Ripensia începe al 6-lea sezon la rând în Liga 2 în deplasare la Buzău

Dacă vara trecută i-a fost dat multiplei campioane interbelice a României un debut de campionat cu 3 apariții acasă în primele 4 etape, de astă dată Ripensia Timișoara s-a ales cu 3 deplasări în primele 4 runde, ieșirile de sâmbătă la Buzău și peste două săptămâni la nou-promovata din Baia Mare intercalând o primă reprezentație acasă cu o formație implicată în faza play-off a campaniei anterioare, Unirea Slobozia. Grupă I valorică la care aspiră și urmașa din Câmpia Română a fostei prim-divizionare Gloria Buzău, ”condamnată” prin întărirea conducerii la atacarea promovării. 

Ripensia la ora amicalului de miercurea trecută cu CSC Dumbrăvița, câștigat pe ”Dan Păltinișanu” cu 4-2 (3-2)

Ripensia la ora amicalului de miercurea trecută cu CSC Dumbrăvița, câștigat pe ”Dan Păltinișanu” cu 4-2 (3-2)

Ripensia Timișoara va începe al șaselea său sezon consecutiv în Liga 2, depășită fiind ca longevitate la acest capitol pe palierul secund doar de concitadina Politehnica, prin jocul din deplasare de sâmbătă 6 august la Buzău, a opta după sezonul regular trecut. gruparea din sud-est fiind în fața celei de-a patra campanii la acest nivel, după promovarea din 2019.

Apoi, debutul acasă al Ripensiei în etapa a II-a, cu o altă formație din sud-estul țării, Unirea Slobozia, la start în noul sezon vineri de la ora 17, pe teren propriu cu nou-promovata din Baia Mare, gazdă a roșu-galbenilor în runda a III-a. Roșu-galbeni care apoi în etapa a patra vor trece și pe la Brașov, după care primirea pe Bega a bucureștenei Metaloglobus. 

Unica deplasare în care juca Ripensia în primele 4 runde ale campionatului trecut, abia în etapa a III-a, era adjudecată cu 0-2 în județul Sibiu la nou-promovata pe-atunci CSC 1599 Șelimbăr. 

Ripensia ceda acasă buzoienilor cu 0-1 la a treia apariție din Grupa B în faza play-out a campionatului trecut, pe 16 aprilie, timișorenii încheind sezonul la 13 puncte în urma adversarilor de sâmbătă, fruntași în seria de 7 echipe din grupa a II-a valorică a Ligii 2. Și întâlnirea directă din sezonul regular s-a jucat tot pe Bega, în 31 octombrie 2021, încheiată 0-0 în runda a XII-a.

Revenind la actualitatea imediată, clubul bănățean a parafat împrumutul portarului Paul Toroc, împrumutat pentru un sezon de la LPS Banatul, el evoluând ultima dată în Liga 3, la Pobeda Star Bîsnov.

Născut la Timișoara în 21 mai 2004, Toroc a mai trecut pe la Becicherecu Mic, având și un stagiu la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, portarul în vârstă de 18 ani urmând a-l completa pe post de Ștefan Dobre.

”Mă bucur ca am semnat cu Ripensia, este o șansă mare pentru mine de mă lansa in fotbalul de cel mai înalt nivel. Sperăm ca împreună, în sezonul care urmează, să obținem o clasare pe măsură așteptărilor pe care le are clubul”, a spus Toroc.

Altfel, Răzvan Mogoș și Claudiu Zamfirescu sunt celelalte două achiziții ale Ripensiei din perioada inter-competițională. Astfel încât timișorenii vor aborda noul sezon cu portarii Ștefan Dobre și Paul Toroc, fundașii Nenad Lalic, Claudiu Zamfirescu, Rareș Butnărașu, Andrei Macrițchii, Harald Fridrich, Cosmin Gladun, Darius Țieranu și Răzvan Morariu, mijlocașii Gabriel Stoi, Raul Vidrăsan, Luca Szimionaș, Răzvan Mogoș, Ianis Mihart, Zoran Mitrov, Alexandru Piftor, Tudor Călin și Robert Stoica, respectiv atacanții Cristian Gavra, Ioan Vermeșan și Ovidiu Agapie, cu mențiunea că Szimionaș și Vermeșan, drept căpitan, au fost titulari ieri în primul din cele două teste de la Buftea în zile consecutive ale selecționatei sub 17 ani a României cu Cehia U17, rezultând o remiză, 2-2 (1-1), după ce mai întâi au condus gazdele, iar după pauză vizitatorii.

Tot din noul sezon, Mircea Moldovan (născut la Timișoara, în 26 aprilie 1990) va ocupa postul de preparator fizic al Ripensiei. Ca formare, Moldovan este kinetoterapeut, licențiat în Educație Fizică și Sport, masterand în performanța motrică, având certificări în kinetoprofilaxie și recuperare fizică, precum si în domeniul fintness-ului (TRX, Cycling – Schwinn). A activat ca fotbalist la nivel inferior, având junioratul efectuat la Politehnica Timișoara.

Programul etapei I în Liga 2, pe coloana clasamentelor secțiunii Fotbal, enumerând totodată și ultimele rezultate din Superliga, țintarul rundei viitoare în elită și clasamentul primei divizii, precum și programul etapei I în Divizia D Timiș.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ noua = 18

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: