Ripensia o egalează pe ASU Politehnica de două ori după pauză: 2-2 pe ”Știința”. Declarații Benga, Petruescu + FOTO2

Remiză cu goluri în amicalul formațiilor de Liga 2 din Timișoara, pe căldura lunii august și în fața iubitorilor sportului rege strânși pe ”Știința” cu poftă de fotbal: ASU Politehnica – Ripensia 2-2 (1-0). Iosif Canea consemnează datele esențiale și declarațiile antrenorilor, oferind și un nou album foto.

Cu o săptămână înaintea startului ediției 2020-2021 a ligii a doua, echipele timişorene au efectuat un bun test, chiar reuşit, cu patru goluri pe canicula matineului, de la ora 11. Și a fost, Doamne ajută, cu spectatori și fără măști.

În minutul 11, Manea a deschis scorul cu latul din 8 metri, după o pasă foarte bună de pe flancul drept, oferită de Munteanu: 1-0. Scor care a rămas nemodificat până la pauză.

La reluare, galben-roșii lui Cosmin Petruescu au reuşit egalarea în minutul 56, prin  Andrei Macrițchii, cu un șut din unghi din careu, de pe dreapta.

”Violeţii” lui Benga au preluat din nou conducerea în minutul 70, când Sergiu Popovici l-a servit excelent cu o pasă în adâncime pe Axente iar acesta a intrat în careu şi cu un şut la colţul lung de la 14 metri lateral l-a învins pe portarul Ripensiei… 2-1.

Însă, în ultimul minut de joc, după o acţiune pe flancul stâng, purtată de Gladun, care a centrat perfect în careu, Vasluian a egalat în extremis de la 9 metri cu o lovitură de cap: 2-2.

*

ASU Politehnica: Borbei – Sofran, Mera, Scutaru, Sergiu Popovici, Munteanu, Coadă, Codrea, Manea, Ignea, Axente.

Antrenor: Octavian Benga (principal); Antonio Foale (secund).

Au mai intrat: Murariu, Jurj, Vasile, Lolea, Andrei, Trip, Pamfile.

Ripensia: Dobre – Andrei Macrițchii, Țieranu, Neacșu, Gladun – Călin, Valerii Macrițchii, Neagu – Urvanțev, Alexandru Popovici, Sîrbu.

Antrenori: Cosmin Petruescu (principal) şi Iulian Muntean (secund).

Au mai jucat: Păduraru, Mociu, Marić, Burdeț, Tenlep, Fridrich, Stoi, Tudorache, Ene, Vasluian, Soković, Golda.

Au arbitrat: Alexandru Manea – Denis Mihăescu şi Alin Botaş.

+

La cald…

Octavian Benga (antrenor principal ASU Politehnica): ”A fost un meci bun, apropiat de nivelul ligii a doua, este important pentru noi că este prima săptămână în care ne-am antrenat în efectiv complet după mult, mult timp. Sunt în mare parte mulțumit de joc, pentru că am avut momente bune, unele chiar foarte bune, și mai puțin bune, pe care le pun pe seama lipsei de pregătire din ultima perioadă și a fracturilor din pregătire. E clar că nu suntem la un nivel foarte ridicat fizic, la unii jucători s-a văzut. Adversarul nostru se vede că a avut mai multe meciuri, a avut continuitate în pregătire. Până la începerea campionatului sperăm să creştem fizic și chiar tactic, unde mai avem câteva lucruri de corectat. Golurile încasate au fost pe greșelile noastre, unii jucători vin după 21 de zile de izolare, se vede că nu au repere încă, n-au ritm şi fac greșeli. Am luat două goluri pe greșeli copilărești, în rest pot spune că adversarul nu a avut nicio ocazie. Mă așteptam ca în anumite faze, pe contraatac, puteam fi mai inspirați și mai puteam fructifica anumite situații”. 

Întrebat dacă Claudiu Pamfile a semnat, Benga a confirmat: ”Da, a semnat după meci pe un an…. De Pamfile mă declar foarte mulțumit pentru că are și el o săptămână de pauză fără să se antreneze. A trebuit să fac schimbare rapidă, să-l bag neîncălzit, în locul lui Manea. Dar din punctul meu de vedere s-a achitat bine de sarcini și cred că este o achiziție bună.”

”Da, este adevărat, dintre cei izolaţi au jucat Vasile, Jurj, Andrei, despre portarul Mario  Contra – a stat aproape o lună şi nu puteam să risc, dar sunt bucuros că se pregăteşte cu ceilalţi colegi; iar Vidrăsan are probleme la un genunchi, având o accidentare mai veche”.

La final antrenorul Benga a admis că ar fi vrut să se amâne startul de sezon: ”Recunosc că aș mai fi dorit să se amâne o săptămână. Recunosc că o săptămână ne-ar mai fi trebuit să ne punem la punct din vedere fizic și tactic. Mai puteam lua un joc sau două de pregătire, iar jucătorii să iasă la forma fizică optimă”.

Cosmin Petruescu (antrenor principal Ripensia): ”Sperăm că este ultima repetiţie, să nu fie penultima sau antipenultima. În primul rând vreau să le mulţumesc celor de la Politehnica că au acceptat acest meci. Mă bucur că a fost un test reușit din punctul meu de vedere, un test reuşit pentru ambele echipe. Era păcat, fiind în același oraș, să nu putem să beneficiem de un joc una împotriva celelalte. Trebuie să terminăm cu rivalitățile și orgoliile inutile. Cel puțin, eu cât am stat pe banca Politehnicii și acum pe banca  Ripensiei, am disputat două astfel de jocuri. Mi-aș dori astfel pe viitor acest lucru să se întâmple și pe mai departe. Legat de joc, am alternat momentele de dominare, atât noi, cât și echipa gazdă. Știam că e o echipă cu jucători având o mare experiență, chiar dacă au avut anumite lacune în pregătire. La experiența pe care o au, au știut să gestioneze aceste lacune în jocurile de pregătire. Mă deranjează că am primit două goluri ușor, după două mingi pierdute de noi în preajma centrului terenului, dar una peste alta ne-am făcut un joc bun, ne-am atins obiectivele din punct de vedere tehnico-tactic şi din punct de vedere fizic. Repet: o partidă disputată în condiţii grele, ţinând cont de temperaturile ridicate”.

Întrebat de noutăţile din lot, Petruescu i-a enumerat pe rând: ”Fundașul central Adrian Neacșu, 21 de ani, a venit de două zile, s-a antrenat cu noi şi a jucat în primele 45 de minute, e ex-Rapid, Snagov, Foresta Suceava; camerunezul Loic Tenlep, tot fundaș central, îl cunosc mai bine – a jucat la CSM Lugoj; Harald Fridrich, tot fundaș central de 22 de ani, vine de la un nivel de liga a patra, de la ACS Carani; mijlocașul Mihai Ene, 21 de ani, îl cunosc foarte bine din mandatul meu la ASU Politehnica, un jucător de creaţie, un jucător de combinaţie, un jucător care poate evolua pe toate poziţiile de la mijloc în sus, din păcate este în urmă cu pregătirea şi nu am vrut să-l expunem în jocul de astăzi. Noi îi dorim dar cu certitudine din punctul meu de vedere sunt în momentul în care jucătorii semnează. Până atunci, orice este posibil. Am mai avut situații în perioada scurtă dinainte. Posibil să fie soluții și cei care au intrat astăzi în teren. Dar trebuie să mai analizăm, trebuie să mai aducem 2-3 jucători. Avem o problemă cu jucătorul Lalic, sper să nu fie foarte grav. În termeni medicali are aer între pleură și plămâni, a suferit o intervenție chirurgicală. Nu știu din punct de vedere al recuperării, cât timp presupune. Un jucător care s-a integrat foarte bine în angrenajul echipei din toate punctele de vedere, sperăm să se recupereze cât mai repede pentru că avem nevoie de el”.

Galerie foto 2

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: