Ripensia cu transversalele după pauză, Concordia cu victoriile la zero în deplasare, a patra în Liga 2: 0-1 (0-1)

Din nou fără antrenorul principal în spațiul tehnic de pe ”Electrica”, precum în aprilie cu clujenii, de astă dată invocate fiind în această ordine rezultatele nesatisfăcătoare și jocul sub așteptări ca motive ale despărțirii de Cosmin Petruescu, degeaba s-a străduit enorm Ripensia să egaleze astăzi la matineu, lovind de două ori transversala în repriza a II-a, după ce Concordia Chiajna înscria deja în minutul 16, căci timișorenii din a doua jumătate a ierarhiei Ligii 2 n-au reușit să împiedice marșul victorios la zero al ilfovenilor în deplasările din campionat, 0-1 la Iași, 0-3 la Miercurea Ciuc și 0-2 cel mai recent la Brăila, fostul lider în două dintre primele 7 etape adăugând încă un 0-1 (0-1) în runda a opta, lângă Pădurea Verde.

Un singur lucru aveau în comun Ripensia și ex-prim-divizionara Concordia înaintea matinalului duminical din campionat de lângă Gara de Est a Timișoarei, și anume că la mijlocul săptămânii au fost eliminate acasă cu 0-1 din Cupa României de formații din Liga 1, după ce în precedentele două tururi obțineau calificarea în deplasare, ilfovenii cedând miercuri lui Gaz Metan Mediaș iar bănățenii joi seară dinamoviștilor, însă celelalte aspecte le diferențiau destul de clar.  

Astfel, CS Concordia descindea în estul Timișoarei fără înfrângere în Liga 2, pendulând strict în prima pătrime a clasamentului diviziei secunde, în ordine pe locurile 4, 5, din nou 5, primul, 3, iarăși primul și din nou pe 3 în primele 7 etape, în care victoriile la zero în deplasare s-au înșiruit fără excepție iar succeselor acasă în campionat le-au urmat remize, 0-0 cu urmașa lui ACS Șirineasa și 1-1 cel mai recent cu Unirea Slobozia, pe când Ripensia pierduse la zero ultimele două deplasări – primele sale înfrângeri în noul campionat, separate de un 2-1 victorios pe teren propriu cu Astra, toate acestea după o serie invincibilă în primele 4 runde, de 3 remize pe ”Electrica” și un succes la nou-promovata din Șelimbăr.

Echilibru în tabăra viitatorilor îndrumați de Claudiu Niculescu, galben-verzii vizând revirimentul după un sezon regular anterior încheiat pe locul 13, cu numai două puncte în plus față de Ripensia, o apăsătoare stare de incertitudine în colectivul Ripensiei după despărțirea intempestivă de Cosmin Petruescu, în chiar preziua partidei din etapa a opta în Liga 2, așadar în plin campionat. 

Incertitudine care nu putea să nu lase urme asupra stării de spirit a efectivului galben-roșu, întins la maxim după apariția joi seară pe ”Dan Păltinișanu” în 16-imile Cupei României, cu eliminare. În aceste circumstanțe s-a aliniat Ripensia la start în cel de-al cincilea meci acasă în campionat în primele 8 etape, duminică de la 11, apelând din nou la unii componenți care n-au fost incluși în duelul cu prim-divizionarii. 

Mai semnificativ însă, fără antrenorul principal Petruescu, ci cu secundul său Călin Mada pe banca tehnică. 

Iar deznodământul implacabil n-a putut fi evitat de formația mai slab clasată, cu toate strădaniile Ripensiei, Concordia de pe podiumul Ligii 2 înscriind încă din minutul 16 și continuându-și astfel marșul victorios la zero în deplasările din campionat, pe când bănățenii au înregistrat prima înfrângere acasă în noua ediție a diviziei secunde, dar au și legat în premieră două eșecuri în actuala campanie a eșalonului doi. Altfel, a treia înfrângere în ultimele 4 runde…

Iar oponentele fruntașe îi așteaptă la rând, gazda AFC Hermannstadt pe 1 octombrie de la ora 16, după care pe Bega descind clujenii, în urma pauzei competiționale, în jurul datei de 16 octombrie, în etapa a X-a, la mijlocul sezonului regular.

Astăzi?

Să nu ne imaginăm că ilfovenii ar fi oarece zmei, dar au adulmecat slăbiciunile gazdelor și au împins încet, încet jocul încă din primul sfert de oră, ex-ripensistul Anghelina centrând din dreapta iar Valentin Lazăr înalțându-se în centrul careului, reluare peste poartă. Care a precedat golul său decisiv din minutul 16, survenit în urma unei degajări lungi a portarului. Lazăr a șutat din careu, de la circa 13 metri, în stânga lui Rus, și a pus Concordia în avantaj: 0-1. 

Avea oare Ripensia forța să egaleze? O mai făcuse, dar cei din Chiajna se aliniau lângă Pădurea Verde cu un bilanț pozitiv în Liga 2, 7 5 2 0 12-2 17 puncte. Îmbunătățit la final, ilfovenii menținându-se la un punct în spatele liderului Petrolul și la egalitate cu ex-prim-divizionara AFC Hermannstadt.

Până la pauză, timișorenii n-au manifestat suflul ofensiv necesar, iar jocul în general a trenat, ilustrând sugestiv calitatea modestă și nivelul valoric străveziu al competiției Ligii 2. 

La reluarea partidei, tot cu ex-ripensistul Anghelina la pupitru, executant al unei lovituri libere în urma căreia mingea a căzut pe transversală, Concordia a forțat desprinderea și cu patru cornere consecutive, însă Ripensia a probat vorbele potrivit cărora pauza poate fi un sfetnic bun iar în minutul 52 a purtat un atac mai legat, finalizat de Piftor cu un șut tare de la 14 metri în transversală, oaspeții scăpând cu fața curată.

Ceea ce l-a alertat pe Claudiu Niculescu, autor al primei modificări, în minutul 55, când Dușmanu – accidentat, i-a lăsat locul lui Puiu. Iar efectul a fost imediat, vârful Younes testându-l din careu pe portarul timișorenilor, Rus, care a deturnat balonul peste transversală.

La care urmau mutările bănățenilor, în minutul 62, când Mitrov era înlocuit de Vidrăsan iar vârful Ernest de Morariu, dublă schimbare la care apela și Concordia în minutul 68, Marian Anghelina lăsându-i locul lui Azdren Llullaku, iar marcatorul Valentin Lazăr lui Nini Popescu. Și cu mențiunea că timișorenii din 11-le ilfovenilor, Cherecheș și Dorin Codrea, aveau să fie integraliști.

Victorioși, ultimele mari emoții pentru cei din zona Bucureștiului consumându-se spre final, în minutul 84, când, după ce ilfovenii au cedat posesia balonului, noul intrat Răzvan Morariu a șutat din careu, tot în transversală, fără ca Valerii Macrițchii să profite din careu. ”Ripi”, și fără gol marcat în jumătate dintre etapele jucate, și fără antrenor…

Întâiul eșec pe teren propriu în campionat, survenit după schimbarea antrenorului în preziua partidei, un vot de blam pentru abordările clubului Ripensia. La vârful căruia diriguitorii ar trebui să realizeze că nu pot solicita în această ordine rezultate mai bune și un joc mai consistent după o vară în care lotul s-a subțiat valoric și într-un an în care s-a trâmbițat în privința întineririi efectivului, ca prioritate a strategiei.  

Rezultatele etapei a opta în Liga 2 și programul viitor, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal.

*

Ripensia: I. Rus – Sturzu, Țieranu, Fridrich, A. Macrițchii – Coulibaly – cpt. (minutul 90, Stoi), V. Macrițchii (90, M. Ion) – Piftor, Golda, Mitrov (62, Vidrăsan) – Ernest (62, Morariu).

Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Lalic, Taras, Stoica, Gladun.

Interimar, antrenorul secund: Călin Mada.

Concordia Chiajna: Silveanu – Borța, Palmeș, Marc – cpt., Cherecheș – Biceanu, Codrea – Dușmanu (minutul 55, Puiu), Anghelina (68, Llullaku), Val. Lazăr (68, N. Popescu) – Younes (86, Gab. Deac).

Rezerve neutilizate: Aldescu – Ct. Alexe, Bg. Manole, Piper, L. Ion.

Antrenor: Claudiu Niculescu.

Arbitri: Mazilu (Satu Mare) – Nistoran (Reşiţa) și Lar (Baia Mare); rezervă: Ștef (Târgu Mureş); Observatori: Duma (Sibiu) și Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + = 15

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: