Ripensia conduce, UTA răstoarnă scorul până la pauză: 2-1 (2-1)

Ripensia Timișoara a deschis scorul în meciul amical jucat astăzi la matineu în județul Arad cu prim-divizionara UTA, care a înscris însă apoi de două ori până la pauză, când bănățenii au efectuat primele 3 înlocuiri, mai multe schimbări survenind în ambele echipe după prima oră a amicalului: 2-1 (2-1). Este al doilea eșec la rând al galben-roșilor în ultimele zile, cu 4 săptămâni înaintea începerii campionatului Ligii 2, roșu-albii de pe Mureș fiind mult mai avansați cu pregătirile, în perspectiva startului SuperLigii, deja săptămâna viitoare, în deplasare la ”violeții” Argeșului.

Stadionul arădenilor găzduiește sâmbătă seară Supercupa României, între CFR Cluj și OSK Sepsi, prim-divizionarii de pe Mureș pregătindu-se înaintea debutului oficial în sezonul 2022-2023 în Trivale prin a se testa sâmbătă la matineu în compania secund-divizionarei Ripensia, în fața căreia a întors scorul până la pauză. 

Timișorenii au început deplasarea în județul limitrof la nord în alcătuirea Toroc – Morariu, Țieranu, Lalić, Gladun – Vidrăsan, Călin, Ene – Piftor, Gavra, Mihart, iar galben-roșii au fost și primii care au deschis scorul, spre mijlocul reprizei I, ca urmare a unui șut respins, Călin trimițând cu capul din marginea careului mic balonul deturnat în față de portarul utiștilor la șutul expediat de Piftor în minutul 20. 

Aproape tot atâta timp au mai rămas bănățenii la conducere, UTA răsturnând însă situația în minutele dinaintea pauzei, după care ”roșii” lui Ilie Poenaru au continuat în aceeași alcătuire și în primul sfert de oră din partea secundă, minutul 60 aducând primele modificări în efectivul gazdelor, inclusiv în poartă, iar minutul 65 chiar și mai multe, o triplă schimbare.

Ilie Poenaru a apelat astăzi la Florin Iacob (minutul 60, Balauru) – Vukcevic (87, Maxim), Erico (65, Chindriș), Benga (73, Dobrescu), Hoxallari – Batha (87, Cibi), Fl. Matei (65, Isac) – Miculescu (60, Stahl), Ubbink (80, Negoescu), Otele (73, Șteau) – Keseru (65, Markovic). 

Egalarea, tot printr-o lovitură de cap, Benga înscriind din fața careului mic după o ”liberă” executată de Batha de pe dreapta în minutul 39, după care, în minutul 42, timișoreanul Miculescu a marcat pentru arădeni cu un șut de la 7 metri: 2-1.

Pauza aducea așadar primele înlocuiri, ieșind de la vizitatori Toroc, Morariu și Călin, și intrând Rus, Zamfirescu și Stoi, cu mențiunea că Mădălin Sturzu n-a putut fi inclus în planurile oaspeților, după ce la antrenamentul de miercuri a suferit o accidentare la genunchiul drept iar peste 3 săptămâni va fi supus unui examen RMN.

Alte 3 schimbări la timișoreni în minutul 62, când au ieșit din teren Mihart, Țieranu și Gavra, intrând Szimionaș, Leca și Matiș, minutul 70 aducând înlocuirea lui Ene și Vidrăsan cu Mitrov și Mogoș. Alte modificări și în ultimul sfert de oră, din minutul 77 Simon în locul lui Piftor, din minutul 80 Vasluian în locul lui Gladun, din minutul 87 Butnărașu în locul lui Lalić, iar pe final Vermeșan în locul lui Matiș.

Săptămâna viitoare, timișorenii spre cantonamentul din județul Hunedoara, UTA spre Pitești pentru startul SuperLigii, meci programat sâmbăta la ora 18:30. Debutul acasă al arădenilor, la căderea cortinei peste etapa a II-a, abia luni 25 iulie, cu nou-promovata Petrolul, de la 21:30. În curând și tragerea la sorți a programului Ligii 2.

Au arbitrat Mircea Ardelean – Cristian Căsuț și Alina Mihoc

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 + = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: