Ripensia stinge după pauză ”lanterna roșie”, Astra retrogradată

Ripensia are problemele sale evidente, însă nici pe departe la fel de mari precum ale codașei Astra, retrogradată astăzi în Liga 3. Fosta trupă de podium în Liga 1, cu noul statut inferior confirmat în urma unui 1-3 (0-0) conturat de timișoreni după pauză la Giurgiu.

”Ripi” retrogradează Astra în Liga 3

Ca un semn pozitiv lansat de fotbaliștii bănățenilor în sensul refuzului eventualității de a continua în sus-numita Liga 3. 

Roșu-galbenii s-au reabilitat așadar după debutul ratat acasă în play-out, 2-3 cu FC Brașov, câștigând prima deplasare în grupa a II-a valorică. Eșec cu cei de sub Tâmpa transformat ulterior într-un 0-3 la ”masa verde”, capac la dificultățile bănățenilor în actualul sezon.

Înfrângere care ducea la despărțirea de Florin Fabian, dar și la precipitarea anunțului confirmării unei replieri temporare în Liga 3. Răspunsul a venit însă astăzi pe teren, pe ”Marin Anastasovici”, unde Ripensia a plusat mai clar succesului tur acasă cu 2-1.

O rază de soare la început de aprilie, urmând o etapă de pauză și primirea buzoienilor peste două săptămâni.

1.FC Buzău… 32 puncte (-3p la ”masa verde”)
2.Unirea Dej 31
3. Ripensia Timișoara 28 
4. sarcina 28
5. FC Brașov 17
6. Unirea Constanța 12
7. Astra -1p.

Mada, 6 titulari noi față de eșecul cu Brașov

Astăzi, Călin Mada a apelat la 6 noi titulari față de jocul pierdut cu Fabian la cârmă cu brașovenii. Rus în poartă în locul lui Dobre, dar și Rogac, Fridrich, Stoi, Valerii Macrițchii și Piftor. Lăsându-le locul Lalic, Țieranu, Vidrăsan, Călin și Mitrov, cu mențiunea că Lalic avea să intre din minutul 45 în locul accidentatului Rogac.

La finele unei prime reprize albe. În cea de-a doua, mult mai animată, Giuroiu a trimis în transversală în minutul 60, Ripensia înscriind puțin mai apoi. ”Cap” Denis Golda din centrarea lui Piftor în minutul 67, ccelași Golda șutând în bară în minutul 70. 

Goluri în ultimele 10 minute

Nu trecea mult și Piftor era din nou implicat, obținând o lovitură de la 11 metri, transformată de Ene în minutul 81: 0-2. Rezerva Gîsă avea să reducă din handicap pentru codași în minutul 85, însă ultimul cuvânt tot timișorenii l-au avut.

Prin Zoran Mitrov, pe fază în afara careului la o pasă înapoi a lui Giuroiu care l-a prins pe picior greșit pe Cotolan, taxat din unghi: 1-3 în minutul 87.

Un succes reconfortant pentru ”Ripi”, al doilea în 2022, primul în deplasare după peste 4 luni. Ceea ce nu alungă însă norii de ploaie de pe Bega, temerile roșu-galbenilor rămânând justificate.

Din nou pauză competițională. Liga 2, o comedie

Și încă o săptămână de pauză pentru timișoreni, iar apoi jocul acasă cu AS FC Buzău 

Buzoieni mâine de la 11 la Brașov iar etapa viitoare acasă cu Astra.

*

Astra: Cotolan – Matei – cpt., Paliu, Giuroiu, A. Grigore, Buliga, Banu, Dumitrașcu, Firțulescu, Ilie, Gavîrliță.

Rezerve: Dumitru – M. Telcean, Zaharia, Gal, Cocîrlă, Negruț, Brăilă, Gîsă, Pahonțu.

Antrenor: Daniel Movilă.

Ripensia: Rus – Sturzu, Rogac (minutul 45, Lalic), Fridrich, Gladun (85, R. Ciurel)– Stoi – cpt. (60, Călin), V. Macrițchii – Piftor, Ene, Ivancevic (60, Mitrov) – Golda (85, Matiș).

Rezerve: Dobre – Morariu, Stoica, Mihart.

Antrenor: Călin Mada.

Arbitri: Dreve (Cluj) – Bălan (Cluj) și Udrea (Târgu Jiu); rezervă: Motan (Târgovişte). Observatori: Borcan (Ploieşti) și Lumînare (Bucureşti).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 8

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: