Cu spectatori: Ripensia – ASU Politehnica 2-2 (1-0) de la 2-0 în Liga Elitelor U19. FOTO

Prima duminică din aprilie a adus returul duelului local între cele mai bine două clasate grupări timișorene de juniori mari din Seria de Vest în Liga Elitelor U19, la căderea cortinei peste etapa a 14-a din 22 ale sezonului regular, și de această dată înregistrându-se tot o remiză, precum în runda a 3-a din octombrie 2020, atunci 0-0, astăzi cu goluri: Ripensia Timişoara – ASU Politehnica Timişoara 2-2 (1-0).

O amiază rece, amenințată de ploaie, aducând cu o zi de toamnă târzie, dar un timp totuși numai bun pentru fotbal, fotbal juvenil timișorean în seria vestică din Liga Elitelor, cuplajul fiind inaugurat de juniorii mari, la categoria U19, Ripensia – ASU Politehnica 2-2 pe terenul din Ciarda Roşie, de la ora 12.

Ca rezultat, a treia apariție consecutivă fără victorie în retur pentru roșu-galbeni, învinși la limită etapele trecute de Gaz Metan, 0-1 acasă, și UTA, cu 3-2 runda trecută în județul vecin, așadar în fața unor oponente din afara podiumului Seriei de Vest, Ripensia abordând întâlnirea locală cu un bilanț pozitiv, de pe locul 5, la 3 puncte în urma celor din Mediaș.  

ASU Politehnica s-a aliniat în schimb în Ciarda Roșie cu un bilanț negativ, pe locul 9, după eșecuri la 4 goluri diferență în ultimele apariții din martie, 4-0 în Ardeal pentru CFR Cluj și 1-5 acasă săptămâna trecută cu AFK Csikszereda, punctul de astăzi stopând seria nefastă.

De fapt, atât Ripensia cât și ASU Politehnica nu mai câștigaseră din etapa inaugurală a sezonului de primăvară, a 11-a, ultima a turului, din 13 martie, când roșu-galbenii dispunea cu 4-1 de CSJ Știința U Craiova, iar ”violeții” cu 7-3 de concitadinii codași de la LPS Banatul. 

Înainte de meci am primit un frumos program tipărit de organizatori – vezi foto, cuprinzând 3 pagini duble cu enumerarea componențelor celor câte două garnituri juvenile ale timișorenelor din Liga Elitelor, interviuri cu cei doi antrenori, Cristian Petcu şi Nicuşor Butnăraşu, dar și despre montarea instalaţiei de nocturnă şi alte investiţii în infrastructura sportivă.

De aplaudat, mulţi spectatori în tribună, peste 100 de suflete, nivel juvenil la care plămânul fotbalului încă mai poate respira neîncorsetat de ”măsuri”, și o deschidere rapidă de scor, încă din minutul 10, semnată de gazdele mai bine clasate prin Vlad Degău, care a transformat o lovitură de la 11 metri, acordată pentru faultul comis de Bălănescu asupra lui David Ciurel în suprafaţa de 16 metri… 1-0.

În minutul 17, moment neplăcut, juniorul Moisă accidentându-se grav, căzătură pe mână, transportat fiind la spital, cu un diagnostic dureros, fractură, și înlocuit cu Toma.

S-a jucat frumos în continuare, cu faze la ambele porţi şi cu ocazii ratate. În partea secundă, la nici trei minute de la reluarea jocului, o nouă accidentare tot în tabăra oaspeţilor, Pantea lovindu-se la piciorul stâng la un duel cu un adversar, entorsă destul de gravă, înlocuit fiind și el, cu Szilagy.

N-a mai trecut mult și junii lui Petcu au marcat şi golul doi, în minutul 58, când Nikolic a încercat să-l surprindă pe portar cu un şut de la distanţă, circa 28 de metri, mingea lovind transversala şi fiind fructificată de căpitanul Degău, pe fază, cu latul, marcator pe lângă Urdeş.

Degău reușea ”dubla”. Și se părea că ”galbenii” Ripensiei vor câştiga returul acasă, trecând pe lângă majorarea scorului în minutul 64, când şutul lui Colţiş de la 18 metri a nimerit transversala.

Finalul a fost dramatic, violeţii atacând în trombă, pe când gazdele s-au mulţumit cu cele două goluri. Dar nu le-au fost suficiente şi mult nu a lipsit chiar să piardă acest joc.

În minutul 83, Rareş Bîrloveanu a scăpat spre poartă și a intrat în careu, şutând de la 12 metri pe jos și învingându-l pentru prima dată pe portarul Velcea, reducere din diferenţă. 

Iar cu un minut înainte de final oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la 40 de metri, executată de către Șchiopu înalt în careu, unde, de la 6 metri, căpitanul ”violet” Amariei a deviat balonul în poartă, jos, lângă bara din stânga… 2-2.

Pe val, poliştii au trecut apoi în două rânduri pe lângă victorie, în prelungiri, când Bîrloveanu a şutat din 7 metri iar Velcea a scos un gol ca şi făcut, ca apoi Gaşpar să reia din marginea careului de 6 metri, cu latul, minge spre colţul lung, puţin pe lângă stâlpul porţii, după un corner executat ca la carte de Şchiopu.

După o sâmbătă în care seniorii au remizat în afara Timișoarei, Ripensia la 1-1 pe litoral în play-out-ul Ligii 2 iar ASU Politehnica în nocturnă la Călărași, 0-0 cu Dunărea la startul fazei play-off, și juniorii mari ai celor două cluburi au remizat cu mai multe goluri în meciul direct de pe plan local.

Iar pentru ”Ripi” urmează ieșirea la CFR Cluj, ASU Politehnica primind în etapa a XV-a a Ligii Elitelor U19 vizita Universității Craiova. 

*

Au jucat următoarele formaţii:

Ripensia U19: Velcea – Sturzu, Rain, Colţiş, Radu Ciurel (min. 87, Andreşoiu) – Olaru, David Ciurel, Nikolic, Dan (min. 75, Ungureanu) – Degău (cpt.), Avramescu.

Antrenor: Cristian Petcu.

Rezerve: Braşoveanu, Cristian Buimăceanu, Siminiceanu, Andrei Buimăceanu.

ASU Politehnica U19: Urdeş – Bălan, Bîrloveanu, Bălănescu, Ghiriş – Oniceanu, Şchiopu, Pantea (min. 48, Szilagy), Gaşpar – Amariei (cpt.), Moisă (min. 20, Toma).

Antrenor: Iulian Prodana.

Au arbitrat: George Roman – Călin Cimponeriu şi Mădălin Bulgăraşu (toţi trei din Timişoara).

Fotografii de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = douazeci opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: