CS Timişul Şag n-a mai repetat şi la începerea fazei play-out lovitura de la Peciu Nou din deplasarea anterioară, ci a sfârşit prin a ceda în ultimele nici zece minute tot cu 1-0 şi tot la Sânmartin din golul aceluiaşi Patrick Blăgea – acum introdus după pauză, precum la ultima reprezentaţie din 2024, de Sfântul Nicolae.
Când bihorenii înscriau încă din minutul 20, aproape la fel de rapid ca Sala în primul sfert de oră al întâlnirii directe din tur de la Şag, din 4 octombrie, adjudecată şi aceea printr-o unică reuşită de CS Lotus Băile Felix, legând la ora actuală trei victorii dintre care ultimele două fără replică în faţa celor mai modest clasate timişene.
Cea nou-promovată cuplând din nou eşecuri, ambele cu 1-0, după ce începea noul an cu primele sale victorii legate în Liga a III-a, cărora nu le-a găsit corespondent în cea mai nordică localitate de pe harta Seriei 9.
Într-o deplasare indubitabil grea pentru elevii lui Ciprian Urican prin prisma indisponibilităţilor survenite ca urmare a unor accidentări, la care s-a adăugat astăzi pierderea relativ vremelnică a veteranului Adrian Zaluschi, suferind o întindere şi fiind înlocuit după nici o jumătate de oră cu Viaşu.
Chiar şi fără căpitanul Făgărăşanu sau de exemplu Raul Popa, nou-promovaţii au avut totuşi speranţele lor la startul în play-out cu ocazia căruia ar fi putut înjumătăţi în cazul unei victorii deficitul la puncte faţă de „roşii” bihoreni.
Unii dintre cei mai puţin prolifici din seria vestică, înregistrând o medie subnitară a golurilor marcate în sezonul regulat, doar 16 în 18 apariţii, dar perseverând suficient pentru a înscrie totuşi în cele din urmă.
Ceea ce a constituit un „cadou” lăsat localnicilor în percepţia antrenorului bănăţenilor, Urican, care a deplâns lipsa curajului tinerilor din alcătuire de a lua decizii în joc, totul pe fondul experienţei competiţionale limitate, implicând o şi mai mare răbdare întru îmbunătăţirea prestaţiilor.
Chiar şi-aşa, Timişul şi-a creat o serie de situaţii de a marca dar şi a ratat trei oportunităţi, suficient de multe pentru gruparea mai slab clasată în deplasare, localnicii de pe locul secund în play-out dând în cele din urmă lovitura.
Şi nu era exclusă o victorie la limită într-un duel care greşeala aştepta, ţinând cont că Lotus şi Timişul erau de departe echipele cu cele mai puţine remize înregistrate în sezonul regulat – una singură faţă de cele de exemplu opt ale invitaţilor nepromovaţi din Divizia D Hunedoara, dar măcar trei în cazul campioanei de toamnă din Peciu Nou.
Iar scorul de egalitate n-avea a rezista nici pe gazonul foarte bun al Sânmartinului bihorean în întâlnirea de la ora 15, abordată de vizitatori „într-un picior”, realmente cu 13 componenţi apţi de joc, toţi utilizaţi.
Fără a evita în consecinţă a treia înfrângere fără replică în ultimele 4 deplasări, deşi elevilor lui Bodea şi Fiter, se dovedise deja, le venea suficient de greu a înscrie.
L-au introdus însă din minutul 55 în avanposturi, în locul lui Duma, pe Patrick Blăgea, făcându-şi rapid simţită prezenţa, cu o centrare pentru veteranul Oltean, reluând cu capul alături, dar şi cu un şut din afara careului, tot pe lângă poartă însă prevestind că va ameninţa şi mai mult poarta lui Antonescu.
Într-adevăr astfel în minutul 83 după o minge lungă a bihorenilor, fază implicându-l pe experimentatul Serediuc la care timişenii nu au blocat centrarea, balonul deviat vârfului fiind preluat cu dreptul şi fructificat cu stângul lângă bară: 1-0.
Avea a fi decisiv într-un meci în care Timişul a sperat să conserve scorul şi eventual să-i surprindă mai mult pe localnici.
Ceea ce n-ar fi fost tocmai ieşit din tipare, cei din Şag având deja la activ patru victorii în deplasare dintre care trei în retur, mai întâi la Pecica, ulterior pe rând la Sânicolaul Mic tot cu 0-1 dar şi cu 2-4 respectiv 2-3 la Periam şi Peciu Nou.
Iar nici Lotus nu era tocmai în apele sale la Sânmartin în sezonul regulat, în tur înregistrând rezultate de 0-1 cu cei din Ghiroda şi Valea Jiului, apoi 0-0 cu cei din Peciu Nou dar şi 0-1 cu ACS Viitorul Arad, suficiente dăţi aşadar când nu desfăcea lacătul vizitatorilor.
S-a dovedit însă că Timişul cu probleme medicale era mai puţin în apele sale… „la băi”, fără a izbuti valorificarea în avanposturi a experienţei unor Ivanovici sau Mediop.
Pe de-altă parte, „roşii” lui Bodea se întreceau pe sine în a marca de cinci ori la ultima reprezentaţie acasă tocmai în dauna unei trupe de podium, 5-1 cu Progresul Pecica, încât Timişul era bineînţeles în gardă la Sânmartin.
Unde n-a avut acurateţea fructificării unor lovituri de colţ cu Zaluschi executant, Podină fiind de puţin imprecis în chiar primele minute, cap peste transversală, iar Moţiu la mijlocul mitanului, pe lângă poartă.
Însă nici localnicii n-au fost mai exacţi la finalizare, atacantul Duma şutând puternic din apropierea careului dar fără a prinde cadrul porţii.
Şi totuşi, insistenţa lor avea în cele din urmă a da roade, pe fondul slăbirii concentrării oaspeţilor în efectiv restrâns, în alcătuirea cărora mai intra doar tânărul Băluţoiu pe final, după înscrierea golului.
Departajând două grupări care înscriseseră laolaltă numai şi numai 34 de goluri în cele câte 18 apariţii din sezonul regulat, aşadar nici Timişul cu o medie supraunitară a reuşitelor.
Bănăţenii având acum în faţă dueluri cu arădenele din play-out, acasă cu nou-promovata Viitorul iar apoi la retrogradata pe teren din C8 în 2023 şi 2024, pe când Lotus va descinde decis pe „Comunalul” Peciului Nou în ideea de a-şi vinde scump pielea.
* Programul viitor, al etapei a II-a în play-out-ul din C9, şi clasamentul actualizat, pe coloana rezultatelor secţiunii Fotbal în Sporttim. Despre victoria acasă a liderului din grupa a II-a valorică, CSC Peciu Nou, 2-0 cu Avântul Periam, puteţi citi într-o consemnare anterioară.
*
CS Lotus Băile Felix: Cosma – Sala, Paublusztig, Chencean, Arsene – Serediuc (minutul 85, Ghiţă), Oltean, Ciurcui (89, Urbanowski), Chindlea – Tămaş, Duma (55, Blăgea).
CS Timişul Şag: Antonescu – Malacu, Rosuş, Moţiu, Podină, Toader, Zaluschi (minutul 29, Viaşu), Micşa (87, Băluţoiu), Ivanovici, Mediop, Chiorean.
A arbitrat sătmăreaul Mazilu, asistat într-o brigadă ardeleană de zălăuanul Cozorici şi sătmăreanul Toth din Petreşti, rezervă fiind Biro Kopriva Eniko din Carei iar delegaţi federali arădenii Rad şi Alina Mihoc.