Ripensia, la pas spre turul 4 în Cupa României

Cu 4 jocuri competiționale în picioare în noua ediție de campionat din Liga 2, dintre care 3 remizate acasă și unul câștigat la o nou-promovată sibiană, roșu-galbenii secund-divizionari ai Timișoarei nu au întâmpinat mari probleme în a debuta cu brio în campania 2021-2022 a Cupei României pe terenul unei formații din Liga 3 cu o singură partidă oficială la activ în urmă cu două săptămâni. Această diferență dar în special cea valorică și-au spus din plin cuvântul miercuri după-amiază, când oaspeții s-au calificat în turul 4 al competiției K.O., înscriind încă din primele minute și trecând apoi la scor de gazdele timișene din eșalonul terț, ca o altă dovadă a decalajului dintre cele două ligi, relevată și prin calificarea majoritatea altor divizionare secunde, cu excepțiile care confirmă regula: CS Avântul Periam – SC FC Ripensia Timişoara 1-4 (0-1).

Trecută în 11 august de turul 3 al Cupei României grație unui 2-1 acasă cu colega de eșalon Progresul Pecica, Avântul a ieșit miercuri din cursă, diferenţa de valoare spunându-și cuvântul chiar și în condițiile în care antrenorul Ripensiei, Cosmin Petruescu, a menajat unii titulari după remiza acasă în campionat cu brașovenii și înaintea deplasării duminică de la ora 14 în Liga 2 la departamentala nou-promovată din capitală, și anume Rus, Golda, Ţieranu, Coulibaly, Stoica sau Valerii Macriţchi, introducând în schimb în teren jucători care au avut mai puţine minute în primele 4 etape în care bănățenii nu au cunoscut înfrângerea. 

Oaspeţii au reuşit deschiderea scorului încă din minutul 3 al deplasării la Periam, la finele primului atac, prin Mihai Ion, cu capul, din apropiere, în urma unei recentrări primite de la Vasluian, după ce Rotea a executat o lovitură de la colţul terenului: 0-1, scor și la pauză.

Pentru repriza a doua au ieșit Taras, Ion și Rotea și au intrat Vidrăsan, Ene și Mitrov, însă cel care a dublat avantajul favoriților a fost un alt component introdus în teren pe parcursul mitanului secund. Astfel, la patru minute de la intrarea în locul lui Pădurariu în minutul 60, Emanuel Ernest a majorat scorul pentru echipa sa. Iar în minutul 67 acelaşi Ernest a continuat recitalul ridicând scorul la 0-3.

Gazdele au redus din diferenţă prin Raul Gălăţan, cu golul de onoare în minutul 84. însă din nou același Ernest a marcat golul patru, reuşind ”tripla” şi stabilind rezultatul final cu două minute înainte de sfîrşitul jocului.

Implicit, Ripensia va continua în turul 4, în urma unicului joc cu implicare timișeană în turul 3 al Cupei României. Cam puțin pentru fotbalul din acest colț de țară dar pe de altă parte și destul de elocvent în privința calibrului valoric al reprezentantelor Timișului în Liga 3. Acesta e nivelul, oricât i-am ”umfla” că-s ”ai noștri” și că-s ”băieți buni”. Un sport imitând fotbalul într-o națiune fotbalistică bătută mai mult sau mai puțin crunt dar pe linie pe plan internațional, fie în cupele europene, fie în diferite preliminarii sau la ediții de jocuri olimpice. Asta pentru păstrarea proporțiilor și lungul nasului tuturor celor din fenomen.

Altfel, de menţionat că la acest meci eliminatoriu au asistat şi antrenori ai altor divizionare C timișene, și anume Cosmin Stan de la CSC Dumbrăvita şi Daniel Vasilcin de la Pobeda Star Bîșnov, în condițiile în care dumbrăvițenii vor juca sâmbătă de la ora 18 la Periam în etapa I din Seria 8 în noua ediție a Ligii 3. Rodajul pentru debutul în campionat, ratat de elevii lui Mânecan.

*

Avântul Periam: Holca – Viaşu (min. 55, Mager, care a preluat si banderola de căpitan), Petric, Gaşpar, Artimon, – Toma, Olteanu – cpt. (min. 55, Trandu), Andrei Ciobănică (min. 75, Siminiceanu), Denis Dan (min. 55, Gălăţan), Buzdugan – Periat.

Antrenor principal: Cosmin Mânecan.

Rezerve: Iordache, Poparadu, Ologu, Mureşan.

SC FC Ripensia Timișoara: Mosoarcă – Morariu, Rogac, Fridrich, Gladun – Stoi – cpt., Taras (min. 46, Mitrov), Vasluian (min.70, Ciurel), Rotea (min. 46, Ene), Mihai Ion (min. 46, Vidrăsan), Pădurariu (min. 60, Ernest).

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Rezerve: I. Rus – Lalic, Andrei Macriţchi, Piftor.

Arbitri: Răzvan Lădar – Ioan Cozorici  şi Alexandru Turian (toţi trei din Zalău). Observator Florin Nicuşor Ştiube (Reşiţa). 

Cosmin Mânecan (antrenor al celor din Periam) a declarat: ”Am jucat cu o echipă de liga 2, care este neânvinsă după patru etape.Pot spune că am început de la 0-1, după aceea am echilibrat joculdar din nefericire pentru noi nu am putut ţine pasul . Felicit pe băieţi pentru că au depus un effort considerabil. Nu ne rămâne decât să ne refacempână la următorul meci şi să eliminăm greşelilepe care leam făcut. Cu acest prilej doresc să felicit echipa oaspete, le doresc succes în campionat şi în Cupă!”

Cosmin Petruescu a spus: ”Un meci bun făcut de echipa noastră, felicit pe băieţi pentru atitudinea pe care au avut-o pentru rezultat şi pentru calificare. Pe lângă obiectivul clarde a merge mai departe, am avut şi un obiectiv secundar, de a acorda minute şi jucătorilor care au evoluat mai puţin în primele patru etape din campionat şi sincer mau mulţumit. În încheiere doresc să felicit pe Cosmin Mânecan, fostul meu jucător, pentru munca care o depune la Periam, a construit o echipă frumoasă .Am rămas plăcut impresionat şi de baza sportivă, una micuţă cochetă curată şi cu o suptafaţă de joc foarte bună. Îi urez multă baftă în campionat.”

Cât despre meciul care urmează, la Bucureşti: ”Ne aşteaptă o partidă dificilă împortiva unei echipe cu jucători experimentaţi, e genul de paretidă pe care o aştept cu nerăbdare, dacă ne raportăm la condiţiile de joc, stadion, public etc. Mergem să practicăm un fotbal frumos, deschis, pentru că nu avem nimic de pierdut. Am încredere în elanul, tinereţea şi dorinţa de afirmare a jucătorilor noştri.”

Programul etapelor 5-6 în Liga 2, pe coloana clasamentelor. Programul etapei I în Seria 8 din Liga 3, pe aceeași coloană.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: