Ripensia, în deplasare în play-out la Constanța, Slatina și Târgu Jiu, acasă cu Recea, U Cluj și Metaloglobus

Semnificativ dezavantajată de programul sistemului competițional din sezonul regular al Ligii 2, care i-a repartizat un număr mai mic de meciuri acasă comparativ cu cele în deplasare, Ripensia Timișoara nu mai are această bătaie de cap în seria cu 7 cluburi din play-out, în care fiecare formație va avea parte de câte 3 partide pe teren propriu respectiv ”afară”, dar în schimb va aborda la finele săptămânii aceste ultime șase apariții din a doua grupă valorică de pe un loc de baraj, poziția a 5-a, a cărei ocupantă în urma celor 7 runde din play-out va urma să joace tur-retur pe 15 și 22 mai pentru menținerea în eșalonul secund cu a cincea clasată în cealaltă serie de play-out, la ora actuală Unirea Slobozia.

Iar Ripensia Timișoara va aborda faza play-off în deplasare tocmai pe terenul primei clasate în această serie de 7 cluburi, Farul Constanța, care n-a jucat duminică în etapa a XXI-a de la finele turului și sezonului regular, așteptând de pe margine deznodământul ce nu i-a fost favorabil, alunecând din zona locurilor 1-6 în play-out.

Apoi, primul meci acasă timișorenii îl vor juca tocmai cu egalii lor de ieri de pe ”Dan Păltinișanu”, nou-promovații maramureșeni de la ACS Fotbal Comuna Recea, care îi devansează cu un punct în ierarhia Seriei A, în care zestrea de start este păstrată după sezonul regular, și anume: 1. Farul 32 de puncte, 2. Metaloglobus 30, 3. U Cluj 29, 4. Fotbal Comuna Recea 23, 5. Ripensia 22p, 6. CSM Slatina 15, 7. CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu 13.

Celelalte deplasări ale Ripensiei vor fi tocmai la ultimele două clasate, pe când celelalte două meciuri acasă, cu clujenii, iar în runda finală, după ce în penultima va fi stat, cu Metaloglobus, care se impunea în tur cu 0-2 în toamna lui 2020 pe ”Electrica”.

De fapt, roșu-galbenii au învins la limită în sezonul regular la CS Pandurii Lignitul (cu 1-2) și Slatina, chiar recent, luna aceasta, cu 0-1, în ultima lor deplasare, dar și acasă cu Farul în ultima apariție din 2020, 1-0 în decembrie pe ”Electrica”, a doua înfrângere înregistrată în compania viitoarelor oponente din play-out fiind consemnată pe Cluj Arena, cu 1-0.

Dar iată programul complet al Seriei A din play-out, din perioada 3 aprilie – 8 mai, așadar cu o rundă intermediară, ultimele două clasate din serie urmând a retrograda iar antepenultima urmând a fi redirecționată la barajul de menținere în Liga 2 din 15-22.05:

Etapa I

Farul Constanţa – Ripensia Timișoara
Fotbal Comuna Recea – Pandurii Târgu Jiu
CSM Slatina – Universitatea Cluj
Metaloglobus Bucureşti stă.

Etapa II

Pandurii Târgu Jiu – CSM Slatina
Ripensia Timișoara – Fotbal Comuna Recea
Metaloglobus Bucureşti – Farul Constanţa
Universitatea Cluj stă.

Etapa III

Fotbal Comuna Recea – Metaloglobus Bucureşti
CSM Slatina – Ripensia Timișoara
Universitatea Cluj – Pandurii Târgu Jiu
Farul Constanţa stă.

Etapa IV

Ripensia Timișoara – Universitatea Cluj
Metaloglobus Bucureşti – CSM Slatina
Farul Constanţa – Fotbal Comuna Recea
Pandurii Târgu Jiu stă.

Etapa V

CSM Slatina – Farul Constanţa
Universitatea Cluj – Metaloglobus Bucureşti
Pandurii Târgu Jiu – Ripensia Timișoara
Fotbal Comuna Recea stă.

Etapa VI

Metaloglobus Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu
Farul Constanţa – Universitatea Cluj
Fotbal Comuna Recea – CSM Slatina
Ripensia Timișoara stă.

Etapa VII

Universitatea Cluj – Fotbal Comuna Recea
Pandurii Târgu Jiu – Farul Constanţa
Ripensia Timișoara – Metaloglobus Bucureşti
CSM Slatina stă.

În Seria B se pornește de la situația: 1. Urmașa lui ACS Șirineasa 32 puncte; 2. Petrolul 31p; 3. Gloria Buzău 26p; 4. Concordia 24p; 5. Unirea Slobozia 19p; 6. CSM Reșița 19p; 7. Aerostar Bacău 10p. Bănățenii cărășeni abordează așadar faza play-out de pe un loc de retrogradare.

Rezultatele ultimei runde din sezonul regular în Liga 2, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: