, nu doar jucătorii, să-i oferim o consolare lui Adrian Mititelu…. Știm ce reprezintă. Este inima acestei echipe și ne doream să-i oferim cu toții o consolare în momentele acestea dificile prin care trece. Nu am reușit în totalitate. Sperăm să facem acest lucru prin obiectivul principal, acela de a promova”, 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: