Rezultatele ultimei etape pe 2012, mai puţin două: juniorii Timişoarei, înzăpeziţi la pauza derby-ului ACS Poli – LPS Banatul

Ca o ironie a sorţii, din cauza intemperiilor dar şi a… politicii, încheierea stagiunii juvenile pe 2012 a rămas în suspensie tocmai cu ocazia revanşei derby-ului local ACS Poli – LPS Banatul Timişoara, programată astăzi în etapa a XIV-a a Campionatului Naţional de juniori A şi B, Seria 6, duelul „celor mari” fiind întrerupt la pauză din cauza înrăutăţirii vremii iar al generaţiilor ´96-´97 fiind amînat. Mai multe detalii, precum şi rezultatele acestei a treia runde a returului, în continuare, cu specificaţia că şi la Reşiţa zăpada a creat probleme dar măcar s-a jucat, startul fiind întîrziat cu o oră…

ACS Poli Timişoara - LPS Banatul parcă a fost sortit să nu se joace: FRF a programat ultima etapă juvenilă pe 8 decembrie, şi nu pe 9, pentru a face loc politicului, dar sîmbătă a adus ninsoare viscolită. În consecinţă, juniorii A, întrerupţi la pauză, după ce ACS Poli Timişoara a decis să deszăpezească terenul sintetic cu cîteva mîini şi abia după... începerea jocului. Nu că s-ar fi putut juca, dar totuşi, la cîţi bani bugetari încasează acest club, halal organizare...

Ninsoarea căzută în abundenţă sîmbătă dimineaţă a periclitat din capul locului disputarea dublului duel juvenil timişorean, programat pe terenul sintetic al complexului „Dan Păltinişanu”, dar la fel de adevărat este faptul că gruparea organizatoare, ACS Poli Timişoara, s-ar fi putut îndeletnici binişor înaintea fluierului de start cu deszăpezirea suprafeţei de joc, şi nu abia după ce centralul Răzvan Drăgoi a decis totuşi ca partidă să o ia din loc. E drept, iniţiativa ar fi fost oricum sortită eşecului, dat fiind că la amiază a nins şi mai abitir, iar terenul ar fi fost oricum reînzăpezit, dar începerea din timp a acţiunii de curăţare a terenului echivala cu o dovadă a bunei organizări existente la clubul alb-negru.

Cînd colo, totul s-a soldat cu un heirupism tipic autohton, datul la lopată măcar pentru „defrişarea” marcajelor de margine derulîndu-se în timp ce juniorii practicau un fel de ţurcă.

ACS Poli a început în componenţa Triţoiu – Moja, Ştirbu, Bocşan, Todorov – Opriş, Duţu, Bărbuţ, Popa – Radosav, Ciobanu, pe bancă rămînînd Gîrlea – Lihoni, Scheau, Miheţ, Stoichescu şi Rus, iar LPS Banatul i-a aliniat pe Păduraru – Ionescu, Dănilă, Mihali, Râmneanţu – Murariu, Iakab, Luca, Acatrinei, Stancu – Sighiartău, urmînd ca la pauză Râmneanţu să fie înlocuit cu Abu Saleem iar pe bancă rămînînd Golopenţa – Roman, Vlădică, Mimiş, Costoia şi Palkovacs, ultimul revenit după o accidentare.

Despre repriza disputată n-ar fi chiar nimic de spus, pentru că nu s-a putut juca fotbal, ceea ce au remarcat şi protagoniştii, mai trist fiind faptul că s-a început pe un teren practic netrasat, cu zăpada neînlăturată, într-un minihaos cu zăpadă pînă la glezne şi „lopătari” nici cît degetele unei mîini lăsînd senzaţia că ar fi mai mult de 22 de jucători într-un meci de fotbal.

Conform regulamentului, în cazul unui teren impracticabil, meciul ar putea fi reluat după 24 de ore, în cazul nostru din minutul 46 şi de la scorul de 0-0, însă cum nici mîine fotbalul nu este la putere, de acea dată nu pe seama vremii ci primind un cot de la scena politică, este de aşteptat ca partida să fie reprogramată la o dată ulterioară, cel mai probabil la startul stagiunii de primăvară.

Nu este exclus ca vremea să fie duminică mai frumoasă, în ton cu iubirea universală răspîndită de marea şansă ivită în faţa poporului român de a mai juca o rundă de Păcălici, însă fotbalul tot va sta în banca sa, deoarece e un 9 decembrie mai cu dichis.

Decizia în cazul începerii jocului de astăzi a rămas pînă la urmă la latitudinea centralului Drăgoi, care a optat cum a crezut mai bine de cuviinţă, deşi era evident că vremea nu ţine cu fotbalul iar ACS Poli este pregătită în mod invers proporţional cu uriaşul buget public alocat acestui club în comparaţie cu iresponsabila văduvire a multor alte grupări mai cu palmares din oraş. De fapt, ambele tabere au militat pentru necontinuarea jocului, ceea ce s-a şi întîmplat la pauză, dat fiind că pe parcurs ninsoarea viscolită s-a intensificat.

Juniorii B ai celor două cluburi nici nu s-au mai dezechipat. Altădată.

***

Rezultatele ultimei runde pe 2012: FC Municipal Reşiţa – Minerul Motru 2-1 (la juniori A) şi 2-0 (juniori B), C.N.S. Cetate Deva – Pandurii 0-3 şi 2-4, CSŞ Caransebeş – CS FC Hunedoara 4-0 şi 2-1, CSŞ Drobeta Turnu Severin – CSŞ Lugoj 6-1 şi 2-0, Energia Rovinari – CS Turnu Severin 4-1 şi 2-2.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Rezultatele ultimei etape pe 2012, mai puţin două: juniorii Timişoarei, înzăpeziţi la pauza derby-ului ACS Poli – LPS Banatul

  1. UN CHIBIT spune:

    Bine ca la echipa mare nu lipseste nimic d.p.d.v. al, echipamentului(vezi tricouri cu mineca lunga),pe cind la juniori doar echipament cu mineca scurta.Pana cind acesti copii vor fi bataia de joc a mai marilor conducatori polisti,sau nu va pasa de ei domnilor?

  2. stoica viorel spune:

    Remarca d-lui Chibiț este obiectivă și serioasă. Da, juniorii au apărtut la joc în tricouri albe (!) cu mânecă scurtă, iar pentru joc o minge… tot albă. Oare nu exista niște culori mai de contrast la acest joc?! Vișan vorbea tot timpul la telefon, neaua cădea, iar marcajele erau întreținute de Sandu Dumitrașcu și un magazioner de la teren, continuarea pârtiei pe mai departe rămânând în sarcina jucătorilor de rezervă. Într-un răstimp a apărut și ”ditamai” directorul MALAC cu o lopată să mai salveze câte ceva… n-a mai avut nimic de salvat, chiar dacă din puțul gândirii sale a țâșnit o expresie țâfnoasă și, zicem noi, la obiect: ”cui nu-i convine de acest club, să plece!” Noi, cei de pe margine suntem deacord, adică, în mintea sa, probabil, Malac făcea referire la angajații clubului și la persoanele din subordinea lui care nu se aflau la datorie în momentele căderii zăpezii. Era normal, iarna i-a luat prin surprindere! NU s-a supărat nimeni, dar parcă prea multe se adună așa dintr-o dată pe lângă tmberoanele numite vestiare și nimeni nu pre face nimic. Să mai vorbim de apă caldă în tomberon!? Oare Vișan, toată vara s-a interesat unde vor face pregătire juniorii cnd vine iarna!? NU!!! Așa a făcut și anul trecut și așa face de când se zice că el conduce Centrul de copii și juniori. Este un iresponsabil, un om care nu merită această funcție. El știe doar să manevreze și să șmenuiască, în rest nu-l interesează nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × = 35

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: