Ripensia la ora revanşei, obligatorii. Cu gorjenii care au jucat şi ei în fiecare sezon în play-out-ul Ligii 2, mereu mai bine clasaţi decât timişorenii

Ripensia se află într-o minoritate aproape absolută în noul an 2023 în ceea ce priveşte pierderea tuturor celor 5 meciuri din februarie şi martie în Liga 2, „la braţ” doar cu codaşa Unirea Constanţa – prima dintre echipele eşalonului secund care să nu mai aibă deja vreo şansă matematică de a evita direct retrogradarea, companie pe post de semn rău pentru timişoreni, constanţi în eşecurile lor fără excepţie cu câte două goluri primite, înfrângeri mai adesea la limită dar două şi fără replică, aşa încât, dacă au întârziat într-atât de mult „manevrele de resuscitare”, bănăţenii se văd obligaţi sâmbătă la matineu să fructifice avantajul penultimului joc pe terenul plouat al „Electricii” în play-out, prilej cum nu se poate mai bun prin prisma necesităţii unei revanşe în dauna gorjenilor de pe Jiu.  

Vremea a fost tare rea în prima săptămână din aprilie, foarte rece şi ploioasă, precipitaţiile îmbibând gazonul „Electricii”, aşa încât se anunţă „lupte în tranşee” sâmbătă de la 11 între roş-galbenii de pe penultimul loc, de retrogradare directă, din Grupa B a fazei play-out în Liga 2, şi alb-albaştrii olteni care nu sunt complet scăpaţi de griji pe ultima treaptă salvatoare deasupra celei de baraj, chiar dacă avansul pe care-l au pare a fi suficient, deşi nu şi matematic astfel, iar cu atât mai mult dacă rezultatele de sâmbătă nu le-ar fi deloc pe plac.

Vezi Ponturile la Pariuri de Azi (+15 ani de experienta in pariuri sportive)

Altfel spus, un succes al Ripensiei în întâlnirea directă şi o victorie a Progresului Spartac, de pe locul de baraj, la codaşa Unirea Constanţa, le-ar apropia pe acestea la 8-9 puncte de olteni, cu 3-4 meciuri rămase de jucat, mai puţine în cazul timişorenilor.

Care au o revanşă de luat la revederea a două dintre cele doar 3 grupări care au jucat sezon de sezon, şi pentru al treilea la rând, în faza play-out a Ligii 2, de la reconfigurarea sistemului competiţional, cea de-a treia fiind bucureşteana Metaloglobus, pe locul de baraj al celeilalte serii.

Cu alte cuvinte, clubul din Târgu Jiu continuă să se descurce cel mai bine din acest trio în grupa a II-a valorică, la ora actuală aproape salvat de la retrogradare, după ce în 2021 încheia play-out-ul pe 2, la un singur punct în urma primei clasate Petrolul, iar anul trecut pe 3, rămânând chiar şi cu 3 puncte avans în faţa urmăritoarei Ripensia, în ciuda succesului timişorenilor în Gorj în runda finală, 0-2 în 7 mai 2022.

„Ripi” a revenit pe Jiu în 2022 şi la finele sezonului de toamnă, ba chiar a deschis extrem de rapid scorul în întâlnirea din 3 decembrie, conducând la pauză pe „Municipalul Constantina Diţă” dar pierzând-o în cele din urmă cu 3-1, ceea ce a lăsat-o în hibernare pe locul 15, în coborâre cu o treaptă, după ce începea deplasarea la doar două puncte în urma alb-albaştrilor vecini ierarhici pe 13. 

Nu se stingeau însă bine ecourile căderii cortinei în Oltenia şi Ripensia începea în forţă luna cadourilor, dând drumul mai multor titulari, iar ceea ce a urmat la reluarea sezonului regulat, în februarie, a confirmat cele mai sumbre previziuni, eşecurile înlănţuindu-se iar partidele fiind dintre cele mai dificile.

Şi n-ar fi fost ca şi cum roş-galbenii ar fi încheiat anul 2022 pe val şi ar fi „avut de unde”, din contră, legând insuccese şi la finele toamnei, 0-1 acasă cu Galaţi şi 3-1 pentru gorjeni, ultimul punct fiind smuls în 12 noiembrie în zona capitalei nou-promovatei Progresul Spartac, egalată pe final, iar ultima victorie fiind semnată acum mai bine de 5 luni, pe 5 noiembrie, memorabilul 1-0 la potou cu concitadina Politehnica, pe „Electrica”.

Aşa încât, „Ripi” a ajuns încet, încet, la 7 înfrângeri în serie, în 2023 cu 1-2 acasă cu Unirea Dej dar şi la Chiajna, cu 0-2 pe teren propriu cu CSA dar şi sâmbăta trecută la Dumbrăviţa, după ce roş-galbenii începeau faza play-out printr-un alt eşec tot cu 2-1 în faţa Concordiei, într-o perioadă de numai două săptămâni, de astă dată pe „Electrica”.

În contrast, gorjenii au sorbit în 2023 în mod echilibrat din cupa amară şi cea dulce, mai întâi, după un 0-0 la Metaloglobus, cedând pe Jiu cu 0-1 slătinenilor, dar revanşându-se prin a da lovitura în prelungiri la Miercurea Ciuc, 2-1 cu Csikszereda la finele sezonului regulat. Primul eşec în deplasare în 2023, la startul fazei play-out, 3-1 la Braşov, dar şi o victorie neconcludentă la prima apariţie acasă în grupa a II-a valorică, sâmbătă, 7-2 (5-0) cu codaşa Unirea Constanţa. 

În cazul grupării din Târgu Jiu, se ştie la cine ne referim, o trupă „cu cortul” şi copie falsă a Pandurilor locului, strămutată iniţial din Şirineasa Vâlcei spre Petroşani, iar apoi, cât „formatul original” CS Pandurii Lignitul era bine săpat iar albia deviată pentru cei plimbaţi cu pluta, cu o buclă pe la Drobeta Turnu Severin spre „Municipalul” din Gorj, căci aşa-i în România, nu-i pentru cine se pregăteşte, fie chiar şi o medaliată cu bronz în Liga 1, ci pentru cine se… „pregăteşte”. Iar Burleanu ne face cu ochiul, prin lama ochelarilor nu întâmplător de vedere. 

Dar Liga 2, acolo unde „începe marea performanţă”, mărşăluieşte imperturbabil înainte, obişnuind aşadar unele cluburi cu statutul de constante participante în play-out. Însă, dacă ţine să şi-l păstreze, cu toate darurile oferite în luna cadourilor, Ripensia este obligată să-şi ia revanşa. 

Pentru a aborda în Vinerea Mare dintr-o poziţie favorabilă penultima sa deplasare în play-out de la mijlocul acestui parcurs cu 7 etape, la Progresul Spartac, actualmente cu un punct în plus faţă de timişoreni, dar şi cu un meci mai puţin jucat. 

Bănăţeni care ar avea ulterior în program, tot în aprilie, primirea braşovenilor lui Alexa şi ieşirea finală la Unirea Constanţa, fază play-out încheiată de roş-galbeni înaintea celorlalte participante, „în priză” şi în mai. 

Dacă timişorenii vor reintra apoi „în priză” în mai, pentru dubla manşă a barajului, depinde doar de ei, iar un prima pas ar fi nevoiţi să-l efectueze sâmbătă. I-au învins pe gorjeni în sezonul trecut de play-out, semn că se poate. Calculele, în baza ierarhiei la zi din coloana datelor tehnice şi a clasamentelor secţiunii Fotbal, incluzând programul viitor şi ultimele rezultate din play-off şi play-out în SuperLiga şi Liga 2, plus play-off-ul Seriei 8 în Liga 3.

Este unicul meci jucat în Banat săptămâna aceasta în play-out-ul Ligii 2, în condiţiile în care mai bine clasata CSC Dumbrăviţa şi Politehnica sunt în deplasare în sud-estul ţării, la centru fiind Valentin Naidin din Turnu Măgurele, asistat de băimăreanul Lar şi Dumitrache, din Palanca. 

Să ţină vremea cu sportivii iar suporterii cu roş-galbenii lor. 

Altfel, mai bine se ţine Ripensia la juniorii mari, a patra cu 27 de puncte, după UTA (40 puncte), CFR Cluj (31p) şi Universitatea Craiova (30) în play-off-ul Seriei Vest din Liga de Tineret, timişorenii care au abordat returului grupei cu un 3-3 la Sepsi şi un 0-0 acasă cu fruntaşa arădeană mai având de jucat duminică la Viitorul Cluj, apoi în Bănie şi finalmente acasă cu vişiniii clubului campion din Gruia, la capătul celor 10 runde din 1-6.  

  

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: