Ripensia câștigă primul joc amical din stagiul centralizat

Roșu-galbenii bănățeni din Liga 2 au depășit în această friguroasă după-amiază în județul Timiș campioana de toamnă divizionară ”C” din zona vestică, primă verificare pentru elevii lui Cosmin Petruescu în perioada cantonamentului demarat de luni la Buziaș: Ripensia Timişoara – Crișul Chișineu Criș 4-3 (3-2) în meciul jucat pe terenul din Urseni de la ora 15:30. A câștigat în verificări și prima adversară în calitate de gazdă a roș-galbenilor peste 3 săptămâni și jumătate, AS FC Universitatea Cluj – Rapid București 0-1: Ursu (53).

Elevii lui Cosmin Petruescu au început meciul cu Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Lalić, Fridrich, Călin, Neagu, Vasluian, Ene, Piftor, Golda, și cu mențiunea că Urvanțev nu mai face parte din colectivul timișorenilor.

Iar puțin a trecut și deja în minutul 6 Neagu a înscris spectaculos dintr-o lovitură liberă de la circa 20 de metri: 1-0. Arădenii au egalat însă la mijlocul primei reprize, în minutul 21, prin Daniel Clej, cu un șut din 8 metri în urma unei centrări.

Alte câteva minute au trecut și Ripensia a preluat din nou conducerea, 2-1 în minutul 31, Denis Golda lobând din marginea careului de 16 metri peste portar. Desprindere în minutul 37, 3-1 prin Ion Vasluian, cu o execuție frumoasă, de la 17 metri, sub transversală.

N-avea să fie însă și scorul pauzei, căci Alex Șușla a înscris pentru CS Crișul în minutul 44 dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri: 3-2.

Pentru repriza a II-a, Ripensia a apelat la Miklos în poartă respectiv Gladun, Stoi, V. Macrițchii și Popovici, în locul lui Dobre, Fridrich, Călin, Ene și Vasluian.

Iar în minutul 61 oaspeţii au reuşit egalarea pentru a doua oară, prin Nicuşor Modan, cu un șut din 12 metri. În poartă Ripensiei a intrat și al treilea goalkeeper, Velcea, în locul lui Miklos, din minutul 70, dar şi Pădurariu în locul lui Golda.

Iar puțin mai apoi, în minutul 72, a marcat Alexandru Popovici, cu stângul, din careul mare… 4-3.

Și alte trei înlocuiri pe care le efectua Cosmin Petruescu în ultimul sfert de oră, mai exact din minutul 77 Marić în locul lui A. Macrițchii, din minutul 81 Sturzu în locul lui Lalić, iar din minutul 87 Bain în locul lui Piftor.

Iar întreaga echipă a dedicat victoria celor doi sărbătoriţi, Denis Golda şi Alexandru Neagu, cu tradiționalul ”La Mulți Ani!”

Următorul meci pentru Ripensia? Sâmbătă, cu CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, tot din Liga 2, care a câștigat astăzi pe Baza 2 – UPT, într-un amical de la ora 10:30… CSC Dumbrăviţa – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 1-2 (1-2). Au marcat: Adrian Făgărăşanu (min. 37), respectiv Gavrilă Bădoi (min. 10) şi Cătălin Vaida (min. 22).

După victorie, antrenorul principal al Ripensiei, Cosmin Petruescu, a spus că ”a fost un joc tipic de pregătire, cu bune, cu rele… La plusuri, cele 4 goluri pe care le-am marcat, adăugându-se alte două-trei bune ocazii de a înscrie; la minusuri, ușurința cu care am tratat faza defensivă și cu care am luat golurile. Dar mă bucur că nu am avut accidentări în acest joc, pe un teren foarte bun pentru această perioadă și pentru zona în care ne aflăm, pentru condițiile meteorologice. Suntem în grafic din punct de vedere al pregătirii, din punct de vedere al încărcăturii fizice suntem acolo unde trebuie să fim pentru această perioadă de cantonament. Au fost câteva zile în care am pus mai mult accent pe pregătirea fizică, pe partea de acumulări fizice, și probabil că s-a resimțit în joc lipsa prospețimii, prospețime pe care am avut-o în primele meciuri, și asta s-a resimțit în prestația de azi dar așa este și normal în această parte a pregătirii, să punem mai mult accent pe acumulările fizice. Mai avem câteva lucruri de pus la punct atât în partea defensivă cât și în plan ofensiv…”

CS Crișul Chişineu Criș: Zamfir – Pătlăgică, Sabău, Nistor, Siminic – Clej,  Mihuta, Ciubotariu – Susan,  Modan, Ciornei.

Au mai jucat: D. Tambor, Haloș, Pavel, Teședan, Cocriș, Suslak, Budur, Moldovan.

Antrenor Adrian Abrudean.

A arbitrat Adrian Onica.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 7

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: