Ripensia, prilejul unei revanşe rapide

Ultim joc în deplasare în sezonul regulat, prim meci în play-out, un acelaşi oponent pentru Ripensia la un interval de două săptămâni, şi anume CS Concordia Chiajna, de astă dată pe „Electrica”, sâmbătă de la 11. Învinşi la rând în Liga 2 în ultimele 5 partide, în care au marcat 3 goluri, trei dintre întâlniri fiind pierdute acasă în faţa unor oaspeţi strict din „careul de aşi”, roş-galbenii sunt în faţa celor 6 dispute din grupa a II-a valorică, începând cu cea în compania ilfovenilor, care, dacă ar fi învins duminică la finele turului, nici n-ar mai fi jucat la Timişoara în play-out, ci în zona 1-6 de play-off.

Cu alte cuvinte, Ripensia va primi replica unui alt adversar cu aspiraţii înalte, galben-verzii preluaţi şi de Eugen Trică în cursul campionatului actual încheind sezonul regulat cu un bilanţ pozitiv, pe locul 8, la doar două puncte în urma a două grupări calificate în play-off şi putându-se lăuda cu al patrulea cel mai mic număr de goluri primite în tur, 17 în 19 etape, aşadar cu o medie subunitară.

Va desface „Ripi” lacătul celor din zona capitalei, în păstrarea inclusiv unuia precum Gabi Tamaş?

A făcut-o la Chiajna, unde a condus la pauză prin golul lui Nicolae Sofran, insuficient însă, bănăţenii fiind la braţ cu codaşa Unirea Constanţa în ceea ce priveşte înfrângerile pe linie în noul an, nu şi cazul celorlalte 18 secund-divizionare. 

Între care Concordia s-a remarcat cu victorii legate la reluarea sezonului regulat, una la Baia Mare, cu 1-0, cealaltă prin a răsturna scorul după pauză împotriva Ripensiei, inclusiv printr-un altul precum Rusescu, co-autor al egalării, iar astfel se poate înţelege de ce ilfovenii abordează de pe primul loc seria mai facilă din play-out.

Ar fi putut începe sâmbătă chiar faza play-off, de pe locul 5, dacă s-ar fi impus duminica trecută în Bucureşti, la Metaloglobus, dar aşa cum pe final au salvat toate punctele contra Ripensiei, înscriind golul victoriei în minutul 89, la fel s-au văzut învinşi în Pantelimon cu acelaşi 2-1 în minutul 87, pe când erau în căutarea victoriei printr-o răsturnare completă a scorului, ceea ce i-ar fi propulsat în play-off.

Aşa însă, aidoma Unirii Slobozia, Concordia înregistrează reculul revenirii în play-out, după ce în ediţia trecută concura în play-off, cu bilanţul 10 2 2 6, încheind a cincea dar jucând barajul de promovare, 2-1 acasă cu Chindia dar şi învinsă cu 5-1 în retur. Şi continuând astfel şi pentru al patrulea sezon în Liga 2.

În care, în urmă cu două campanii, Concordia a încheiat doar pe ultimul loc salvator deasupra celui de baraj, ocupat atunci la 5 puncte în urmă de Unirea Slobozia, ilfovenii având un bilanţ nici prea, prea, nici foarte, foarte în cele 6 apariţii în grupa a II-a valoric: 3 1 2.

Statistica spune câte ceva dar nu totul, rezultatele recente ale galben-verzilor în deplasare, în premieră învinşi „afară” după aproape 5 luni, sugerând faptul că elevii lui Trică sunt greu de depăşit, protagonişti ai unor întâlniri strânse. Oţelul îi întrecea la Galaţi cu 1-0 în 17 octombrie, dar apoi şi puncte în deplasare, 1-1 la Dej, 1-0 la Buzău şi tot 1-0 şi la Baia Mare.

Iar Concordia va fi cu atât mai „montată” după ratarea calificării în play-off, în primul rând pentru a dovedi că ar fi meritat mai mult în acest sezon, în al doilea rând pentru a mări marja liniştitoare oricum a celor 12 puncte avans faţă de ocupanta locului de baraj, Progresul Spartac – care sâmbătă stă. Mai ales că formaţia din Chiajna va sta chiar 3 săptămâni după meciul de la Timişoara, prima sâmbătă fiind liberă iar cea de-a doua, în runda în care e desemnată să stea pe tuşă în aşteptare. 

Totul depinde de ripensişti, învingători ai ilfovenilor în unele întâlniri din Liga 2, cu 2-1 în 2 noiembrie 2019 şi 1-0 chiar la Chiajna în noiembrie 2020, dar şi învinşi, cu 0-1 pe „Electrica” în toamna lui 2021, cu 2-1 acum două săptămâni în zona capitalei. 

„Ripi” este constrânsă de împrejurări să forţeze smulgerea unui rezultat bun, dat fiind că abodează play-out-ul la opt puncte în urma dumbrăviţenilor de pe ultima treaptă salvatoare, alb-verzi pe care îi va vizita cu proxima ocazie, în etapa a II-a, peste două săptămâni, cea viitoare fiind liberă, alocată apariţiilor naţionalelor „tricolore”. 

Apoi, acasă cu cei din Târgu Jiu, în Bucureşti cu Progresul Spartac, din nou pe teren propriu cu FC Braşov şi în cele din urmă la codaşa Unirea Constanţa, după care, în etapa a şaptea şi ultima, Ripensia va sta, încheind aşadar meciurile prima. Un dezavantaj?

Observându-se totodată şi diferenţa evidentă de puncte între echipele de pe primele 4 locuri salvatoare şi celelalte 3 – de pe poziţia de baraj şi cele de retrogradare, cu remarca legată de „Ripi” că a obţinut doar 4 puncte din cele 6 întâlniri în sezonul regulat cu viitoarele oponente din play-out.

În Grupa B din play-out, tot în etapa I, FC Braşov acasă cu cei din Târgu Jiu şi Unirea Constanţa – CSC Dumbrăviţa.

În continuare, în etapa a II-a: CSC Dumbrăviţa – Ripensia, cei din Târgu Jiu cu Unirea Constanţa, Progresul Spartac – FC Braşov. Concordia va sta.

Etapa a III-a: Unirea Constanţa – Progresul Spartac, Ripensia cu cei din Târgu Jiu, Concordia – CSC Dumbrăviţa. FC Braşov stă.

Etapa a IV-a: cei din Târgu Jiu cu Concordia, Progresul Spartac – Ripensia, FC Braşov – Unirea Constanţa. CSC Dumbrăviţa stă la mijlocul fazei play-out.

Etapa a V-a: Ripensia – FC Braşov, Concordia – Progresul Spartac, CSC Dumbrăviţa acasă cu cei din Târgu Jiu. Unirea Constanţa stă.

Etapa a VI-a: Progresul Spartac – CSC Dumbrăviţa, Unirea Constanţa – Ripensia, FC Braşov – Concordia. Cei din Târgu Jiu stau. 

Etapa a VII-a: CSC Dumbrăviţa – FC Braşov, Concordia – Unirea Constanţa, cei din Târgu Jiu cu Progresul Spartac. Ripensia stă în runda finală.

Arbitrează sătmăreanul Florin Mazilu, asistat de Antal (Baciu) şi Tocai (Sibiu).

Pe coloana clasamentelor la zi şi a rezultatelor, atât ierarhia de start în grupele din play-out cât şi programul primelor două etape. Valabil şi pentru grupele valorice ale SuperLigii. 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 4

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: