Ripensia, cele mai puține înfrângeri în tur de la promovarea în Liga 2. Serie la zi de 8 jocuri fără eșec

N-a remizat acasă în prima jumătate a campionatului până la duelul local de săptămâna trecută cu ASU Politehnica, dar a bisat sâmbătă la matineu la căderea cortinei peste turul Ligii 2, un draw alb pe ”Electrica” în care de această dată a ratat o lovitură de la 11 metri în prima repriză, spre deosebire de egalarea izbutită de pe punctul cu var contra ”violeților” înaintea pauzei. Chiar și așa, Ripensia a adunat 8 partide consecutive fără înfrângere, în urma acelui usturător 0-5 acasă pe 12 octombrie în etapa a XI-a, ceea ce i-a asigurat cel mai bun bilanț al turului de la promovarea din 2017, așadar în comparație cu precedentele două sezoane, în cursul cărora n-a pierdut niciodată în rundele din decembrie de la startul returului, ca un semn că invincibilitatea s-ar putea prelungi.

Ripensia la startul jocului de sâmbătă

Galben-roșii au încheiat sâmbătă primul lor meci acasă fără gol marcat de la apăsătoarea înfrângere cu CS Mioveni, eșec trăgaci al actualei serii imbatabile, multe legându-se la încheierea turului de lovitura de la 11 metri ratată de golgheterul Albert Voinea în minutul 34, când a fost intuit de portarul oaspeților, Anca-Trip, după ce Chera era faultat în careu de Dunca, din tabăra vizitatorilor care și-au găzduit majoritatea întâlnirilor din acest campionat la Drobeta Turnu Severin, iar mai nou la Târgu Jiu, o trupă care nu trebuie a fi confundată cu mai slab clasata CS Pandurii Lignitul.

Cu ASU Politehnica Timișoara, căpitanul Apro a transformat o lovitură de la 11 metri, egalând înaintea pauzei, iar Ripensia s-a ales cu un punct, de astă dată atacantul Voinea ratând de pe punctul cu var, ceea ce a înghețat scorul la 0-0. Însă doar așa au trecut galben-roșii lui Pelici la pasiv în clasamentul adevărului, la ”-1”, dat fiind numărul mai mic de meciuri jucate acasă în turul campionatului, față de cele 10 deplasări din care au cules 12 puncte, partide de pe teren propriu dintre care una a fost ștearsă din bilanț, și tocmai cea mai detașată ca scor victorios, 7-2 cu ASC Daco-Getica.   

Poziția Ripensiei nu este liniștitoare, dat fiind nivelarea în jos a competiției, la numai două puncte de nou-promovata de pe primul loc de retrogradare, AFK Csikszereda, dar nici departe de prima jumătate a clasamentului, la doar 4 puncte în urma ocupantei locului 6, Metaloglobus, primă vizitatoare pe ”Electrica” în 2020.

Turul s-a încheiat, dar nu și sezonul de toamnă, timișorenii având două meciuri la rând pe teren propriu, weekend-ul viitor în compania lui ACS Campionii FC Argeș, piteșteni care n-au mai pierdut în deplasare din 16 octombrie, la Drobeta Turnu Severin, după care au remizat 0-0 la Metaloglobus și au învins cu 2-1 la Călărași, în ultimele runde înregistrând remize, 1-1 acasă cu Petrolul și 0-0 la Miercurea Ciuc.

Ulterior, Ripensia va încheia anul 2019 în deplasare la Buzău, timișorenii având de partea lor invincibilitatea în primele două etape din retur jucate în același an în continuarea turului campionatului, și în toamna lui 2017, când câștigau cu 2-1 la Suceava și remizau 4-4 în Ciarda Roșie cu Luceafărul, și în toamna anului trecut, când se impuneau cu 2-0 acasă atât cu Dacia Unirea Brăila cât și cu aceeași CS Luceafărul Oradea.

Anul trecut pe vremea asta, Ripensia încheia turul tot pe teren propriu, dar pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, prin a obține abia a doua victorie acasă în prima jumătate a campionatului, semnată de Gueye în minutul 90, bilanțul galben-roșiilor în meciurile organizate în turul trecut în Liga 2 fiind negativ: 2 4 3.

Ceea ce nu ajuta cauzei Ripensiei, a 16-a după primele 19 runde, cu linia de clasament 19 4 7 8 21-31 19 puncte, așadar pe un loc de retrogradare. De astă dată, câte 5 victorii respectiv înfrângeri, completate de 8 remize, ceea ce înseamnă că timișorenii au înregistrat în turul abia încheiat cel mai mic număr de eșecuri în termeni comparativi cu același tronson competițional al edițiilor 2017-2018 și 2018-2019, așadar după promovarea din Liga 3.

În urmă cu două toamne, ca nou-promovată, Ripensia rămânea pe locul 11 după ce pierdea cu 3-0 deplasarea la Miroslava din ultima etapă a turului, cu un bilanț negativ, 19 5 6 8 36-26 21 puncte, cu patru în plus față de a 16-a clasată, Luceafărul Oradea.

Era la vremea aceea un tur în regres și pierdere de viteză, toate cele 4 victorii acasă fiind izbutite în prima jumătate a parcursului, până în etapa a opta, urmate de două remize și 3 înfrângeri, ultima, ca apariție finală pe teren propriu în tur, 0-2 în Ciarda Roșie cu ASU Politehnica.

În comparație, Ripensia a avut o traiectorie cu un finish al turului în crescendo în această toamnă, fără înfrângere acasă în ultimele 4 apariții, aducând victoriile cu Daco-Getica și Concordia, precum și ultimele două remize, dar nici în deplasare, unde a remizat pe rând la Târgu Jiu cu CS Pandurii Lignitul, și la nou-promovatele Rapid și AFC Turris-Oltul, impunându-se la a treia încercare de acest gen, 1-2 la Reșița săptămâna trecută.

Sâmbătă, Alexandru Pelici a apelat la 3 noi titulari față de unsprezecele de start aliniat pe arena ”Mircea Chivu”, și anume Monea, Toma și Stoi, în vreme ce Burdeț a rămas pe bancă din prima garnitură prezentată în Valea Domanului, iar Popa și Lungu n-au mai intrat în planuri, și de această dată Zaluschi fiind introdus la mijlocul părții secunde.

A rezultat al treilea meci acasă din tur în care timișorenii n-au marcat, contabilizând și eșecul 0-1 cu Petrolul, dar pe de altă parte a fost pentru prima oară în această jumătate de campionat ca Ripensia să nu primească gol într-o partidă pe teren propriu.

Dintr-un punct esențial de vedere pentru spiritul arenei sportive, legat de tot ceea ce s-a pus la cale în ultimii ani într-o succesiune implicând grupările ACS Șirineasa, ACS Energeticianul și CS Luceafărul Oradea, și culminând cu cea vizitatoare sâmbătă a timișorenilor, cotidianul Sporttim își rezervă dreptul de a nu publica denumirea clubului oaspete și alte aspecte legate de prestația echipei sale pe ”Electrica”, fără cronică de joc, unică modalitate disponibilă de a lua poziție față de ceea ce a îngăduit FRF în lumina acestor permutări din aproape în aproape în această a doua jumătate a deceniului în curs. Sugerează de fapt câte ceva despre abordările acestei grupări și detaliul legat de faptul că deține în componență un sportiv care a izbutit într-un timp relativ scurt ”performanța” de a trece fără a-și pune nici cea mai mică problemă în acest sens pe la toate cele 3 divizionare secunde ale Timișoarei din sezonul trecut. 

Dar cine ne-ar putea înțelege oare cu adevărat pentru ceea ce pledăm, într-o societate în care anormalitatea a fost ridicată la rang de normalitate?

Ultima etapă a turului Ligii 2 continuă duminică de la ora 11:30 la Arad cu UTA – Farul, dar și duminică și luni, la Ploiești respectiv Mioveni, rezultatele zilei precum și programul rundelor 19-20 fiind publicate pe coloana clasamentelor.

Ripensia a remizat sâmbătă în componența Dobre – Monea, Hecsko, Apro – cpt., C. Toma – Călin (80, Staicu), Stoi – Golda (52, Popovici), Neagu (70, Zaluschi), Chera – Voinea. Rezerve: Păduraru – Gavrilă, Burdeţ și Tînc.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 8

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: