Ripensia întoarce scorul în anonimat în fața retrogradatei sosite cu 14 jucători: 3-2 (0-1) cu Știința Miroslava. Declarații + FOTO

Dornică de reabilitare după eșecurile cu 1-2 cu Pandurii în Ciarda Roșie și pe ”Dan Păltinișanu” cu ASU Politehnica dar și de revanșă după acel 3-0 administrat la finele turului în condiții hibernale de ieșeni, Ripensia a încheiat într-o notă pozitivă primul sezon în Liga 2, răsturnând scorul de la 0-2 în ultima pătrime a partidei găzduite de la ora 11 și lăsând astfel o ultimă bună impresie prin care s-a clasat decent a 11-a din șaptesprezece cluburi care au încheiat campionatul, a treia între nou-promovate, în condițiile în care una a urcat și mai mult, în Liga 1, iar două au revenit în Liga 3, printre care și învinsa din Ciarda Roșie, CS Știința Miroslava, pe 17 la ultimul gong: 3-2 (0-1).

Fără victorie în Ciarda Roșie din 28 aprilie, când trecea cu 2-1 de CS Afumați, Ripensia a ținut să înlăture neplăcuta senzație lăsată după înfrângerea acasă cu periclitata de retrogradare CS Pandurii Lignitul și a izbutit în cele din urmă, deși rămasă în ultimele peste 10 minute în 10 jucători, reabilitându-se de la 0-2 în fața retrogradatei sosite în Banat din județul Iași cu un efectiv de numai 14 fotbaliști.

Tare puțini au fost și spectatorii care au optat să asiste pe viu la ultima reprezentație în Ciarda Roşie a Ripensiei, din cadrul etapei a XXXVIII-a și ultima în Liga 2, poate chiar nici o sută, și mult nu a lipsit ca susținătorii roșu-galbenilor să înghită în sec la un nou eșec pe Bega al favoriților, dar, cât se poate de sugestiv, tocmai golgheterul Mediop a salvat situația în prelungiri, evitând un semieşec pe teren propriu.

Unde Ripensia a încheiat sezonul de debut în Liga 2 cu un bilanț de puțin favorabil, 18 7 5 6 46-28 26 de puncte, așadar cu destul de multe goluri primite, capitol la care n-a mai putut evita scoaterea balonului din propria poartă după succesele acasă din vara trecută, 16-0 cu Foresta și 2-0 cu Sportul Snagov în etapele I și a III-a. Înscrierea golurilor nu s-a dovedit a fi o foarte mare problemă pentru timișoreni, aspect verificat și spre finalul întâlnirii de astăzi, dar un minus rămâne încasarea lor.

Primul a survenit relativ rapid, după trei ocazii de gol ale oaspeţilor, prin Taciuc în minutul 3, Crişan în minutul 6 şi ultima, chiar rarisimă, din 6 metri, același Crişan cu capul pe jos lângă bară, Contra respingând miraculos în corner. Au urmat și trei cornere pentru oaspeţi iar în minutul 15 moldavii aveau să conducă cu 0-1…

Corban a prins un şut din 15 metri iar Contra a respins din nou, în lateral, însă vulpoiul Marin a reluat în stânga portarului, de la 7 metri.

În sfârşit, primul şut al gazdelor, prin Bădăuţă, în minutul 27, prins însă fără probleme de portarul Turiţă. Până la pauză aveau să mai fie câteva decizii contestate de gazde ale centralului din Cluj, oaspeţii plecând la vestiare cu un avantaj minim, eventual ceva mai mare cu puţină atenţie în plus…

La reluare, în minutul 53, vizitatorii retrogradați au înscris prin Marin dar golul a fost corect anulat pentru un ofsaid de un metru, însă după şase minute, la o acţiune pe flancul stâng a lui Taciuc, care i-a pasat lateral dreapta lui Sandu, CS Știința Miroslava s-a desprins la 0-2, acesta şutând de la circa 16 metri și înscriind în dreapta lui Contra: 0-2. Mare bucurie în micuța tabără a oaspeţilor din județul Iași, triumfători în precedenta ieșire, 2-3 la Suceava.

Antrenorul Ciprian Urican a efectuat însă două bune schimbări, intrând Ţugui şi Zurbagiu, care au dat aripi echipei, începând șirul ratărilor. Iar în sfârşit a venit și primul gol pentru ripensişti, la o acţiune magistrală a lui Mediop, care a intrat în careu și a pasat peste fundaşi către Bădăuţă, fază la care oaspeţii au solicitat ofsaid, jocul continuând şi fostul polist înscriind din apropiere: 1-2.

În minutul 80, stupoare în tribună şi pe teren, Alexandru Bădăuţă fiind eliminat pentru al doilea cartonaș galben, decizie greşită a arbitrului, care a considerat că a simulat în careu, dar nici vorbă de aşa ceva. Egalarea părea a fi mai greu de înfăptuit în inferioritate numerică dar înverșunați de această decizie eronată a arbitrului, timișorenii au ajuns să joace din ce în ce mai bine pe finalul partidei. Şi în minutul 82 va fi 2-2 în duelul nou-promovatelor, tot cu Mediop la pupitru dar și la rampă, trimițând cu capul spre Marius Toma, care, tot cu capul, a înscris din 7 metri, la capătul unei faze fixe, lovitura liberă executată de Ungureanu de la circa 22 de metri lateral stânga.

Asediul la poarta oaspeţilor a continuat dar Mediop şi Hecsko au ratat preluarea conducerii, lăsată pentru cele 4 minute de prelungiri, în care, la potou, senegalezul a înscris golul 3 și al victoriei, dar şi golul său cu numărul 19 în actuala ediţie de campionat.

S-au mai jucat câteva zeci de secunde iar timişorenii au fost aproape de 4-2, mingea şutată de Ungureanu nimerind transversala, tentativă cu care s-a pus punct unui întreg campionat. Învingătorii la mijlocul clasamentului, învinșii între cele 3 trupe retrogradate pe teren, alături de ASA și Olimpia, retrasă respectiv exclusă deja din iarnă.

Una peste alta, o victorie meritată, obţinută cu multă trudă şi în 10 jucători timp de aproape 15 minute, Ripensia despărțindu-se cu bine de ediția 2017-2018, înaintea alteia care se anunță a fi mai solicitantă prin promovarea unor cluburi din centre de tradiție.

*

Ripensia Timișoara – CS Știința Miroslava (județul Iași) 3-2 (0-1)

Ripensia Timişoara: Mario Contra – Adrian Popa, Mihai Hecsko, Marius Toma, Călin Toma – Laurenţiu Tudor (min. 62, Costel Zurbagiu ), Claudiu Apro (min. 70. Radu Burdeţ) – Ndiaye Mediop, Adrian Ungureanu, Andrei Dumiter (min.57, Andrei Ţugui ) – Alexandru Bădăuţă.

Antrenor: Ciprian Urican.

Pe bancă: Iulius Rădulescu – Cosmin Mânecan, Sebastian Bobină şi Răzvan Cluci.

Ştiinţa Miroslava: Jan Turiţă – Alexandru Corban, Andrei Chindriş, Sebastian  Bucur, Petru Agrigoroaei – Horia Crişan – Alexandru Taciuc, Eduard Sandu (min. 73, Robert Ambrosie), Sandu Iovu (min. , Adrian Viorică ) – Cosmin Nemţanu (min. 70, Robert Asăvoaei – Alexandru Marin.

Antrenor interimar, Horia Crişan, care a jucat cu numărul 6. Pe bancă, Costel Săcrieru – director sportiv, şi maseurul Constantin Ilie. Rezerve: –

Arbitru: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca) – Gabriel Ion Catană (Târgovişte) şi Răzvan Mihai Dobre (Şotânga- Dîmboviţa). Arbitru rezervă Mircea Ardelean (Arad). Observator de arbitri Iulian Spătaru (Timişoara), iar delegat de joc Adrian Lucaci (Arad).

+

La cald…

Ciprian Urican (antrenor principal Ripensia): ”A fost o victorie frumoasă pentru publicul spectator. Pentru mine, probabil victoria la care m-am consumat cel mai tare. Am făcut criză de nervi pe margine. Nu acceptam înfrângerea și astăzi după două rateuri la rând. Naivitatea arătată s-a văzut și astăzi, adversarii au condus cu 2-0, dar azi, spre deosebire de alte jocuri, probabil și văzându-mi reacțiile pe margine, i-am impulsionat pe jucători. Au făcut presiune și au recuperat mingi, inclusiv în momentele în care am rămas în zece jucători. Asta le-am spus la pauză, să jucăm numai în benzile laterale și să văd multe învăluiri pentru că acolo vom câștiga jocul, și să joace tot timpul în margine. La pauză le-am spus, dacă vreți să jucați cum vreți voi, jucați cum vreți voi, nu aveți nevoie de antrenor. Dacă vreți să câștigați, trebuie să ascultați de mine, pentru că eu văd jocul înaintea voastră de pe margine. Dacă eu vă zic să pasați și voi driblați, lucrurile nu vor merge bine. În repriza a doua chiar că am luat golul doi pe un contraatac, eu cred că am făcut o repriză foarte bună. Cu dăruire, cu suflet, cu determinare, cu angajament, cu motivație. Așa le cer tot timpul să facă. Întotdeauna aşa se întâmplă, echipele care rămân în zece jucători de multe ori nu pierd, motivația e pe grup, nu mai e pe individ”.

Horia Crişan (antrenor jucător interimar Miroslava): ”Mulțumesc și felicit conducerea noastră, care înaintea acestui meci, deși eram retrogradaţi, față de alte echipe, precum Foresta, a făcut tot ce era posibil, am plecat cu două zile înainte, am stat la Cluj. Ei au încercat, ne-au promis și o primă. Am venit numai cu 14 jucători, cu mine, eu am pregătit echipa în ultimele meciuri. Am încercat și eu după o lună de absență, am fost accidentat şi am intrat 11 jucători motivați, să demonstrăm în primul rând că noi ne respectăm. Drept dovadă am avut 1-0 și multe alte ocazii, am început bine și partea a doua, 2-0. Le-am promis rezervelor că vor juca iar cei trei au fost supărați, nu știu de ce, din momentul primei schimbări totul s-a schimbat la noi în echipă. Am făcut și a doua ca să ajutăm… Mie îmi pare rău, eu o să plec de luni, o să plec cu un gust amar. Chiar dacă se vor supăra colegii pe mine, sunt curios la ce echipe vor ajunge. Mulți erau nemulțumiți, dar unii de abia au debutat în liga a II-a și au pretenții. Titularii s-au dăruit iar cei de pe bancă au fost supărați. Noi am mai luat două goluri cu om în plus. Nu ne-au ajutat cei trei cu absolut nimic. În prelungiri trebuiau să stea pe jos, să nu mai fie mingi să înceapă meciul… Fiecare pe drumul nostru. După ultimul meci al nostru am spus că mergem la Timișoara să câștigăm, în cazul în care cineva nu se înscrie în campionat, dar de ieri ne-am gândit doar să demonstrăm că nu meritam să retrogradăm”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 2

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: