Ricketts şi Pătraş găsesc rima în amarnicul Poli – Luceafărul 2-0

Încotro? Apatie, tribune goale, evoluţie scrâşnită, nedumeriri despre destinaţiile finale ale lui Luchin, Sepsi, mai nou jucător de repriza a doua la echipa… a doua, respectiv Goga, revenit în ultima jumătate de oră după 3 jocuri în care spusese pas, şi noi fugăreli din partea DGFP Timiş pe seama presupusei neachitări de datorii către bugetul statului, iată pulsul luat de polişti cu zece zile înaintea unui start pus acum sub semnul întrebării de Marian Iancu cu un 2-0 (0-0) în dauna unor nou-promovaţi orădeni în B2.

Parte bună a lucrurilor, Florin Ilie, revenit de la un lot naţional având căpitanii ieşiţi la băut, în defensiva polistă, şi utilizat şi în 3 jocuri ale pregătirilor din Austria, n-a fost încă deturnat din bătătura violetă, semn că gruparea timişoreană ar mai putea oarecum supravieţui prin noul val, cum pare a se întâmpla în schimb cu Luchin, convocat pentru deplasarea în San Marino şi al cărui agent şi deţinător al drepturilor sale federative, Cristea Opria, e pe recepţie, cu SC Vaslui şi nu doar Dinamo… Dar în ce atmosferă dezolantă a reaterizat Ilie la Timişoara, s-a văzut cel mai bine miercuri de la ora 17,30, ambianţa fiind deznădăjduitoare pentru speranţele bănăţene de continuitate şi oferind indicii despre supliciul unor eventuale deplasări viitoare pe la Piatra Olt, unde s-ar relocaliza prin fuziune nou-promovata CSM Slatina, devenită între timp… FC Olt, ori Sânmartin, bârlogul adversarului bihorean cu nume eminescian.

Florin Ilie, alături de fostul său coleg la generaţia campioană ´92, Andrei Dăruială, a fost integralist în cea de-a doua victorie la două goluri diferenţă pe teren propriu în gestiunea lui Velcea, care a efectuat 9 înlocuiri după pauză, puţinii fani sperând acum la mai multe de la testul de sâmbătă de la ora 11, cu CS Municipal Şcolar Reşiţa, o divizionară C.

Goliciunea arenei „Dan Păltinişanu”, cu câteva sute de spectatori în tribune, spune totul despre decăderea peste vară a alb-violeţilor, printre ai căror 11 fotbalişti cu drepturile de joc puse sub sechestru de fisc într-un al doilea val punitiv, după ce cedările lui Bourceanu şi Nikolic la Steaua, definitiv respectiv sub formă de împrumut, păreau a fi acoperit neplata dărilor către stat, se numără acum şi Laszlo Sepsi, subiect al unei cedări sub formă de împrumut pentru un an la Steaua Bucureşti, conform conducătorilor clubului timişorean dar nu şi dorinţelor jucătorului, respectiv Dorin Goga, a cărui plecare se negociază.

În aceste neplăcute circumstanţe, cu Marian Iancu pomenind într-o intervenţie televizată inclusiv de imposibilitatea continuării activităţii la club şi a alinierii din 20 august în B2 dacă în zilele următoare „nu se rezolvă ceva” în privinţa deblocării conturilor grupării declasate, Tosaint Ricketts a deschis scorul în minutul 57, din postura de mijlocaş dreapta, cu a treia sa reuşită în pregătiri, pe fază la şutul căpitanului Tameş de la marginea careului, iar Artur Pătraş l-a rotunjit în minutul 85, cu un şut dinafara careului în urma unei recuperări, expediat la nici 10 minute după ce antrenorul Velcea îl introdusese în locul aceluiaşi Tameş, de la care banderola a fost preluată pe final de Poparadu.

Poli Timişoara i-a utilizat pe Lepmets – Dăruială, Ilie, Scutaru (77, Mera), Sandu (68, Sava) – Ricketts (68, Popa), Zaluschi (46, Poparadu), Tameş (77, Pătraş), Curtean (46, Rocha) – Axente (61, Goga), Zăgrean (61, Popovici) în vreme ce oaspetea Luceafărul Oradea pe Miron – Mihuț, Pocian, Miculescu, Achim, Ghilea, Svarzkopf, Ianc, Bundea, Roșu şi Blanaru, ultimul, un golgeter în C5 pe 2010-´11, achiziţionat de la Millenium Giarmata. Care achiziţie reaminteşte că Poli e pe zero la acest capitol într-o vară sângerândă. Când pleacă următorii? Au mai jucat la orădeni D. Muntean, Lupuţ, Andor, Fl. Neaga, Gh. Popescu, Codoban, Letan, Cura, Lupaşcu.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Poli Timişoara și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: