Retur de baraj într-un fotbal mioritic cu fundul în poartă. Politehnica pe terenul unei nou-promovate nu prea în largul ei acasă. Foale: ”Încercăm să lucrăm la psihicul lor”

Politehnica Timișoara a câștigat în acest campionat pe terenul nou-promovatei din Brașov, în toamna sezonului regular ca primă victorie a ”violeților” cu Nicolae Croitoru pe banca tehnică, însă dâmbovițeanul a demisionat după eșecul de sâmbăta trecută pe ”Știința” în manșa I a barajului de evitare a retrogradării în Liga 3, bănățenii aflându-se într-o postură ingrată la revenirea sub Tâmpa. Un retur de totul sau nimic pentru poliștii acoperiți din nou cu ”mantaua de vreme rea” Antonio Foale, care a admis astăzi la întâlnirea cu presa că ”încercăm să lucrăm puţin la psihicul lor.”

Afectat fără doar și poate, fiind vorba despre o echipă de moral, de ”vreme bună”. Și căreia nu-i trebuiau de dată recentă, capac la toate, speculațiile despre… viitorul lui Gaz Metan Mediaș, care i-au indus un fals confort psihic. Când de fapt Politehnica se îndrepta spre cel mai dificil moment al grupării alb-violet de la promovarea în Liga 2 în 2016. Cu atât mai delicat odată pierdut cu 1-2 (1-0) meciul tur cu brașovenii, mai pe șleau spus cu această oare a câta clonă emanată în fotbalul postdecembrist de tranziție.

Un fotbal în mare suferință și la nivelul Ligii 2, tributar acelorași metehne devoalate la ora întâlnirilor internaționale ale ”tricolorilor” sau cluburilor din Liga 1, printre care una evidentă ține de spiritul defensiv și fricos al jocului practicat în Carpați. Minus atârnând greu pentru o formație în deplasare cu deficit pornire pe tabela de marcaj în ansamblul dublei manșe, minus regăsindu-se și în incapacitatea gazdelor galben-negre de sub Tâmpa de a se desface și a etala un joc ofensiv pe teren propriu, unde adeseori au fost taxate după promovare. Călcâi al lui Ahile care ar putea fi exploatat de poliști.

Lipsiți în această deplasare de aportul lui Scutaru – suspendat de club, Oanea, Vukoje şi Zaluschi, cu toții accidentaţi la ora ultimului meci oficial al acestui sezon. 

Înaintea căruia Antonio Foale, ”interimar” pentru a doua oară în acest sezon, precedentul fiind de succes, 2-0 acasă cu nou-promovații brăileni după despărțirea de Dorin Toma și înaintea preluării băncii tehnice de către Croitoru, a explicat astăzi după cum urmează: „Pot să vă spun că mergem acolo ca să câştigăm. Sub orice formă, dar noi vrem să câştigăm. Avem o datorie şi trebuie plătită! Cu ajutorul băieţilor bineînţeles, căci ei sunt artiştii. Mergem să facem tot posibilul să câştigăm în 90 de minute. De gestionat, (sunt) puţine zile, ce puteam să facem, mergem mai departe… Încercăm să lucrăm puţin la psihicul lor. Să ne facem treaba în ciclul săptămânal pe care ni l-am propus şi sperăm să dea şi roade!”

Antonio Foale (antrenor principal interimar), Erik Gerbi şi Cătălin Stănilă (preparatorul fizic al Politehnicii, care a tradus declaraţiile atacantului din italiană în română)

Antonio Foale (antrenor principal interimar), Erik Gerbi şi Cătălin Stănilă (preparatorul fizic al Politehnicii, care a tradus declaraţiile atacantului din italiană în română)

Toni Foale a mai condus banca echipei poliste într-un meci oficial și în sezonul regular al ediţiei trecute de campionat, obținând tot o victorie, 1-0 acasă cu Petrolul Ploieşti, după despărțirea de Benga și înaintea preluării ”violeților” de către Alexa. Întrebat dacă acesta e cel mai greu moment dintre perioadele sale de interimat, tehnicianul a răspuns: „E şi situaţia în care suntem, este o situaţie mai dificilă, nu ne-am mai întâlnit cu situaţia aceasta. Sper ca împreună să putem trece şi de momentul ăsta greu şi să ajungem să ne salvăm prin propriile noastre forţe. Asta e cel mai important! Prea puţin contează ce face Liga sau Federaţia, care e cu punctele… noi vrem şi o să demonstrăm!”.

„Şi săptămânile trecute i-am simţit bine, din postura în care am fost (n.r. cea de antrenor secund). Acum, în aceste două zile sau câte sunt, simt aşa, o linişte, o concentrare şi din partea jucătorilor şi asta mă bucură, că nici lor nu le e totuna. Au răspuns bine la antrenamentele pe care le-am avut şi la efort şi ca organizare şi ca tot!”, a precizat Toni Foale despre pregătirea alb-violeţilor.

„Cu siguranţă vom juca pentru a câştiga după rezultatul primului meci, trebuie să jucăm la potenţialul nostru maxim. E minimum ce putem face, să salvăm acest club de la retrogradare (…) Cu siguranţă nu suntem mulţumiţi de această situaţie. Am înţeles supărarea suporterilor, reacţia lor e îndreptăţită. Eu nu cred că nu am dat maximum, dar sunt momente în care nu-ţi iasă jocul şi lucrurile nu se leagă… Simt că în ultimele săptămâni ne-am antrenat bine, doar din cauza acestei situaţii, în care suntem destul de jos ca moral, nu ne ies lucrurile. În meciul cu Braşov ei au dat trei şuturi la poartă, din care au dat două goluri. Noi am avut şase-şapte ocazii şi mingea nu a intrat de câte ori trebuia în poartă… Încă nu mă gândesc ce va fi în vară. Primul obiectiv e să salvăm echipa de la retrogradare şi apoi mă voi gândi, nu voi mai avea contract”, a spus şi Erik Gerbi. Atacantul italian e marcatorul singurului gol din meciul disputat de Politehnica la Braşov în sezonul regular.

Partida FC Braşov – Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, 21 mai, de la ora 12:30. Jocul e transmis pe posturile Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1. În tur, ardelenii s-au impus cu 2-1 pe arena „Ştiinţa”.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: