Retrogradare firească

Unii au început deja să-i compătimească pe ”tricolori”, că ”vai!”, cum să aibă parte de soarta retrogradării din ”B” în ”C” în Liga Națiunilor, când au încheiat participarea cu un 4-1 victorios acasă – pretextul perfect pentru stârnirea regretelor și lamentărilor, dar se uită aspectul esențial și decisiv că România nu promova pe teren la încheierea campaniei anterioare din UEFA Nations League, în baza criteriului sportiv, dat fiind că nu câștiga o grupă din ”Liga C”, sfârșind în umbra Serbiei, ci beneficia de niște românisme molipsitoare cu certutudine și în Europa cea fără granițe, fiind ”luată pe sus” în virtutea altor artificii, săltată o divizie.

”Ligă B” în care s-a dovedit în cursul unui singur an calendaristic că n-avea de fapt ce căuta, locul 4 din 4 într-o grupă cu Bosnia și Herțegovina câștigătoare, Finlanda a doua clasată și Muntenegru la egalitate de puncte cu ”tricolorii”, pe care i-au depășit tur-retur la zero.

A fost un 2022 doveditor în sensul că România este momentan sub palierul valoric al unor asemenea selecționate și că nu meritase oportunitatea de a i se deschide ușile liftului pentru urcarea de la ”demisol” la 2, promovare pe care n-o izbutea prin propriile forțe pe teren, fiind readusă cu picioarele pe pământ, să-și știe exact lungul nasului, unde-i este momentan locul. Iar dacă unii încă se mai miră, căci se mai întâmplă totuși și asta, deși se curge deja spre 2023, că România e într-adevăr în aceeași oală cu alde Luxemburg, atunci chiar au nevoie de un ”reality check” la sânge. Trezirea. Pe ce lume trăiți!? Și înțelegeți ceva?

A fost așadar o ajustare în jos, o corectură la eroarea de a urca unde nu-i fierbea oala, dar o retrogradare de pe ultimul loc tot regres se numește, dovedindu-se astfel că regresul fotbalului românesc continuă și în acest an, nimic altceva, în ciuda chinurilor de a fi salvate aparențele, știm noi din partea cui. Un 2022 în care, să nu uităm nici asta, lăsându-ne vrăjiți de nume precum Anderlecht ori West Ham, fotbalul românesc avea deja din luna iulie pecetluită soarta contraperformanței de a nu putea continua în primele două competiții europene inter-cluburi, eliminate fiindu-i în bloc reprezentantele.

Regresul așadar continuă, iar chiar dacă ”dubla” tricoloră din septembrie a fost fără eșec, nu înseamnă deloc că s-ar fi atenuat picajul, ci pur și simplu oaspeții din Bosnia și Herțegovina s-au prezentat în Giulești cu calificarea asigurată în buzunar în ”League A”, căci altfel ar fi abordat deplasarea, în cazul unei mize certe.

Calificare care pe de altă parte, pentru cei care chiar își puteau cumva închipui că România ar avansa spre ”League A” – o utopie fie și dintr-o grupă totuși abordabilă pentru o națională care se respectă, n-a fost în orice caz pierdută în ultimele zile, ci la ora unor înfrângeri semnificative la zero, în jumătate dintre aparițiile în această serie, atât în Muntenegru cât și în Bosnia și Herțegovina, precum ma ales în Giulești, 0-3 cu muntenegrenii, eșec pe teren propriu la care nu poți emite pretenții de calificare.

La ”Mondial” nici vorbă – pe micul ecran pentru ”tricolori”, la ”Euro” nu s-a ajuns deși s-a balonat numărul echipelor iar organizatorii au aruncat un pansament piciorului de lemn – niște meciuri spre găzduire și Bucureștiului, așadar nu României, să fim expliciți, cât despre ”umplutura” UEFA Nations League, o struțocămilă de mai mare rușinea pentru fotbalul european, ”Liga C” este cea care i-a ”consacrat” pe ”galbeni”, cap pornire.

Care va să zică, unii din fenomen ar trebui să-și știe clar locul sub soare, în demisolul Europei, și să insiste în jocul de glezne, decât să facă de exemplu pe zmeii cu presa, cum a fost cazul săptămâna trecută prin localități timișene ale ”fotbalului lui 272-0”, niște zerovalenți fripturiști care o dau pe intransigenții. Uitați-vă la bârna din ochii voștri, că e mare și groasă rău.

Cât despre București și nu România, ”buricul târgului” ar trebui tăiat în carne vie, e purulent și cap al răutăților acestui fotbal secătuit, devalorizat, necompetitiv și contraperformant, dar cine să și execute operația!? Sunt ei de ei – incluzând latrina prestituată ”de la centru”, un amalgam grețos de închipuiți, cu o grămadă de ipocriți și lingăi în preajmă, adulmecând ceva ciolan.

Iordănescu jr.? Oricine-ar veni la naționala lui FRF pește prăjit, n-ar face mare brânză, pentru că fondul de jucători competitivi și pregătiți pentru rigorile fotbalului actual este rărit și devalorizat, iar nici din urmă nu se anunță mari valuri spumoase, împănat fiind ”sistemul” cu ciuperci răsărite după ploaie, unele mai degrabă otrăvitoare decât ”comestibile” pentru viitoarele generații.

Să fim realiști, România fotbalistică doar culege cioburile ignoranței și inculturii sale sportive, pe fondul unei mentalități inadecvate și a unui nivel limitat spre foarte limitat al conștiinței individuale și colective. E un sport minunat, dar care a fost pur și simplu întinat în această țară, mulți fiind impostorii ajunși în luminile rampei, unde n-aveau ce căuta. Iar rezultatele internaționale sunt elocvente, taxează, dovedind că reprezentanții celor care n-au ce căuta spre vârfurile fenomenului intern, n-au la rândul lor ce căuta la un anumit nivel valoric extern. E oglindirea din exterior a urâțeniei interioare.

Un fotbal după chipul și asemănarea ciorbei sale acre, un fotbal demn de sucul său propriu, cu niște competiții pur și simplu date peste cap de nenumăratele artificii lansate aproape sezon de sezon, schimbări peste schimbări în căutarea redresării, dar care doar acutizează deficiențele, în lipsa continuității. Un fotbal serios dat peste cap.

Dar iresponsabililor puțin le pasă cu adevărat, pentru că, raportat la propriul nivel real, a mișuna prin fotbal e ca și cum l-ar fi prins pe Dumnezeu de picior, iar ceea ce îi mână de fapt ”la luptă” ține de zona de confort și de faptul că s-au căpătuit, impostorii!, buzunarele atârnând prea greu și ungându-i pe suflet – căci ăsta-i reperul care contează în estimările ignoranților din ei, greutate a pungii excluzând capacitatea de a face ceva cu adevărat măreț, burtă prea plină.

Și nu vorbim doar la figurat, ci și la propriu, cât se poate de serios, pentru că sunt oameni ”de sport” cu funcții, mai mare rușinea!, trăgând după ei pântece muierești, ceea ce echivalează cu o acumulare a intoxicației nocive din organism ca urmare a inconștienței de a da curs modernismului așa-zisului ”stil de viață” al mileniului III, halal!, cărăuși ai unor butii cu rahat. Propriul rahat al unor rahați, că ei federali, de prin fenomen sau din latrina prestituată de pe Dâmbovița. Niște înțepați, la fel, și la propriu și la figurat.

Iar cu toți acești înțepați s-o scoată la capăt bietul fotbal mioritic!? Ți-e silă de degenerarea societală, și ce-o fi oare cu ADN-ul alterat al acestui popor? Așadar, unde ești tu, Țepeș Doamne? O unică șansă se întrevede totuși cumva în timp, și ține strict de decăderea altora, pe fondul căreia, nație șmecherească și descurcăreț ”orientată” fiind, România ar putea profita, să ”dea mai bine”. Iar decăderea altora este într-adevăr posibilă, ”în cărți”, oricât de deplasate ar părea cele de mai jos în percepția ignoranților necitiți, căci alții s-au înțepat în braț mult mai în draci decât mioriticii, selecția darwiniană urmând în consecință a-și face treptat efectul, ce-i drept, culme a ironiei, nu pe cale naturală, ci adaptată mileniului 3, sintetic artificială.             

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional, Liga 1 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: