Ripensia și CSC Dumbrăvița merg mai departe în Cupa României cu succese la zero la divizionarele ”C” timișene din Ghiroda și Periam. ”Dubla” juniorului Vermeșan asigură primul triumf afară al timișorenilor în noul sezon, la a 5-a încercare. ”Ripi”, 5 noutăți în primul 11

Ripensia Timișoara și CSC Dumbrăvița au debutat cu succes marți după-amiază în noua ediție a Cupei României, trecând la primul hop de alte formații din județul Timiș, pe terenul acestora, dar divizionare ”C”, calificări cu care și-au mai luat gândul pentru moment de la cele doar câte 4 puncte deținute din 18 posibile după primele 6 etape din Liga 2. Iar galben-roșii și ”verzii” au fost și singurii care au învins astăzi la zero în deplasare în timpul regulamentar de joc, din totalul celor 7 întâlniri eliminatorii programate în ziua inaugurală a turului 3.

La Ghiroda, pe terenul ”Emilian Pavel”, al localnicilor de pe locul 2 în seria vestică a Ligii 3, Ripensia avea ocazia să dea uitării eșecul de sâmbătă de la Slatina, cu 3-0 în campionatul Ligii 2 în fața nou-promovatei CSM, iar timișorenii au obținut prima victorie în deplasare în noul sezon, la a cincea încercare, juniorul Ioan Vermeșan înscriind în a doua jumătate a fiecărei reprize, 0-2 (0-1). 

Cu un bilanț în primele 4 deplasări din Liga 2 în contrast cu rezultatele în general bune obținute în sezonul trecut pe teren advers în campionatul diviziei secunde, de astă dată alegându-se cu o singură remiză în 4 ieșiri, grație unicului gol marcat la Baia Mare, 4 0 1 3 1-6, Ripensia nu s-a împiedicat însă de ”buturuga mică” a Ghirodei și Giarmatei Vii, învingătoare vineri acasă în etapa a III-a din Liga 3 cu 4-0 împotriva Avântului Periam dar și în urmă cu două săptămâni în faza precedentă a Cupei României, cu 4-1 la Lugoj.

”Galbenii” n-au mai înscris însă și astăzi, în premieră în noul sezon, ierarhiile fiind respectate iar ”carul mare” mergând mai departe, deznodământ al unui meci eliminatoriu jucat pe un gazon bun, pe timp frumos, de care s-au bucurat la fotbal peste 150 de spectatori.

Cu 5 noutăți în 11-le de start față de echipa aliniată sâmbătă în Olt, și anume portarul Toroc, Zamfirescu, Sofran, Ene și atacantul junior Vermeșan, înlocuiți fiind Dobre, Fridrich, Piftor, Mihart și Gavra, ripensiștii au deschis scorul puțin înaintea pauzei tocmai prin Ioan Vermeșan, mezinul oaspeților, cu un șut pe jos, puțin din interiorul careului de 16 metri.în urma unei centrări expediate pe jos de Ene din flancul stâng: 0-1 în minutul 40.

Gazdele din Ghiroda, cu 3 înlocuiri efectuate la pauză iar peste 3 zile în deplasare în campionat la Chișineu Criș, n-au putut evita deznodământul aceleiași întâlniri eliminatorii din urmă cu 3 ani – atunci însă în turul 4, pe care-l atingeau și în 2020, și tot la două goluri diferență, pe 10 septembrie 2019 1-3 în favoarea Ripensiei, astăzi de la 16:30 prin a încasa încă un gol puțin după mijlocul reprizei secunde, în urma unei greșeli de portar: 0-2. 

Mosoarcă a pierdut mingea în propriul careu în fața lui Vermeșan, juniorul taxându-l prompt și semnând ”dubla”, liniștitoare pe moment pentru divizionarii ”B”, luni de la ora 15 acasă cu Csikszereda în etapa a 7-a din Liga 2, ultimă rundă înaintea pauzei competiționale de două săptămâni.

Distanțare permițându-le oaspeților să continue seria modificărilor, Zimța fiind înlocuit cu Stoica iar Mogoș tot în minutul 79 cu Morariu, după ce la mijlocul părții secunde, înaintea înscrierii golului, ieșea și Sofran, intrând Piftor, alte două schimbări fiind efectuate în minutul 87, când Andrei Macrițchii și Ene au fost retrași pentru intrarea lui Butnărașu și Mihart.

Vizitatorii își înlocuiau așadar jucătorii sancționați cu cartonaș galben, Mogoș văzându-l în prima repriză de la clujanul Dreve, Sofran și Zimța în prima jumătate a părții secunde.

Ripensia repetă astfel calificările din sezonul trecut pe terenul unor divizionare ”C”, atunci cu 1-4 în august la Periam și 1-2 pe 8 septembrie 2021 la Reșița. 

Fotografii de Mario Rusalin

Ultimele rezultate din Liga 2 și Liga 3 precum și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi. De notat și ”dubla” unui ex-căpitan ripensist, timișoreanul Alexandru Popovici, care, intrat la pauză pentru CSM Slatina, i-a desprins și calificat pe nou-promovați cu 1-3 (1-1) în deplasare la Petrolul Potcoava. S-au mai impus ”afară” și dumbrăvițenii, cu 0-1 la Periam, respectiv Concordia Chiajna la lovituri de departajare la Popești Leordeni, cu 4-5, după 0-0 la încheierea a 120 de minute de joc. ”Acasă” s-au calificat Jiul Petroșani, 3-0 cu CSM Deva după 0-0 la finele celor 90 de minute, Șoimii Lipova, cu 3-1 contra celor de la Lotus Băile Felix, și CSM Alexandria, 2-1 cu Progresul Spartac, secund divizionară eliminată.

*

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Mosoarcă – Hecsko, Roșus, Sporin (minutul 46, Stupu), Velcan – Precup (46, Schinteie), Mancaș – cpt., Făgărășanu, Jichici (80, Cristodulo), Vasluian (70, Ilie), Mura (46, Zavalache).

Rezeve: Ciocan – Popovici, Fabian, Coroiu.

Ripensia: Toroc – Zamfirescu, Țieranu, Gladun, Andrei Macrițchii (minutul 87, Butnărașu) – Stoi – cpt., Mogoș (79, Morariu) – Sofran (68, Piftor), Ene (87, Mihart), Zimța (79, Stoica) – Vermeșan.

Rezerve: Dobre – Călin, Gavra, D. Ciurel.

 

 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + = 5

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: