Ripensia, primul antrenament în 2020. FOTO

Unica noutate la reunirea roșu-galbenilor a fost antrenorul cu portarii Călin Frunză, în locul lui Gheorghe Stoianov, FC Ripensia demarând marţi de la ora 14:30 pregătirile de iarnă din Noul An pe terenul II al arenei “Electrica“, și acesta acoperit cu nisip. La pregătirea fizică şi jocul şcoală au participat 22 de jucători, sub bagheta antrenorilor Alexandru Pelici (principal), Călin Mada şi Iulian Muntean – secunzi, precum și Frunză, staff-ul tehnic fiind completat de preparatorii fizici Bogdan Ungureanu şi Bogdan Boldorea, respectiv kinetoterapeutul Adrian Gherovăţ. 

S-au antrenat Adrian George Păduraru, Haralambie Mociu, Emilian Ştefan Dobre – portari; Adrian Popa, Alexandru Popovici, Mihai Daniel Hecsko, Tiberiu Claudiu Apro, Adrian Caius Lungu, Constantin Darius Țieranu, Alin Radu Burdeţ, Călin Dorin Tudor, Denis Golda, Ioan George Monea, Alexandru Neagu, Antonio Vlad Chera, Nicolae Albert Voinea, Simeon Andrei Tînc, Ion Vasluian, Pius Gabriel Stoi, Ionuţ Gavrilă, Vlad Marian Tudorache și Alexandru Benea.

Mâine este programată efectuarea vizitei medicale, urmată de un semicantonament în localitate, de joi şi până la plecarea în stagiul centralizat, cu câte două antrenamente pe zi. Din 27 ianuarie, bănățenii vor efectua un cantonament de 10 zile în Antalya, precedat de primul joc amical, pe 24 ianuarie cu ACS Fortuna Becicherecu Mic, pe „sinteticul” de la Baza II – UPT. La revenirea din cantonament, alte două jocuri în țară, cu cei de la Chişineu Criş, respectiv CSC Dumbrăviţa.

Au plecat Adrian Zaluschi, Marius Fotescu, Marius Staicu şi Călin Toma, fără ca deocamdată să fi sosit vreun jucător, Ripensia fiind în discuţie cu 3-4 sportivi.

Alexandru Pelici ne-a declarat: ”Ne aşteaptă un retur foarte greu, toate echipele se mişcă pe piaţa transferurilor, se întăresc, și sperăm să facem şi noi lucrul acesta, să găsim jucătorii, și care să fie buni din toate punctele de vedere. Convenabil şi pe partea financiară. Să fie sub 30 de ani, căci ne dorim să coborâm media de vârstă. Lucrăm la întinerire şi prin aducerea de la echipa U19, care să facă pregătirea cu noi şi să vină cu noi în cantonament. Să vedem dacă ne putem baza pe ei şi să începem – de ce nu!? – cu ei în primul unsprezece”.

Pelici a mai explicat că ”deocamdată nu a venit nimeni, aşteptăm în continuare… Sunt patru poziţii pe care vrem să ne întărim, prima opţiune a fost aducerea unui portar, apoi o aripă dreapta, un atacant dreapta şi un vârf împins. Datoria mea e să spun ce e nevoie, iar dacă se va întâmpla, bine, dacă nu, tot bine. Treaba mea e să scot maximum. Am adus alţi doi juniori de la Academia noastră, pe Gavrilă, Benea…”

La care a intervenit președintele clubului, Mihu: ”Nu mai e nevoie de portar, pentru că Ștefan Dobre nu va fi vândut. În situația în care găsim portarul care să întrunească toate condițiile pe care le dorim, nici o problemă. Există posibilitatea să aducem jucători interesanţi şi acum. Până în 15 februarie se împuținează variantele, dar apar și jucători interesanți pe salarii bune, pentru că nu avem resurse financiare nelimitate. Eu personal am vorbit cu cluburile de unde vrem să luăm jucători și pretențiile lor sunt foarte mari față de ceea ce au de oferit unii. Suntem la începutul campaniei de transferuri şi pretenţiile unor jucători sunt foarte ridicate. Sunt jucători şi din liga a doua, şi din liga a treia”.

Întrebat în legătură cu despărţirea de căpitanul echipei, Călin Toma, s-a semnalat că ”a fost o decizie pe care am luat-o în urma a ceea ce s-a discutat, poziţia de jucător tânăr. Am găsit acolo doi jucători tineri, care fac parte din acest plan. Şi el a plecat la mai bine, din ce ştiu eu. La o echipă care are obiective”.

Fotografii realizate de Iosif Canea

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = cincizeci patru

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: