Ripensia începe pregătirile de iarnă: foto

Lotul secund-divizionarei Ripensia Timișoara s-a reunit astăzi, miercuri 12 ianuarie, în vederea începerii pregătirilor de iarnă, de la ora 10 efectuându-se vizita medicală iar de la ora 16 primul antrenament din noul an, în condiții hibernale, la o temperatură negativă, pe zăpadă înghețată,  la stadionul ”Electrica”.

Au fost prezenti portarii Ionuț Rus și Ștefan Dobre, fundașii Răzvan Morariu, Mădălin Sturzu, Nenad Lalic, Darius Țieranu și Cosmin Gladun, mijlocașii Gabriel Stoi, Raul Vidrăsan, Tudor Călin, Alexandru Piftor, Mihai Ene, Zoran Mitrov și Robert Stoica, și atacanții Denis Golda și Emmanuel Ernest.

În schimb, au absentat motivat Radu Rogac, Valerii Macrițchii și Yuri Stephane Coulibaly. Așadar, au revenit la echipă portarul Ştefan Dobre şi mijlocaşul Călin, pe de altă parte, cu o saptămână inainte de reluarea pregătirilor, plecând 2 jucători care şi-au reziliat contractul, și anume Nemanja Sokovic şi Mihai Ion, renunţându-se totodată la alți componenți, Cristian Pădurariu și Răzvan Rotea.

În ceea ce privește programul de pregătire, se efectuează inițial pe plan local, seria jocurilor de verificare fiind inaugurată de un meci pe teren neutru în Oltenia, unde Ripensia va și relua partidele oficiale din sezonul regular al Ligii 2, la finele lunii februarie, la Târgu Jiu, în antepenultima rundă a turului. Prima întâlnire de pregătire este anunțată a fi cu prim-divizionara FCU Craiova 1948, la Drobeta Turnu Severin, data desfășurării nefiind confirmată deocamdată. 

În continuare, sâmbătă 22 ianuarie cu CS Comloșu Mare, din Divizia D Timiș, în 29.01.2022 cu CS Deva – din Liga 3, iar în 2 februarie cu Avântul Periam, din seria vestică a Ligii 3.

Ulterior, între 3 și 13 februarie, sindromul contagios al fotbalului românesc, ”stagiul” în sudul Turciei, în Antalya, cu patru jocuri de verificare, după care cele două săptămâni de pregătiri înaintea reluării campionatului, inclusiv cu un joc amical la 19 februarie cu o fruntașă din C8, CS Crișul Chișineu Criș.

”Ripi” mai are un singur meci acasă în sezonul regular, în penultima rundă, cu codașa nou-promovată din Brăila, după care deplasarea la ocupanta locului 8, din Slobozia, care deține numai 3 puncte în plus față de timișoreni, iar ulterior participarea în faza pe grupe valorice. Deși este cel mai bine clasat club din fotbalul timișean în sistemul divizionar românesc, Ripensia pare a fi nevoită să se rezume la participarea în faza play-out a eșalonului 2, această altă găselniță dintre numeroasele emanate din puțul gândirii federale.

Ripensia a obținut cele mai multe puncte în faza play-out din ediția trecută a Ligii 2, dintre cele 14 formații implicate în grupa a II-a valorică, timișorenii înregistrând linia de clasament 6 4 2 0 9-3 14 puncte, în condițiile în care 6 apariții fără eșec în play-out a mai avut doar Unirea Slobozia. 

Anul trecut, în ultimele 3 etape din sezonul regular, dintre cele 6 programate la începerea lui 2021 odată cu reluarea campionatului, Ripensia a pierdut 0-2 acasă cu urmașa lui ACS Șrinieasa și ACS Energeticianul, a câștigat cu 0-1 la nou-promovata din Slatina și a remizat alb acasă cu nou-promovații maramureșeni din Recea, îndrumați de actualul antrenor al bănățenilor, Florin Fabian.

Ultimele rezultate din 2021 în Liga 2, programul viitor din etapa a 17-a și clasamentul la zi al diviziei secunde, pe coloana datelor tehnice.

Fotografii.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 6

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: