Ripensia şi oroarea reprizei a II-a. Pauza, sfetnic bun pentru încă un adversar: 1-2 (0-0) cu Concordia. Handicap mărit la 9 puncte faţă de ultimul loc salvator, doar 3 jocuri acasă cu mai mult decât un gol marcat pe meci

Ripensia şi-a îngreunat astăzi cu atât mai mult situaţia pe primul loc de retrogradare din Liga 2 după ce a pierdut acasă un meci greu la începerea fazei play-out, în faţa liderului seriei cu 7 echipe, Concordia Chiajna, care a efectuat o dublă schimbare la pauză şi a deschis scorul în primul sfert de oră din partea secundă prin unul dintre cei introduşi, avantaj dublat peste nici 10 minute de ex-roş-galbenul Mediop Ndyaie. Coşmarul timişorenilor, repriza a II-a, s-a întrupat din nou pe „Electrica” pentru al doilea weekend la rând în faţa unor vizitatori din prima jumătate a ierarhiei, iar chit că localnicii au reacţionat prompt, apelând la o triplă modificare iar unul dintre cei intraţi, David Ciurel, a redus imediat din handicap, un alt eşec precum plumbul n-a putut fi evitat: 1-2 (0-0).

Întâlnirea penultimei clasate cu liderul în deplasare al seriei mai facile şi abordabile din play-out a fost programată într-un moment favorabil timişorenilor la începerea grupei a II-a valorice, în sensul că tocmai formaţia care-i devansa cu un singur punct pe locul de baraj, Progresul Spartac Bucureşti, a stat cu ocazia rundei inaugurale de astăzi, ceea ce oferea bănăţenilor prilejul de a o depăşi ierarhic în cazul unui rezultat pozitiv pe „Electrica”.

Dar, cum sindromul reprizei a II-a a lovit din nou şi la acest matineu, iar cum CSC Dumbrăviţa, plasată pe ultimul loc salvator la startul fazei play-out, a câştigat în deplasare, depăşindu-i în clasament pe cei din Târgu Jiu, pierzători cu 3-1 (1-1) de la 0-1 la Braşov şi viitori vizitatori la Gara de Est, Ripensia s-a trezit astăzi a rămâne şi mai mult de căruţă în urma ocupantei ultimei trepte salvatoare, handicapul crescând de la 8 la 9 puncte, faţă de gorjeni.

„Ripi” ar mai avea maximum 15 puncte la dispoziţie de cucerit, însă şansele de a evita şi barajul s-au mai micşorat niţel astăzi, cât se poate de deschisă rămânând în schimb cursa în 2 cu nou-promovata Progresul 1944 Spartac Bucureşti, pentru prinderea treptei de baraj, pe care cei din capitală au rezistat cu 17 puncte, roş-galbenii rămânând cu 16.

Săptămâna viitoare va fi liberă, peste două săptămâni Ripensia va juca la Dumbrăviţa, peste 3 acasă cu cei din Târgu Jiu, iar peste 4 săptămâni la Progresul Spartac, meci direct din runda a patra, în urma căruia timişorenii vor mai avea două apariţii succesive, cu FC Braşov şi la codaşa Unirea Constanţa „de Ilfov”, la finele cărora vor încheia în avans parcursul, primii cu meciurile jucate din această serie.

Altădată, când Ripensia semna nu doar un 3-3 în deplasările Ligii 2, semn al spiritului şi apetitului ofensiv al timişorenilor, în avanposturile bănăţenilor era şi un anume Mediop Ndyaie, iar pe-atunci nu erau resimţite frisoanele retrogradării, dar la ora actuală roş-galbenii au înscris doar în 3 apariţii acasă în acest campionat mai mult decât un gol pe meci.

Iar cum cu o floare nu se face primăvară şi în condiţiile în care respectivul „vulpoi” Mediop Ndyaie e tocmai în colectivul adversarilor, misiunea roş-galbenilor e cu atât mai anevoioasă.

Marcatori acasă în sezonul în curs al Ligii 2, cronologic, a câte un gol, două cu Metaloglobus, niciunul, 3 cu ieşenii, 4 cu Unirea Constanţa, din nou doar unul, apoi niciunul, iarăşi doar unul, niciunul duminică împotriva liderului CSA.

Trăgând linie, 3 meciuri din totalul celor 10 în campionat pe „Electrica” fără gol înscris, chiar 4 cu tot cu eliminarea din Cupa României cu FC U Craiova 1948, în 4 partide bănăţenii marcând câte unul singur, în numai 3 mai mult decât un gol pe meci. 

Bilanţ cu atât mai modest în deplasare, în succesiunea 0, 1, 0, 0, 0, 0, 0, 1, 1, 1, în majoritatea ieşirilor fără a înscrie deloc, în celelalte 4, câte un gol.   

Iar astăzi ripensiştii au apelat la 4 jucători noi la start, Ţieranu, Nistor, Moraru şi Andreaş, în locul lui Zamfirescu, al marcatorului de la Chiajna, Sofran, ale lui Morariu şi David Ciurel. iar cel de-al doilea joc consecutiv acasă a fost pierdut prin înregistrarea aceleiaşi norme de două goluri încasate. Şi aici cu Unirea Dej luna trecută, 1-2, şi la Chiajna, cu 2-1, şi cu CSA, 0-2. Astăzi, 1-2.

După ce Ndiaye şi-a arătat clar intenţiile încă din primele minute, şutând din zona centrală a careului după o pasă din flanc, replica gazdelor venind din corner, cu Ene la pupitru şi Vidrăsan în careul mic, de unde a trimis cu capul peste bară. 

Forţaţi de situaţia ingrată în clasament, ripensiştii au căutat deschiderea scorului, una cât mai rapidă, dovedindu-se de folos aici contra ieşenilor şi Unirii Constanţa, însă fie au fost imprecişi la finalizare, după ce Ene intra în minutul 10 în careu din stânga şi şuta de la 8 metri dar pe lângă colţul lung, iar Nistor peste bară, de puţin din interiorul suprafeţei de pedeapsă, pe respingerea balonului de către goalkeeper-ul Popescu la şutul lui Lungu, fie „îngerul păzitor” al vizitatorilor, cu Gabriel Tamaş căpitan, a fost pe fază şi după o jumătate de oră, respingând un şut al aceluiaşi Ene, infilitrat tot pe stânga. 

Ripensia a insistat şi s-a străduit, însă Concordia n-a cedat, Eugen Trică efectuând apoi o dublă schimbare la pauză la ilfoveni, Cristea şi Ghimfuş înlocuiţi cu Călinţaru şi Claudiu Negoi.

Iar după ce ex-polistul Silviu Pană l-a testat din careu pe Rus deja în primul minut al părţii secunde, tot el încerându-şi apoi şansa şi din afara suprafeţei de pedeapsă, dominarea exercitată de Concordia s-a concretizat în minutul 54, când tocmai unul dintre cei proaspăt introduşi în teren, Claudiu Negoi, a deschis scorul cu un şut deviat din afara careului, din zonă centrală, unde primea balonul şi avansa, expediindu-l spre stânga şi lovindu-l în călcâi pe Butnăraşu, devierea mingii în colţul opus derutându-l pe Ionuţ Rus: 0-1. 

Jocul lua o cu totul altă turnură, deja din primul sfert de oră al părţii secunde, cu ripensiştii prinşi pe picior greşit şi în contratimp când le era lumea mai dragă, oaspeţii mai bine clasaţi fiind mai eficienţi şi pragmatici, pe când localnicii puteau doar regreta inexactităţile la finalizare.

Şi n-aveau să treacă decât 7 minute iar Mediop Ndiaye a dat lovitura fostei sale echipe, după un un-doi în dreapta cu ex-polistul Pană, intrat în careu, de unde a întors pentru senegalez, marcator din careul mic lângă bara din stânga: 0-2.

Altă lovitură pentru tânăra garnitură a Ripensiei, fără marcatorul de la Chiajna în teren, Nicolae Sofran, şi totuşi, în disperare de cauză şi ca ultime măsuri, timişorenii au apelat pentru ultimele 25 de minute la o triplă modificare, ieşind Nistor, junele Andreaş şi Moraru, şi intrând „în bloc” Stoica, David Ciurel şi Zamfirescu.

Cu impact imediat, căci David Ciurel a şi redus din handicap la prima acţiune, de pe linia careului, unde primea mingea, surprinzând defensiva altfel ermetică a ilfovenilor şi „pasându-l” pe Iustin Popescu, lăsat pe picior greşit: 1-2. 

Un gol care în principiu ar fi avut darul de a relansa meciul, însă vizitatorii cu al patrulea cel mai mic număr de goluri primite în acest campionat au conservat cu atenţie minimul avantaj. 

Concordia Chiajna rămânând astfel în fruntea seriei play-out cu 32 de puncte, urmată de FC Braşov cu 31 şi CSC Dumbrăviţa cu 27 de puncte, gorjenii alunecând pe 4, rămaşi cu 25. Iar dacă Progresul Spartac nu a jucat şi a rămas cu 17 pe locul de baraj, Ripensia n-a sărit-o în clasament, rămânând cu cele 16 puncte. 

Şi cu handicapul că a obţinut doar 4 puncte din cele 6 întâlniri în sezonul regulat cu actualele oponente din play-out, handicap probat în cele din urmă astăzi, sub forma unui al doilea 1-2 cu Concordia în două săptămâni. 

De astă dată însă ilfovenii nu s-au mai lăsat conduşi până la pauză, din contră, folosind sfertul de oră la vestiar pentru a efectua două modificări şi a deschide scorul mulţumită şuutului deviat al unuia dintre cei proaspăt introduşi. N-a mai fost un 2-1 smuls în minutul 89 pe teren propriu, ci un 2-0 conturat în deplasare în prima oră de joc. 

Forcing după pauză al Concordiei în ideea în care în runda viitoare va sta, şi liniştită a vrut să stea. Etapa a II-a: CSC Dumbrăviţa – Ripensia, cei din Târgu Jiu cu Unirea Constanţa şi Progresul Spartac – FC Braşov.

Etapa a III-a: Unirea Constanţa – Progresul Spartac, Ripensia cu cei din Târgu Jiu, Concordia – CSC Dumbrăviţa. FC Braşov stă.

Etapa a IV-a: cei din Târgu Jiu cu Concordia, Progresul Spartac – Ripensia, FC Braşov – Unirea Constanţa. CSC Dumbrăviţa stă la mijlocul fazei play-out.

Etapa a V-a: Ripensia – FC Braşov, Concordia – Progresul Spartac, CSC Dumbrăviţa acasă cu cei din Târgu Jiu. Unirea Constanţa stă.

Etapa a VI-a: Progresul Spartac – CSC Dumbrăviţa, Unirea Constanţa – Ripensia, FC Braşov – Concordia. Cei din Târgu Jiu stau. 

Ripensia va sta în etapa a VII-a şi ultima, programând meciurile CSC Dumbrăviţa – FC Braşov, Concordia – Unirea Constanţa şi al celor din Târgu Jiu cu Progresul Spartac.

În play-off-ul Ligii 2, în care CSA şi Politehnica Iaşi au pornit cu câte 40 de puncte, Oţelul cu 36, Unirea Dej cu 32 iar FC Buzău şi dinamoviştii cu câte 31 de puncte, CSA – Unirea Dej s-a încheiat 3-0 iar celelalte jocuri ale etapei I, Oţelul Galaţi – Politehnica Iaşi şi Dinamo – Gloria Buzău vor avea loc duminică.

Toate rezultatele tehnice din play-off şi play-out în Liga 1 şi Liga 2, plus programul viitor şi clasamentele la zi în cele două grupe valorice din primele două divizii, pe coloana datelor specifice din secţiunea Fotbal.

*

Ripensia: Rus – Lungu (minutul 90; Şiuiu), Butnăraşu, Ţieranu, Gladun – Stoi – cpt. – Nistor (65, Zamfirescu), Moraru (65, Stoica), Vidrăsan (84, Cracea), Ene – Andreaş (65, David Ciurel).

Rezerve: Lăpădat – Candreanu, Bobocea.

Preparator sportiv: Iulian Muntean. Antrenor: Roberto Ivan.

Concordia Chiajna: Popescu – Simion, Tamaş – cpt., Stănică, Goicea – Cierpka, Ghimfuş (46, Negoi), Pană (75, Paţurcă), Cristea (46, Călinţaru) – Ndiaye, Petkovski (88, Ivanovski).

Rezerve: Chudy – Leo. Alexandrescu, Maric, M. Constantinescu, Rusescu.

Antrenor: Eugen Trică.

Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare). Asistenţi: Antal (Baciu / Cluj), Tocai (Sibiu). Rezervă: Salomir (Cluj). Observator de arbitri: Ciglenean (Cluj). Delegat de joc: Lolea (Reşiţa).

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 4 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: