Reprize de 40 şi 37 de minute în „fotbalul mic”, campioana interbelică” Ripi” pusă să joace mai puţin. Încurajare a fotbalului juvenil? „Nu vă mai bateţi joc de Ripensia! Chiar dacă suntem în Liga 6, nu veniţi doar să luaţi baremul!”

Cum este oare stimulat fotbalul juvenil şi tineresc din moment ce minute ale reprizelor unor jocuri organizate într-un cadru oficial sub egida AJF Timiş sunt mai puţin numeroase decât cele stipulate conform regulamentului, privându-i pe participanţii la întreceri de disputarea pe întreaga durată a partidei a celor pregătite la antrenamente, asta deşi cluburile afiliate îşi achită integral taxele prezenţei competiţionale iar forul judeţean solicită din partea lor respectarea prevederilor, este mai greu de dedus, dar cert este că se arbitrează şi observă şi după principiul „Ura şi la gară!”, cei mai văduviţi fiind sportivii care nu mai apucă să joace atâtea minute câte are prin regulament o întâlnire din sportul pe care au ales să-l practice. Chiar se întâmplă-n „fotbalul mic” timişean.

Ultimele rezultate din ligile inferioare şi programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi a secţiunii Fotbal.

Ultima etapă din turul Seriei a 4-a „Municipală” în liga a VI-a de „Promoţie” Timiş a programat şi meciul SC FC Ripensia Timişoara – ACS Tim Star Timişoara, câştigat de roş-galbeni cu 4-0 (1-0) prin golurile lui Ghiriş în minutul 30, Crişan (min. 47), Popa (min. 56) şi Cornea (min. 59), marcatori pe terenul din Ciarda Roşie, într-un joc disputat pe o vreme însorită, dar mai degrabă… „cu dinţi”.

Învingătorii au folosit următorii jucători: 12. Thomas Toth – 2. Paul Livădaru, 21. Andrei Bădescu, 13. Dragoş Eperieş, 22. Mihai Dragoş, 27. Sebastian Nica, 25. Ştefan Grimmer, 5. Emanuel Oniceanu, 18. Tudor Ghiriş, 17. Paul Crişan, 10. Florin Popovici.

Antrenor: Alexandru Chiu.

Rezerve la start: 1. Alfred Cadere, 11. Matteo Briciu, 30. Graţian Cornea, 19. Eduard Agoston, 16. Raul Marghitan, 20. Rareş Nica, 4. Adrian Popa, 23. Iulian Iovănescu, 4. Radu Bucătaru. Delegat Adrian Lupăşel.

Ocupând actualmente locul secund, Ripensia mai are un joc de disputat, mai precis restanţa din etapa a şaptea cu FC Porto Bega.

Însă, în acest eşalon se recurge la „ciupirea” din timpul regulamentar al jocurilor, practică readoptată, după cele petrecute în ediţia trecută la meciul LPS Banatul – Chişoda, arbitrat de brigada divizionară cu Claudiu Gaitin – Roxana Malac Cismaş şi Ionel Humiţă, situaţie despre care se consemna la vremea respectivă, vremuri reînviate.

Domnilor, nu vă mai bateţi joc de Ripensia! Chiar dacă suntem în Liga 6, nu veniţi doar să luaţi baremul! D-le Manea, faptul că dimineaţa aţi arbitrat România U16 la Şag şi seara aţi fost delegat la un meci de Liga 6, v-a încurcat programul, dar asta nu vă dă dreptul de a fi superior! Dacă un jucător vi se adresează cu “nu-ţi bate joc de noi” pentru un henţ clar în careu, Dumneavoastră aveţi doar modalitatea de a da galben! Cum să ne mai adresăm, d-le Manea, pentru a juca fotbal!? D-le Ciprian Trancă, în calitate de vicepreşedinte, azi aţi fost observator pentru prima oară la Liga 6 – după cum aţi spus, dar aţi notat în raport că prima repriză a avut 40 minute, pauza 10 minute iar repriza a doua doar 37 minute şi 21 de secunde? Pentru că arbitrul Manea se grăbea. Ce respect aveţi pentru Liga 6? Dar mai ales pentru membrii afiliaţi care plătesc taxele? Etapa trecută am pierdut meciul pentru că nu am avut carnetele în original, deşi am prezentat copii xerox color pentru toţi jucătorii legitimaţi! Domnilor arbitri, cine vă dă dreptul să cereţi buletinele jucătorilor în original? Aveţi cod GPDR? Vă spun eu că nu! Respectaţi fotbalul! Noi, cluburile, suntem cei care vă plătim baremurile! Respectaţi-ne!”, a semnalat Antonio Bădescu.

Iar într-un alt joc, LPS Banatul Timişoara – CS Giroc-Chişoda 0-4 (0-2): Vălcăneanţu (hat-trick) şi un autogol.

Antrenorul Robert Fruşa a folosit următorii jucători: Mate – Mihoc, Micin, Lupencea, Ţimbălaru, Mutu, Avrămia, Negruţ, Vălcăneanţu, Fudulache, Damşa. Au mai jucat: Micula, Dabâcă, Căpraru, Lingurar, Hurdela şi Mirmeci.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Municipiu, Promoţie și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: