Ripensia pornește de la… 0-1 și pierde din nou cu Unirea. Roșu-galbeni în premieră fără puncte în Liga 2 după primele două jocuri dintre care măcar unul acasă

Nu s-a mai întâmplat de la promovarea Ripensiei în Liga 2 în 2017 ca timișorenii să nu strângă nici un punct după primele două apariții din care măcar una acasă, căci pierdeau primele două reprezentații din vara lui 2020 dar atunci strict în deplasare, însă iată că a venit și acea zi, nu altcândva decât în data de 13, roșu-galbenii fiind întrecuți la matineu pe ”Electrica” de unul dintre… ”coșmarurile” lor, ialomițenii, cu junele goalkeeper timișorean Mario Contra între buturile Unirii Slobozia: 1-2 (0-2).

Bănățenii au început practic de la… 0-1, ex-arădeanul Ciprian Rus taxându-i deja încă din primele minute și fiind co-autor al desprinderii ialomițenilor în minutul 33, când înscria același Afalna, care marca tot pentru 2-0 în prima repriză, și tot după un gol al lui Rus, și în victoria de vinerea trecută a Unirii la Slobozia, 3-0 cu nou-promovata din Baia Mare, viitoare gazdă a Ripensiei.

Reușeau oare timișorenii să evite același scenariu?

După aspectul jocului în primul sfert de oră al părții secunde, da, Alexandru Piftor înscriind primul gol al Ripensiei în acest campionat la numai două minute după ce era introdus în locul lui Tudor Călin, 1-2 în minutul 58, însă continuarea n-a mai fost pe măsură, cei din Bărăgan conservând minimul avantaj. Portarul Contra scotea în premieră balonul ”din ațe” în acest campionat, însă bănățenii nu mai aveau a egala, spre dezamăgirea celor circa 200 de spectatori prezenți la un joc ferit de arșița soarelui, desfășurat sub un plafon de nori.

Ripensia a abordat întâlnirea cu 3 jucători noi față de 11-le care începea campionatul la Buzău, și anume Zamfirescu, Vidrăsan și Mitrov, în locul lui Morariu – accidentat în Crâng, Piftor – incert după aceeași deplasare și Ene, ieșit la pauză în Câmpia Română, în vreme ce Costel Enache a păstrat formula câștigătoare cu maramureșenii.

Și bine a procedat, roadele văzându-se acum chiar și mai repede, deja în minutul 3, când, după o aruncare de la margine a Ripensiei aproape de colțul terenului, Afalna a interceptat mingea, a driblat și a pasat în adâncime lui Rus, care a intrat în careu și de la 12 metri lateral dreapta a sutat pe jos în stânga portarului Toroc: 0-1. Ofsaid nesemnalizat?

Unirea la conducere din primele minute.

Replica Ripensiei a venit în minutul 14, când centrarea lui Frifrich de pe flancul stâng a fost retrimisă de Tudor Călin cu capul din 10 metri noii achiziții Mogoș, care a sutat peste transversală din preajma careului mic. Imprecizia la finalizare.

Mijlocul primei părți a adus o cursă pe dreapta a lui Zamfirescu, centrare pe jos spre Mitrov, șut de la 6 metri lateral stânga dar tot peste transversală. Inexactitatea la finalizare. 

Iar contrar cursului jocului oaspeții aveau a dubla avantajul în minutul 33, 0-2 după o centrare de pe flancul stâng a lui Rus, Afalna finalizând cu o lovitură de cap de la circa 10 metri în stânga lui Toroc. Care echipă era mai eficientă? Care echipă concretiza, fructificând oportunitățile ivite? 

Rîăspunsurile, evidente pentru cei din tribună. Trupa mai pragmatică lua avans.

Și totuși, gazdele puteau reduce din diferență până la pauză, în minutul 43, după o altă centrare, de pe stânga, a lui Fridrich, reluată de la 7 metri cu o semifoarfecă de Mogos, fiind cu spatele la poartă și trimițând aproape de vinclu. Insuficient de precis.

Erorile defensive și imprecizia la finalizare conturaseră deficitul Ripensiei: 0-2. Însă dacă Pustai a mutat etapa trecută acasă la pauză, la scorul de 0-0, apelând la 3 înlocuiri în 11-le buzoian, timișorenii n-au efectuat modificări pentru partea a doua.

Și totuși, repriza secundă a început în nota de dominare clară din partea bănățenilor, în minutul 46 Gavra șutând de la 16 metri pe jos iar mingea fiind respinsă de un ialomițean, ceea ce l-a derutat pe Contra, în plonjon în dreapta dar reușind în extremis să respingă cu piciorul în corner. Era un gol ca și făcut.

Așa cum meciul pornea de la… 0-1, așa și partea secundă putea începe de la… 1-2. Ar fi fost altceva.

Iar două minute mai târziu Mogoș șuta pe jos de la 18 metri și Contra plonja și prindea mingea. Însă nici bine nu a intrat apoi Alexandru Piftor în locul lui Tudor și a și ”scăpat” spre poartă, l-a driblat pe Contra și a înscris în poarta goală: 1-2 în minutul 58.

Renăsteau speranțele, mai ales că gazdele erau pe val. Însă Enache a răspuns prompt prin a efectua peste nici 5 minute nu mai puțin de 3 înlocuiri, introducându-l inclusiv pe ex-ripensistul Denis Golda, împrospătare a efectivului, în căutarea echilibrului pierdut în joc.

Ripensia a continuat să alerge după egalare, dominând însă fără efect pe tabela de marcaj. Iar în ultimele 10 minute a mizat pe mâna unui junior, Vermeșan, trimis în teren în locul lui Stoi, și Costel Enache apelând la alte înlocuiri în ultimul sfert de oră, când îl retrăgea și pe ex-polistul Coadă, modificări într-un efectiv mai consistent valoric.

Unirea a ”ținut” jocul, căpitanul Toma l-a încercat pe Toroc din colțul careului mare, apoi și ripensiștii au avut o ultimă zvâcnire prin Mitrov, care a pierdut însă un tempo și n-a avut forță la finalizare, ultima oportunitate aparținând oaspeților la conducere, în prelungiri.

Când același Toma a executat o lovitură liberă de la 17 metri lateral stânga, șutând puternic iar Toroc boxând mingea în fată. Dar vizitatorii aveau deja toate cele 3 puncte la purtător. Se poate zice că meciul a fost tranșat până la pauză,, greșelile defensive fiind taxate iar imprecizia la finalizare fiind o meteahnă de ordin general a fotbalului intern.

*

Ripensia: Toroc – Zamfirescu, Țieranu, Lalic, Fridrich – Stoi – cpt. (minutul 81, Vermeșan), Vidrăsan, Tudor Călin (56, Piftor) – Mogoș, Gavra, Mitrov (90+2, Mihart).

Rezerve: Dobre – Szimionaș, Andrei Macrițchii, Robert Stoica, Gladun.

Preparator sportiv: Iulian Muntean. Antrenor principal: Roberto Ivan.

Unirea Slobozia: Contra – Ibrian, Dinu, Perju, Constantin Toma – cpt. – Ekollo (minutul 62, Prejmerean), Coadă (86, Lazăr) – Boțogan (78, Dorobanțu), Afalna, Robert Silaghi (62, Bolohan) – Ciprian Rus (62, Golda).

Rezerve: Păduraru – Tiberiu Serediuc, Mihăiță Lemnaru, M. Ciobanu.

Antrenor: Costel Enache.

Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni / Alba). Asistenți: Casian Băla (Arad) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca). Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad). Observator arbitri: Octavian Șovre (Satu Mare). Delegat joc: Cristian Petrean (Hunedoara).

Rezultatele etapei a II-a în Liga 2, programul viitor și ierarhia, pe coloana clasamentelor secțiunii FotbalÎn aceeași rubrică, programul viitor, ultimele rezultate și ierarhiile în SuperLiga, programul etapei I în Liga 1 Feminin, precum și rezultatele rundei de debut în Divizia D Timiș dar și programul etapei I în liga a V-a a Campionatului Județean Timiș, cu componența celor 3 serii, iar în secțiunea Minifotbal/Futsal – țintarul de start în Liga 1 Futsal.

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = douazeci patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: