Ripensia răstoarnă scorul după pauză în primul amical cu o trupă din Liga 2. ”E un program infernal dar există la acest capitol și un fapt pozitiv”

Ripensia a aflat astăzi că va începe campionatul Ligii 2 departe de casă, în Câmpia Română la Buzău, una dintre cele 3 deplasări din primele 4 etape, și că tot în deplasare o va întâlni și pe partenera sa de joc în meciul amical pe teren neutru de astăzi de la Simeria, și anume CSC 1599 Șelimbăr, în dauna căreia a răsturnat scorul în ultima jumătate de oră: 2-1 (0-1). Ce va fi oare în etapa a XII-a, la final de octombrie, în județul Sibiu? În județul Hunedoara roș-galbenii au legat două victorii în cursul cantonamentului la Hațeg. 

Ripensiștii au jucat în verificările estivale cu o divizionară ”D” timișoreană dar și la prim-divizionara UTA, precum și la divizionare ”C” hunedorene, astăzi întâlnind în premieră în pregătiri o colegă de eșalon din Liga 2, unica grupare sibiană rămasă în acest cadru, și care, la startul celui de-al doilea său sezon în eșalonul secund, va juca pe teren propriu cu brașovenii.

Mai sunt peste două săptămâni până atunci, Ripensia Timișoara trecând astăzi cu 2-1 de CSC 1599 Șelimbăr în jocul de verificare disputat la Simeria. Unde bănățenii au început cu Dobre – Zamfirescu, Țieranu, Lalic, Fridrich – Călin, Stoi, Ene – Mihart, Gavra, Mitrov, unsprezece care la scurt timp a suferit o modificare, Mitrov acuzând probleme musculare și fiind înlocuit de Vidrăsan.

De cealaltă parte, ardelenii au deschis scorul în minutul 32, prin Ciocâlteu, cei de pe Bega egalând după o oră de joc, când Vermeșan – unul dintre cei intrați în partea a doua, a înscris după ce rămânea singur față în față cu goalkeeper-ul Șelimbărului.

Într-adevăr, în partea a doua au mai intrat Toroc – Butnărașu, Chera, Stoica, A. Macrițchii, Szimionas și Vermeșan, marcator. Iar golul victoriei a venit în minutul 85, când Ene a transformat o lovitură liberă de la 16 metri: 2-1.

După joc, antrenorul Iulian Muntean a spus că ”a fost un meci echiibrat, pe un fond de oboseală existent la ambele formații. Un scor de egalitate ar fi fost mai echitabil. Am reușit să corectăm erorile comise în disputa cu Corvinul, cu o singură excepție. Este vorba de faza golului primit, atunci când am comis o greșeală într-un moment de presing ofensiv. A fost singura eroare, în rest suntem mulțumiți. Ne bucură că din nou am încheiat meciul cu juniori născuți între 2004 și 2006, mă bucur că a marcat Vermeșan, cel care a mai avut o șansă mare pe final.”

Cât despre programul din sezonul regulat, publicat într-o consemnare anterioară, accesibilă aici, Muntean a spus: ”Este un program infernal, vom întâlni acasă aproape toate echipele care sunt candidate la promovare sau cel puțin la calificarea în play-off. De asemenea, avem mai multe meciuri în deplasare decât acasă, dar există la acest capitol și un fapt pozitiv. Să nu uităm că anul trecut ne-am descurcat mai bine în disputele din deplasare, deci poate și anul acesta vom fi inspirați în meciurile externe”.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: