Ripensia, prim joc după peste 3 săptămâni, în Cupa României cu Astra, înaintea celor din Liga 2 pe 2, 5, 11 și 14 decembrie. ”Ne era dor de fotbal! E o pregătire pentru meciul de miercuri cu Mioveni”

Doar un meci a disputat Ripensia luna aceasta, dar nu în Timișoara, ci la Chiajna, unde se impunea pe 7 noiembrie cu 0-1 în Liga 2, al doilea fiind programat duminică după prânz pe ”Electrica”, în 16-imile Cupei României, cu Astra, în urma a 3 etape de campionat în care roșu-galbenii au fost țintuiți pe margine de perfida dictatură Covid-19, partidele acasă cu CS Mioveni și Farul respectiv la Cluj fiind amânate pe decembrie, lună viitoare în care va juca, începând de miercuri, nu mai puțin de 4 meciuri, pe 2, 5, 11 și 14 decembrie, pe teren propriu cu argeșenii, la Reșița și pe Cluj Arena, respectiv acasă cu constănțenii. Pe 16 în clasament după 3 runde pe tușă, răstimp în care au coborât 3 locuri, având între două și patru meciuri mai puțin jucate decât celelalte echipe din Liga 2, bănățenii sunt nevoiți să utilizeze duelul eliminatoriu cu oaspeții din Liga 1 în scopul reintrării în ritmul competițional.

Astra, ultima în Liga 1 deși n-a mai pierdut de la preluarea alb-negrilor de către Eugen Neagoe, 1-1 la Dinamo în 14 noiembrie și 0-1 la Sibiu duminică, a adunat în ultimele două apariții tot atâtea puncte câte strânsese în primele 9 reprezentații din campionatul elitei, ceea ce i-a realimentat speranțele, dat fiind apropierea la șase puncte de ocupanta poziției a opta.  

Giurgiuvenii, foști câștigători ai trofeului, vor căuta însă a mai semna o calificare în Cupa României la Timișoara, dar nu pe ”Dan Păltinișanu”, precum în deceniul trecut, ci pe ”Electrica”, gazdă fiind acum Ripensia, care astăzi a reintrat în programul de pregătire după săptămânile fără meciuri dar și de izolare, o subminare tehnocratică a sportului în plin sezon competițional. Două antrenamente au la dispoziție roșu-galbenii pentru primirea ”lanternei roșii” din Liga 1, antrenorul Cosmin Petruescu referindu-se astăzi la faptul că ”după două săptămâni în care am fost obligați să stăm în izolare, ne bucurăm că suntem în ordine din punct de vedere fizic și medical, în sânul lotului domnind o stare de optimism, o stare de bucurie. Nu ne-am văzut de foarte mult timp iar poate astfel apreciem mult mai mult activitatea fotbalistică, ne era dor de fotbal…”

Absențe? ”Deocamdată Neacșu, revenit după o pauză destul de lungă după o accidentare, care de azi reintră în programul normal cu echipa, și Cosmin Sîrbu, aflat încă în izolare după ce a intrat mai târziu”.

Cu două antrenamente la dispoziție, ”trebuie să fim realiști, chiar dacă se spune despre Cupă că este o întrecere a tuturor posibilităților. Dar după două săptămâni de stat nu este absolut deloc ușor, căci s-a pierdut puțin din calitatea motrică, din parametrii calităților motrice, dar și suntem conștienți de dificultatea partidei, deoarece întâlnim o formație oricum de Liga 1, și întotdeauna ați văzut la barajul între o echipă din Liga 1 și o echipă de primele clasate în Liga 2, a treia, că e destul de mare diferența. Prima șansă e a Astrei, însă noi sperăm să facem o figură frumoasă, să practicăm un joc foarte deschis, deoarece din punctul meu de vedere n-avem nimic de pierdut. E o pregătire pentru jocul de miercuri cu cei de la Mioveni!”

Petruescu a mai explicat că își dorește o revenire cât mai rapidă a jucătorilor în urma pauzei forțate, după ce Ripensia a mai avut ”o experiență anterioară, și ne-am uitat și pe programul celorlalte formații în urma unor asemenea pauze, și majoritatea au întâmpinat probleme când au ieșit din izolare. Dar căutăm să aplicăm metodele și mijloacele cât mai bune pentru a atinge cât mai rapid o formă sportivă cât mai apropiată celei din momentul în care s-a întrerupt pentru noi întrecerea”.

Ripensia – Astra este între cele 7 jocuri eliminatorii programate în 16-imile Cupei României între gazde din Liga 2 și vizitatori din Liga 1, meciul din Timișoara fiind programat duminică de la ora 12:15 pe ”Electrica”. Ultima partidă a roșu-galbenilor în compania unei prim-divizionare în competiția K.O. s-a disputat tot pe ”Electrica”, și tot în 16-imile de finală, ale ediției trecute, pe 26 septembrie 2019, când Sepsi se impunea lângă Pădurea Verde cu 1-4 (1-3).

Ultimele rezultate și programul viitor în Liga 1 și Liga 2, pe coloana clasamentelor.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 56

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: