Ripensia pierde jocul direct care pe care la Progresul Spartac şi nu mai poate prinde barajul: 1-0 (0-0)

Implicată şi în cel de-al treilea sezon consecutiv în faza play-out a grupei a II-a valorice în Liga 2 – pentru evitarea retrogradării, tocmai de la introducerea acestui sistem competiţional aberant, Ripensiei nu i-a mers şi a treia oară ulciorul la apă, nereuşind de astă dată să se menţină pe scena secundă.

Ripensia a pierdut astăzi fără a marca la matineu pe sinteticul din Buftea în meciul direct care pe care cu contracandidata la locul de baraj, Progresul 1944 Spartac Bucureşti, care a înscris în primul minut după pauză prin Andrei Grigore, proaspăt introdus, şi s-a distanţat astfel decisiv la 6 puncte de timişoreni, retrogradaţi implicit înainte de termen, indiferent de ceea ce vor reuşi acasă cu braşovenii şi la retrogradata Unirea Constanţa, în vreme ce nou-promovata din capitală mai are 3 apariţii la dispoziţie şi este absolut sigură măcar de prezenţa la barajul de menţinere în Liga 2.

După un şir de 7 eşecuri, stopat doar printr-o remiză pe „Electrica” săptămâna trecută cu gorjenii, roş-galbenii Ripensiei ajunseseră în situaţia de a aborda de pe un loc de retrogradare directă întâlnirea decisivă pentru prinderea barajului, pe terenul bucureştenei Progresul Spartac, devansându-i cu 3 puncte tocmai pe această treaptă de baraj, dar şi având un meci în plus de jucat în continuarea fazei play-out.

La mijlocul căreia s-a consemnat Progresul 1944 Spartac – Ripensia 1-0 (0-0), echivalând cu încheierea şederii de 6 sezoane a timişorenilor în Liga 2, promovaţi în 2017 din Liga 3, după ce izbuteau alte 3 promovări, prima, în primăvara lui 2013.

Vezi Ponturile la Pariuri de Azi (+15 ani de experienta in pariuri sportive)

Este cel mai trist moment pentru ex-campioana naţională interbelică „Ripi” de la relansarea clubului în septembrie 2012 în Campionatul Municipal Timişoara, moment care s-a conturat însă de ceva vreme la orizont. Un deznodământ din gama „ai grijă ce-ţi doreşti”, nu mai demult decât în februarie anul trecut şi nimeni altul decât însuşi conducătorul Mihu fiind cel care cocheta atunci cu ideea replierii roş-galbenilor în 2022 în liga a III-a. Ceea ce, prin prisma „soldurilor” din „luna cadourilor”, în decembrie 2022, a fost căutat cu lumânarea.

Ripensia a rămas cu 17 puncte, mai puţine şi decât concitadina Politehnica în cealaltă grupă play-out, şi a retrogradat înainte de termen după ce nu a mai reuşit s-o egaleze pe Progresul Spartac în zona capitalei, precum izbutea spre încheierea întâlnirii de la finele sezonului de toamnă, norocos.

Nou-promovaţii bucureşteni au avut acum de partea lor toate atuurile, poziţia mai bună în clasament, meciul direct pe teren propriu, jocul în plus de disputat, şi s-au impus după ce timişorenii au solicitat o lovitură de la 11 metri la finele primei reprize, la 0-0, iar Ene a trimis în bară la 1-0, tot în primul sfert de oră după pauză.

Ripensia s-a îndreptat încet şi sigur spre retrogradare iar implacabilul a devenit inevitabil, sugestiv fiind faptul că ultima sa victorie, datând de la început de noiembrie 2022, 1-0 în prelungiri acasă cu Politehnica, a fost obţinută împotriva unei formaţii aflate pe ultimul loc de retrogradare directă, paradoxal însă, având încă şanse de prindere a barajului.

Iar tot dintre curiozităţile absurdei faze play-out în Liga 2, cealaltă retrogradată din Grupa B, Unirea Constanţa, a pierdut tot astăzi cu 9-0 la FC Braşov, într-un meci aşadar oficial din eşalonul secund, cel în care, conform sloganului FRF, „începe marea performanţă”. 

Roş-galbenii s-au aliniat la Buftea cu două noutăţi în 11-le de start faţă de săptămâna trecută, Stoi, care intra atunci în ultimele 5 minute în locul lui Ţieranu, şi Lungu, care era anunţat titular împotriva gorjenilor dar nu mai putea începe, luându-le astăzi locul lui Butnăraşu şi Nistor, iar speranţele timişorenilor s-au legat de un rezultat bun în Ilfov, legându-şi nădejdile de o ultimă speranţă.  

Spulberată, nou-promovata bucureşteană consolidându-şi decisiv locul de baraj şi având încă şanse matematice, deşi foarte mici, pentru a urca pe ultimul loc salvator deţinut de CSC Dumbrăviţa, cu 7 puncte în plus faţă de cei din capitală, înaintea ultimelor 3 runde. Doar două în cazul roş-galbenilor, pe teren în următoarele două săptămâni, nu şi în ultima a fazei play-out.

Al cărei program în Grupa B este următorul:

Etapa a V-a: Ripensia – FC Braşov, Concordia – Progresul Spartac, CSC Dumbrăviţa acasă cu cei din Târgu Jiu. Unirea Constanţa stă.

Etapa a VI-a: Progresul Spartac – CSC Dumbrăviţa, Unirea Constanţa – Ripensia, FC Braşov – Concordia. Cei din Târgu Jiu stau. 

Etapa a VII-a: CSC Dumbrăviţa – FC Braşov, Concordia – Unirea Constanţa, cei din Târgu Jiu cu Progresul Spartac. Ripensia stă în runda finală.

În clasament, FC Braşov are 37 de puncte şi victorii pe linie în play-out, golaveraj 17-2, Concordia 35 de puncte tot din 3 jocuri, golaveraj 5-3, cei din Târgu Jiu 32 de puncte şi golaveraj 10-6 în 4 meciuri, dumbrăviţenii 30 de puncte şi 5-3 în 3 partide, Progresul Spartac 23 de puncte şi 11-4 în 3 meciuri, Ripensia 17 puncte şi 2-6 în 4 jocuri, iar Unirea Constanţa 12 puncte şi 2-27 în 4 jocuri.

*

Progresul 1944 Spartac Bucureşti: Ciontoş – Leagu, Radu, Parfeon, Lixandru, Matei, Purice, Şandru, Costea, Tudorache, Stanciu – cpt.

Rezerve la start: Soare – Grigore, Petcu, Ohaci, Dumitru, Andrei, Tong, Bardot, Marica.

Antrenor: Andrei Erimia.

Ripensia Timişoara: Rus – Zamfirescu, Butnăraşu, Ţieranu, Gladun – Stoi – cpt., Vidrăsan, Cracea, Ene, Lungu, D. Ciurel, Sofran.

Rezerve la start: Lăpădat – Butnăraşu, Nistor, Andreaş, Morariu, Bobocea, Ardeiu.

Preparator sportiv: Iulian Muntean. Antrenori, Roberto Ivan şi Călin Mada.

Arbitru: Eduard Ioniţă (Tulcea).

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 12

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: