Ripensia câștigă în București pe terenul unei echipe mai bine clasată: tot 1-0 cu Metaloglobus și tot Golda, precum în 8 mai. ”Albaștrii”, primii care nu primesc gol în Pantelimon

N-a avut multe ieșiri din Timișoara în acest campionat al Ligii 2, șase, dar a câștigat jumătate dintre acestea, de fiecare dată la zero, Ripensia impunându-se astăzi la matineu pentru a patra oară într-un meci considerat în deplasare în ediția 2021/2 a eșalonului secund, bilanț pozitiv cum i-ar surâde să aibă și acasă. În primăvară, pe ”Electrica”, bănățenii au evitat la mustață barajul pentru salvarea de la retrogradare prin a dispune de Metaloglobus în prelungiri grație golului înscris de Denis Golda, marcator și astăzi al unicei reușite împotriva bucureștenilor, dar în capitală, de astă dată spre mijlocul primei reprize a întâlnirii din etapa a XV-a în sezonul regular: 0-1 (0-1).

Ripensia Timișoara nu se descurcă pe teren propriu, câștigând o singură dată în acest campionat, excepție în raport cu cele 5 remize și două înfrângeri la zero acasă, dar continuă să adune cu trudă puncte din deplasare, apropiindu-se astfel la unul singur de învinsa sa în partida de la ora 11, Metaloglobus București, clasată în prima jumătate a ierarhiei Ligii 2.

Grupare din capitală care n-a convins pe teren propriu în precedentele două luni, după ce răsturna cu succes scorul pe final în întâlnirea din 11 septembrie cu Politehnica Timișoara, adjudecată cu 4-1. A urmat însă și un eșec ”în oglindă”, 1-4 cu Unirea Constanța, o remiză cu AFK Csikszereda, 1-1, și o victorie chinuită luna aceasta, în urmă cu 3 săptămâni, 2-1 cu codașa nou-promovată din Brăila.

Iar elevilor lui Nicolae Grigore le-au venit astăzi de hac ”albaștrii” Ripensiei – culoare albastră a echipamentului de joc în care bănățenii au fost în largul lor, gruparea din Timișoara fiind doar a doua care să câștige în acest campionat al Ligii 2 pe terenul lui Metaloglobus, club cu care roșu-galbenii promovau la braț în eșalonul secund în primăvara anului 2017. 

Ambele activează de-atunci în Liga 2, iar astăzi, înaintea ultimelor 4 runde din sezonul regular al ediției 2021-2022, a cincea în succesiune pe acest palier pentru Metaloglobus și Ripensia, un singur punct le desparte în ierarhie.

Un singur gol a decis acest deznodământ, cu Denis Golda ieșit din nou la rampă, precum în 8 mai, de astă dată fructificând o pasă de la Mitrov și șutând din careu, din stânga, pe lângă goalkeeper-ul ieșit în întâmpinare: 0-1 în minutul 21.

Deschidere de scor pe fondul unui început bun de meci al Ripensiei, periculoasă în primele 10 minute prin același Golda, blocat în apropierea careului mic, dar și prin Sokovic în primul sfert de oră, cu un șut din careul mare, în Caramalău.

Timișorenii, în general abonați la înscrierea golurilor în deplasare, 0-2 în succesul de la Avrig cu nou-promovații sibieni, 2-2 la Mediaș cu o retrogradată din Liga 1, Hermannstadt, 1-3 în triumful de pe ”Dan Păltinișanu” considerat în deplasare la Politehnica și 0-2 în victoria de dată mai recentă la Techirghiol, au dovedit astăzi că se poate câștiga pe teren advers și prin marcarea unui singur gol, ceea ce nu izbuteau decât în ieșirile la Ploiești și în Ghencea, pierzând cu 2-0.  

Pentru deplasarea de astăzi, antrenorul Florin Fabian a apelat la două modificări în formula de start comparativ cu ”11”-le aliniat sâmbăta trecută pe ”Electrica” în remiza albă cu ieșenii, Radu Rogac revenind în defensivă în locul lui Țieranu iar Sokovic în atac, Ernest lăsându-i locul, așa cum făcea și la pauză partidei cu moldavii, de astă dată sârbul fiind înlocuit de sportivul de culoare după o oră de joc pe terenul din capitală. Era de fapt și prima schimbare efectuată de Fabian, care mai apela la încă una la mijlocul reprizei a II-a, respectiv încă două înaintea ultimelor 5 minute.

Cert este că, excepție făcând fruntașa Petrolul, învinsă cu 1-0 în etapa a II-a la Metaloglobus, toate celelalte vizitatoare au înscris pe terenul bucureștenilor în acest campionat, însă Ripensia este singura formație oaspete care n-a primit gol pe gazonul celor din capitală în ediția în curs a Ligii 2.

Asta și pentru că bucureștenii au irosit șansa egalării rapide, la puține minute după deschiderea scorului de către Ripensia, oportunitate ratată din careu tocmai de către căpitanul lor, vârful veteran Ovidiu Herea, dar și grație fundașului sârb Lalic, providențial prin alunecare în propria suprafață de pedeapsă în minutele dinaintea pauzei, la un alt atac al elevilor lui Grigore.

Care a efectuat o schimbare pe bandă pentru repriza a II-a, însă Ripensia și-a conservat avantajul mulțumită și portarului Ionuț Rus, deturnând în corner mingea trimisă de Negoescu, proaspăt intrat în joc.

Oaspeții, tot mai aproape de liman, bucureștenii, în criză de idei dar și de timp, Ripensia exploatând în ultimul sfert de oră spațiile mai largi ivite în angrenajul bucureștenilor, fără însă a concretiza, Ernest fiind blocat într-o poziție favorabilă la intrarea în ultimul sfert de oră iar Gavrilaș fiind la post puțin mai apoi, la șutul lui Mitrov de la semidistanță.

Tot mai aproape de victorie, a doua în deplasare cu Fabian pe banca tehnică, după cea din urmă cu 3 săptămâni de la malul mării, ”albaștrii” bănățeni au exersat pe final arma contraatacului, dar așa a fost să fie, primă reprezentație afară în acest campionat cu un gol înscris, rezerva Ene nereușind să finalizeze o contră în ultimele minute, la fel și Coulibaly, intrat și acesta în partea secundă, deși scăpat singur cu Gavrilaș la ultimele faze.

Ceea ce n-a reușit în Ghencea la o nou-promovată, Ripensia a izbutit astăzi în Pantelimonul capitalei, la o formație cu care sosea la braț din Liga 3 în urmă cu peste 4 ani.

Una peste alta, al patrulea meci consecutiv al Ripensiei fără gol primit și chiar al cincilea la rând fără înfrângere, ceea ce nu doar că i-a ameliorat situația ierarhică, dar a și apropiat-o de zona play-off.

Și urmează luni 6 decembrie de la ora 15:30 primirea harghitenei Csikszereda, ciucani care astăzi au remizat alb acasă cu Unirea Slobozia. Va fi ultima rundă din 2021, după care anul viitor ieșirile la Târgu Jiu – unde Octavian Benga a debutat pe banca tehnică a urmașei lui ACS Șirineasa, respectiv Slobozia, intercalând primirea brăilenilor. Care va să zică, întâlnirea cu harghitenii este capitală pentru intrarea decisivă a Ripensiei în cărțile favorabile unui loc bun înaintea fazelor pe grupe valorice, cu mențiunea că tocmai meciurile acasă i-au trădat pe bănățeni.

Rezultatele etapei a XV-a în Liga 2 și programul rundelor 15-16, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Fotbal.

*

Metaloglobus: Gavrilaș – Grosu (minutul 46, Coman), D. Lung, Cazan, Caramalău, Sava, Pandele (61, Negoescu), Lazăr, Enache, Cl. Herea, Ov. Herea – cpt.

Rezerve: Nedelcovici – Gafaru, Potecea, Borțoneanu, Vraciu, Florescu, Plumbuitu.

Antrenor: Nicolae Grigore.

Ripensia: Rus – Sturzu, Rogac, Lalic, Gladun – Stoi – cpt. (minutul 68, Coulibaly), Vidrăsan – Piftor (86, Morariu), Golda (86, Ene), Mitrov – Sokovic (61, Ernest).

Rezerve: Mosoarcă – Fridrich, Ion, Stoica, Mih. Ene, Pădurariu.

Antrenor: Florin Fabian.

Arbitri: Baban (Iaşi) – Dobre (Şotânga / Dâmboviţa) și Ionescu (Suseni / Argeş); rezervă: Lică (Constanţa); Observatori: Vărgatu (Brăila) și Prunariu (Târgu Jiu).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 3

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: