Ripensia revine cu succes pe Electrica: 2-0 (1-0) cu Fortuna Becicherecu Mic. FOTO + declarații

Roșu-galbenii au revenit în această seară pe stadionul ”Electrica”, unde, în urmă cu nici 7 ani, porneau din nou la drum în fotbalul timișorean și cel românesc, de la nivelul Campionatului Municipal, urcând treptat treaptă cu treaptă, de pe palierul eșalonului șase, local, până pe cel al diviziei secunde. Un salt de patru ligi și un așteptat start al celui de-al treilea sezon consecutiv în anticamera elitei, debut în pregătirea căruia elevii lui Pelici, lansat în fotbal tocmai pe ”Electrica”, au dispus fără gol primit de nou-promovații timișeni în eșalonul trei, aflați într-un alt stadiu al pregătirilor, raportat la momentul reluării campionatului: Ripensia Timişoara – ACS Fortuna Beciccherecu Mic 2-0 (1-0).

Ca primă remarcă odată cu revenirea Ripensiei în calitate de gazdă lângă Gara de Est a Timișoarei, au dispărut afișele publicitare dispuse de ACS Poli în spatele ambelor porţi, rămânând în schimb instalaţia electronică a arenei. Într-adevăr, concitadina ACS Poli a retrogradat în primăvară din Liga 2, nivel de la care era lansată în întreceri în vara lui 2012, pe când și Ripensia se relansa de la baza diviziei a șasea locale, iar odată cu coborârea ”violeților” în eșalonul trei și-au pierdut și urma de pe ”Electrica”, unde a pășit în schimb din nou Alexandru Pelici, cel care își începea cariera fotbalistică pe același gazon în urmă cu mulţi ani.

Meciul amical cu campioana Diviziei D Timiș s-a jucat vineri de la ora 18 şi s-a încheiat cu victoria la două goluri diferenţă a ocupantei locului 13 în campania trecută a Ligii 2, aflată înaintea unei noi partide de verificare peste alte 14 ore, când o va întâlni pe ASU Politehnica pe terenul ”Ştiinţa”, sâmbătă de la 10.

Călin Toma a ratat două lovituri de la 11 metri, în minutele 27 şi 28, apărate de tânărul portar Cătălin Costoaie, cele două goluri fiind în schimb marcate de Albert Voinea, puțin mai apoi, în minutul 30, respectiv Alexandru Popovici, în minutul 52, tot puțin mai apoi după introducerea sa în teren.

Pas al Ripensiei cu dreptul pe ”Electrica”, unde în prima apariție oficială din 2019, considerată în deplasare în Liga 2, ceda cu 1-0 lui ACS Poli la reluarea returului sezonului precedent.

*

Ripensia: Mociu (minutul 65, Păduraru) – A. Popa (Fotescu), C. Tudor (46, Ţieranu), Apro (46, Tînc), C. Toma (46, C. Lungu) – Al. Neagu (76, Burdeţ), Stoi (76, Tudorache) – Monea (50, Popovici), Staicu (46, Zaluschi), Iseini (60, Chera) – Voinea (46, Golda).

Antrenor Alexandru Pelici.

Fortuna: Costoaie (minutul 30, Daniel Filip; min. 60, Culda) – Fetic, Soare, Marius Toma, Roşie – Zurbagiu, Stănilă – Cluci, Radu, Centea – Bîrză.

Antrenor: Vasile Luţă.

Au mai intrat: Hodiş, Hrudei, Anagor, Oneţ, Iovanovici, Saizu, Buzdugan, Lazăr, Iacob, Bostan, Leucean, Terec, Hotca, Pîrvescu.

Au arbitrat: Florin Brădău – Claudiu Boici şi Marius Cioară.

Alexandru Pelici a remarcat că ”a fost un joc bun de pregătire, pe o căldură sufocantă. Îmi pare rău că nu reuşim să marcăm mai mult. Ne creăm multe situaţii, am avut şi două penalty-uri pe care le-am irosit… Una peste alta, a fost un test util, ca şi restul. Mâine vom avea ultimul joc de pregătire, cu colega şi concitadina noastră, ASU. Va fi la fel ca cel de la Luceafărul, edificator. E bine că suntem încă OK, să vedem cum va fi Monea în viitor, sperăm să nu fie o accidentare gravă. Avem nevoie de toţi jucătorii!”

V-aţi reîntors pe Electrica… Eu aici am început fotbalul şi am amintiri plăcute de pe acest stadion. Cred că s-a rezolvat problema cu Electrica şi sperăm să jucăm aici pentru că terenul e foarte bun, în comparaţie cu Ciarda. A fost omologat anul trecut, putem şi noi să jucăm. Cu specificaţia că atunci când FRF sau televiziunile hotărăsc să jucăm pe Dan Păltinişanu meciurile cu adversarii consideraţi mai importanţi de către cei de la… Digi…”

Întrebat de Gavrilă, de ce nu a jucat, Pelici a mai spus că ”are de rezolvat acel litigiu cu UTA şi până nu se clarifică situaţia lui, nu se va mai antrena şi nu va juca pentru noi. Nu vrem să avem probleme!” În schimb a folosit un nou jucător, fundaş… ”Da, este un junior, Tudor Călin, are 19 ani, vine de la Sepsi, a făcut pregătire cu ei. Mâine, după jocul cu ASU Politehnica, ne vom edifica…”

Vasile Luţă ne-a declarat: ”A fost un test util, am jucat cu Ripensia, o echipă foarte bună. Ţinând cont că echipa mea de abia a început pregătirea, de două săptămâni, cred că ne-am prezentat foarte bine astăzi, dar s-a văzut diferenţa de valoare. Cred că a fost un joc plăcut. Ripensia este la un nivel foarte ridicat şi pentru ei începe campionatul la sfârşitul săptămânii viitoare. Noi am încercat să ţinem piept cât am putut, îmi dă speranţe pentru viitor, chiar am fost mulţumit de joc. Uşor, uşor intrăm şi noi în efort maximal. Am mulţi jucători în teste, juniori, am nevoie de trei în teren, trebuie să găsesc aceşti copii. În mare parte, chiar după meciul de azi, vom hotărî cine va rămâne şi cine va pleca. Mai aştept doi-trei juniori şi vom vedea la momentul potrivit ce vom face. În continuare ne pregătim la baza sportivă Textila, iar la sfârşitul săptămânii viitoare vom mai juca alte două-trei meciuri amicale…”

Fotografii realizate de Iosif Canea.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: