Ripensia, mai multe puncte decât după primele 9 jocuri din sezonul trecut. Petruescu: ”Am ales să-i protejăm, pentru a nu risca al doilea cartonaș galben”

Tot o victorie acasă la două goluri diferență a repurtat Ripensia și în cea de-a noua apariție în actuala ediție a Ligii 2, 4-2 (2-0) sâmbătă cu AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele, menținând astfel un punctaj superior față de cel deținut după succesul cu 3-1 cu Sportul Snagov în etapa a IX-a din sezonul trecut, 12 la ora actuală, pe locul 13 cu linia de clasament 4 0 5 11-19, 11 puncte în campania precedentă, a 12-a în ierarhie, cu bilanțul 3 2 4 11-13. Pe-atunci timișorenii pierduseră deja două partide pe teren propriu, cu buzoienii și Petrolul, acum una singură, cu Metaloglobus, tot din 4 jocuri găzduite, cu mențiunea că în actuala ediție n-au înregistrat încă remize, precum ultimele două clasate.   

Altfel, câte un triumf în deplasare până la momentul actual al sezonului atât în ediția în curs cât și în cea precedentă, 1-2 etapa trecută la Târgu Jiu, cu codașa CS Pandurii Lignitul, tot 1-2 și anul trecut, dar în chiar prima rundă, pe 6 august 2019, la FC Argeș, între timp promovată în Liga 1.

După meciul câștigat sâmbătă la matineu pe ”Electrica”, antrenorul principal Cosmin Petruescu a spus: ”O victorie muncită, meritată după aspectul general al jocului, și nu este vina noastră că oaspeții au jucat cu un om în minus,căci jocul greșeala așteaptă. Și noi am greșit în alte partide și adversarii ne-au taxat de câte ori au avut posibilitatea. Eu mă bucur de atitudinea jucătorilor pe tot parcursul partidei, atât cei care au intrat de la început, cât și pe parcurs. Am făcut un joc tactic foarte bun, am și înscris de 4 ori, am avut încă un penalty ratat, așadar consider că am avut o dimineață de sâmbătă reușită pentru echipă. Îi felicit pe jucători că s-au dăruit admirabil pe un teren extrem, extrem de greu!”

Petruescu a mai răspuns astfel: ”Nu am ce să comentez arbitrajul, am spus-o de nenumărate ori, și atunci când arbitrii au greșit în favoarea noastră, și anume cred în legea compensației, că numărul greșelilor împotriva ta este egal cu cel în favoarea ta, aproximativ, asta ca o glumă dacă îmi permiteți, dar noi antrenorii cred că ar trebui să ne ocupăm mai mult de joc. Erik a făcut o echipă frumoasă la Turnu Măgurele și îmi pare rău sincer că a ratat promovarea în ultimele secunde din sezonul trecut. Îi doresc putere de muncă, răbdare și încredere, căci are o echipă frumoasă, cu care își poate atinge obiectivul”.

În fine, ”schimbările au fost tactice, unii jucători aveau cartonaș galben, își doreau foarte mult, aveau atitudinea potrivită, dar uneori, din exces de zel… Așa încât am optat să-i protejăm pentru a nu risca al doilea galben, în condițiile în care și terenul era extrem de greu.”

Următorul meci al Ripensiei acasă în Liga 2 este cu CS Mioveni, dar până atunci deplasarea la Chiajna. Programul etapelor 10-11 în eșalonul secund, pe coloana clasamentelor.

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 5

 


Alte articole legate de acest subiect: