Ripensia egalează și la Constanța

Condusă după aproape o oră de joc dintr-o lovitură de la 11 metri, Ripensia Timișoara a egalat și într-a treia deplasare în sud-estul țării din noul an 2021, spre finalul meciului la matineu de pe litoral, pornind astfel cu bine în faza play-out a Ligii 2, prin a remiza pe terenul primei clasate în Seria A, 1-1 (0-0) la Farul Constanța, punct echivalând și cu menținerea invincibilității roșu-galbenilor pe teren advers în sezonul de primăvară, după 4 ieșiri, precedentele, la Buftea, Călărași și Slatina. 

După ce a egalat și remizat la calificatele în play-off Rapid și Dunărea, Ripensia nu s-a dat bătută nici în fief-ul formației care a ratat la mustață pătrunderea în play-off, prima sub linie, bănățenii replicând și astăzi în Dobrogea, prin Mihai Ene, în ultimele nici 10 minute ale jocului de debut în play-out la fruntașa seriei, AFC Farul.

Roșu-galbenii au aliniat 4 jucători noi față de titularii meciului acasă de duminică în compania maramureșenilor, și anume Fridrich, care a intrat în locul lui Lalic, Valeriu Macrițchii pentru Călin, Tudorache pentru Popovici și Golda în atac pentru Sokovic, iar elevii lui Cosmin Petruescu, autor a două schimbări în minutul 56, au egalat în minutul 82 după centrarea lui Andrei Macrițchii din dreapta, către Mihai Ene, învingându-l plasat pe Cosmin Dur-Bozoancă, ex-portar al lui ASU Politehnica: 1-1.

Un punct meritat și util, trudit de timișoreni, dar și pus în pericol pe final, de Damașcan, abia introdus de Zicu, căruia Dobre i s-a opus, marcatorul Cruceru șutând apoi peste bară în continuarea fazei. 

Mai incisivă în prima parte, când Golda a fost căutat pentru lovituri de cap iar Piftor și Ene n-au avut tirul reglat spre poarta dobrogenilor, Ripensia a tremurat mai mult la reluarea lui Măzărache cu capul din minutul 32, dar n-a fost mai prejos decât prima clasată în serie, oarecum neconsolată după pierderea calificării în play-off, fără să fi jucat în runda finală de duminica trecută.

La pauză, Ianis Zicu a apelat la 3 schimbări în 11-le ”marinarilor”, ieșind mijlocașii Mihai Silaghi și Stoica, înlocuiți de ex-polistul Cosmin Bîrnoi, Bălan și Antonio Cruceru, iar cel din urmă a transformat o lovitură de la 11 metri în minutul 58, după ce Rogac îl faultase în careu pe Măzărache: 1-0.

Însă Ripensia n-a cedat și a continuat să insiste în plan ofensiv, roade culese în cele din urmă, după mai multe atacuri care puteau aduce egalarea.  

Un punct de moral înaintea întâlnirilor cu vecinele de clasament, acasă la sfârșitul săptămânii viitoare cu ACS Fotbal Comuna Recea și la Slatina în ”intermediara” din 14 aprilie, după care sosirea celor din Cluj pe malurile Begăi, peste două săptămâni. Ca și hotărâtoare pentru distanțarea definitivă de retrogradarea directă…

Iar clasamentul la zi al Seriei A a devenit: 1. Farul 33 de puncte, 2. Metaloglobus 30 p., 3. U Cluj 29p, 4. Fotbal Comuna Recea 26 puncte (golaveraj 33-29) / 5. Ripensia Timișoara 23 puncte (16-31) // 6. CSM Slatina 15p (golaveraj 17-25), 7. CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 13p.

În schimb viitorii oaspeți ai Ripensiei s-au impus la scor astăzi la matineu, 5-0 (3-0) pentru ACS Fotbal Comuna Recea acasă cu CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Coman înscriind în minutele 8 și 16 – cel de-al doilea gol, din lovitură de la 11 metri, Mărieș în minutul 43, Oiță în minutul 50 și Brata, din lovitură de la 11 metri (90+2).

Maramureșenii au aliniat astăzi același 11 cu care abordau deplasarea de duminică pe arena ”Dan Păltinișanu”, și anume cu Răilean – Mendoza, Oiță, Burdeț, Ispas – Văsălie, Akhmatov, Micaș – cpt., Fica – Mărieș – M. Coman.

Oltenii la care Ripensia va efectua următoarea deplasare vor debuta în play-out abia duminică după prânz, pe teren propriu, CSM Slatina – AS FC Universitatea Cluj fiind televizat de la ora 12:30 la încheierea etapei I în Seria A.

În Seria B din play-out, bănățenii cărășeni preluați de Falub au abordat cele 6 meciuri de pe un loc de retrogradare în Liga 3 și au fost depășiți pe finalul matineului de astăzi de la Reșița, 0-1 cu Petrolul Ploiești, care a urcat astfel pe prima poziție în această grupă de 7 echipe, în celelalte întâlniri ale zilei din aceeași întrecere Concordia Chiajna și Unirea Slobozia încheind 1-1 (0-0) iar SCM Gloria Buzău învingând cu 4-2 (2-0) la Târgu Jiu, pe urmașa lui ACS Șirineasa, la care Cristian Lupuț a revenit pe banca tehnică. 

În consecință, ierarhia la zi a Seriei B este: 1. Petrolul 34 puncte; 2. Urmașa lui ACS Șirineasa 32 p.; 3. Gloria Buzău 29 p; 4. Concordia 25 p / 5. Unirea Slobozia 20 p // 6. CSM Reșița 19 p; 7. Aerostar Bacău 10 p.

*

Farul: Dur-Bozoancă – Băjan, Leca, Antoche – cpt., Carabela – Cărăruș, Mihai (minutul 46, Cruceru) – Silaghi (46, Bălan), Greu, A. Stoica (min. 46, Bîrnoi; 88, Damașcan) – Măzărache (75, Banyoi).

Rezerve: Fara – I. Ursu, Panait, Pelivan.

Antrenor: Ianis Zicu

Ripensia: Dobre – A. Macrițchii, Rogac – cpt., Fridrich, Gladun – Coulibaly (minutul 90+1, Stoi), V. Macrițchii – Piftor (min. 56, Sokovic), Ene (83, Neagu), Tudorache (56, Călin) – Golda (83, Pădurariu).

Rezerve: Miklos – Sturzu, Lalic, Nikolic.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Arbitri: Illyeş (Ploieşti) – Pucheanu (Ulmi / Dâmboviţa) și Dobre (Şotânga / Dâmboviţa); rezervă: Dumitrache (Bucureşti). Observatori: Seceanu (Galaţi) și Dincă (Călăraşi).

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: