Ripensia, reîntâlnire cu CSU UVT: 0-2 (0-0) la Parța

Ripensia s-a reîntâlnit astăzi într-un meci de verificare cu CSU UVT, divizionara ”D” recent finalistă a fazei județene Timiș în Cupa României, dar roșu-galbenii din Liga 2 n-au mai câștigat și de această dată la scor, precum sâmbătă pe arena ”Dan Păltinișanu”, ci n-au marcat deloc la Parța, primind în schimb două goluri în repriza a II-a: 0-2 (0-0).  

Timișorenii Ripensiei sunt în cea de-a treia săptămână de pregătiri de vară iar astăzi au jucat un nou meci amical cu partenera divizionară ”D” studențească, întărită în repriza a II-a cu unii componenți care până la pauză au făcut parte din unsprezecele formației din Liga 2, care a efectuat numeroase înlocuiri pe parcurs, încă din prima parte.

Ripensiștii, de-acum fără Denis Golda, ajuns la colega de eșalon Unirea Slobozia, sunt în perioada premergătoare plecării în cantonament, anunțat de această dată a se desfășura în vestul țării, în județul Hunedoara. Fără complicațiile hibernale, care induc cluburilor constrângeri în a înclina în favoarea unor destinații peste mări și țări la ceasul stagiului pregătirii centralizate, gruparea roșu-galben a optat de astă dată potrivit pentru Țara Hațegului, dar chiar și așa va rămâne mereu în suspensie întrebarea de ce au ales bănățenii în iarnă Antalya, în condițiile în care se știa deja fără doar și poate că vor avea parte de numai și numai 9 întâlniri în sezonul de primăvară, dintre care 3 la finele sezonului regular și 6 în play-out, în mare măsură în compania unor adversari modești. 

Astăzi, formula de start a Ripensiei i-a reunit pe Toroc – Morariu, Țieranu, Fridrich, Gladun – Călin, Szimionaș, Ene – Piftor, Vermeșan și Mogoș, primele modificări fiind efectuate în minutul 37, când Vermeșan i-a lăsat locul lui Mitrov iar Matiș a intrat în locul lui Mogoș.

În repriza a doua, Ripensia i-a păstrat în teren pe Fridrich și Mitrov, noul ”11” fiind Rus – Zamfirescu, Marius Leca (născut în 2000, ex-Viitorul Constanța, Farul și Dunărea Călărași), Lalic, Fridrich – Stoi, Vidrăsan, Mihart – Petre Simon (născut 2001, ex-UTA și Corvinul), Gavra și Mitrov. În vreme ce în formația ”universitarilor” au trecut Gladun, Piftor, Matiș și Morariu. Iar ”studenții” au marcat prin Giuricici în minutul 60, cu un șut de la marginea careului.

O altă schimbare a survenit în minutul 72, când Leca a fost înlocuit cu Butnărașu, nu mult mai apoi Mitrov șutând în bară de la 12 metri, iar în minutul 79 fiind înlocuit cu Petruș. Ripensistul Gavra avea a trimite la rândul său în bară, dar tot în ultimele faze ale amicalului s-a marcat totuși la cealaltă poartă, în minutul 89, când Adil a trimis cu capul de la marginea careului mic: 0-2 (0-0 CSU UVT.

Înfrângere a divizionarilor secunzi în urma căreia Iulian Muntean a remarcat că „Dacă în primul joc ne-am conectat și am fost 100% pregătiți, astăzi băieții au luat meciul ca și cum ar fi în vacanță, fără niciun fel de motivare. Au fost deranjați de teren, de o sumedenie de chestii, care în mod normal nu ar trebuie să se întâmple. Până la urmă, rezultatul acesta e un semnal de alarmă pentru cei care se pregătesc și nu se adaptează la ceea ce înseamnă Ripensia în momentul de față. Foarte multe ocazii de gol, dar dacă le tratezi cum le-am tratat, asta se întâmplă. La începutul jocului, am zis că în minutul 15 va fi 2-0 pentru adversar. S-a întâmplat să fie 2-0 la finalul jocului. Nu neg că am avut multe ocazii, până și tânărul Vermeșan a avut patru ocazii în primele 20 de minute. dar nu asta e important. Important e să dai gol și să câștigi meciul. Trebuie să îți respecți blazonul indiferent ce se întâmplă.”

Sâmbătă la matineu Ripensia va întâlni la Sânnicolau Mic prim-divizionara Aradului iar de miercuri se va afla la Hațeg, unde va juca 3 meciuri amicale, începând de joi 14 iulie, cu hunedorenii din Liga 3, apoi pe 16 iulie cu CSM Deva, tot din Liga 3, iar în 20 iulie cu colega de eșalon CSC 1599 Șelimbăr (Liga 2), după care, la revenirea acasă, și cu CSC Dumbrăvița, nou-promovată în Liga 2, verificare pe 27 iulie, cu o săptămână și jumătate înaintea startului în ediția 2022-2023 a diviziei secunde, în jur de 6 august. 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 8

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: