Ripensia, succese cu 3 goluri avans în Liga Elitelor U17 și U19 cu Academia de Fotbal Gică Popescu: FOTO. Timișorenele, etapă cu Bănia

După sfârșitul de săptămână fără etapă competițională de Paști, al doilea weekend din mai a adus etapa a XIX-a în Liga Elitelor, iar Ripensia și-a dat din nou întâlnire cu Bănia, de astă dată în Timișoara, pe vreme frumoasă duminică la amiază, semnând victorii la 3 goluri diferență. A fost o a noua rundă în 2021 în ”Elita” juvenilă cu două serii, Seria de Vest propunând pe 8-9 mai strict dueluri între cluburi de pe Bega și cele din Craiova. 

Jocul inaugural al cuplajului juvenil de pe terenul Ciarda Roşie s-a derulat de la ora 12 în Liga Elitelor U19 și a pus față în față ocupanta locului 6 – formația gazdă, care în etapa trecută câștiga cu 3-4 la Craiova cu Universitatea, și ocupanta locului 8, CS Academia de Fotbal Gică Popescu, învinsă în runda anterioară cu 0-3 de AFK Csikszereda la ”Hanul Doctorului” din Craiova, rezultând a treia victorie succesivă a roșu-galbenilor clubului menținut în Liga 2: Ripensia Timişoara – Academia de Fotbal Gică Popescu 3-0 (1-0).

Rotunjind bilanțul juniorilor mari bănățeni la 19 9 5 5 39-23 32 puncte, la două în urma lui UTA, înaintea tronsonului final al returului cu 3 etape la LPS Bihorul Oradea, acasă cu AS FC Universitatea Cluj și la antepenultima clasată, CSJ Știința U Craiova, a zecea în Seria de Vest.  

Ion Vasluian a deschis scorul pentru ”Ripi” în minutul 37 și l-a majorat în minutul 54, 2-0 aidoma rezultatului din tur din noiembrie 2020 în Bănie, atunci pentru olteni, timișorenii depășind această diferență prin decarul David Ciurel, unul dintre mezinii Ciurel din generația 2005, din lovitură de la 11 metri, în minutul 81: 3-0.

Iar astfel 9 puncte diferență între bănățeni și ”Academia Gică Popescu”, mai mare decât handicapul de puncte al Ripensiei U19 față de ocupanta locului 2, CFR Cluj, la rândul ei la 10 puncte în urma liderului detașat Csikszereda. 

Cristian Petcu și Ionuț Vucea i-au aliniat pe Velcea – Vegh, Bain, Sturzu, Radu Ciurel, Maric, Degău – cpt, David Ciurel, Tismonar, Avrămescu și Vasluian, rezerve la start fiind Brașoveanu – Andrei și Cristian Buhăceanu, Balabuc, Andreșoiu, Ungureanu și Dan. Cinci dintre titulari din generația 2002, trei din 2003, unul de 2004 și frații Ciurel de 2005.

Tot la 3 goluri s-a decis sâmbătă în Timișoara și un alt duel la U 19 între bănățeni și olteni, ASU Politehnica Timişoara – CSJ Ştiinţa U Craiova 5-2, de rugby fiind scorul unui alt meci de sâmbătă în Seria de Vest a Ligii Elitelor U19, Universitatea Craiova – LPS Banatul Timişoara 18-0. 

Duminică s-a jucat în etapa a 19-a a Seriei de Vest doar în Ciarda Roșie iar al doilea meci al cuplajului, la Liga Elitelor U17, a adus tot o diferență de 3 goluri între ocupanta locului 8 și antepenultima, de pe 11, tot echipa mai bine clasată tranșând duelul din jumătatea inferioară a clasamentului: Ripensia Timișoara – Academia de Fotbal Gică Popescu 4-1 (3-0). 

Nouarul de 2006 Ioan Vermeşan a deschis scorul în minutul 18, Ovidiu Agapie l-a majorat în minutul 24 și Alexandru Grigoraş a marcat pentru 3-0 în minutul 36, Alexandru Candreanu înscriind în minutul 67 din lovitură de la 11 metri, după care golul de onoare al doljenilor a fost semnat de Ionuţ Mitrache în minutul 85.

Ionuț Vucea și Nicușor Butnărașu i-au aliniat pe Gavrilă – Baeram, A. Butnărașu, Candreanu, Muciu, Popescu, Dincă, Szimionaș, Iseini, Vermeșan, Agapie, 4 juniori fiind de 2004, cinci de 2005 și doi din 2006, cu rezervele Lăpădat – Micșa, Rusu, Lixandru, Lungu, Andreica, Nica, Siuiu și Koszo.

A patra victorie pentru ”Ripi” U17 pe lângă 5 remize în 19 apariții, egalitate fiind în tur în toamnă în Bănie, 1-1. Etapa trecută, înainte de Paști, timișorenii cedau cu 3-0 liderului Universitatea, la Craiova, olteni fruntași cu 48 de puncte, urmați cu câte 46 de UTA și Csikszereda.

A cincea în grupa vestică la juniorii B, ASU Politehnica Timişoara a trecut sâmbăptă acasă de CSJ Ştiinţa U Craiova cu 12-1, liderul Universitatea Craiova dispunând pe teren propriu de a șaptea clasată, LPS Banatul Timişoara, cu 4-0.

FCSB e lider cu 18 victorii în Seria de Est la U17, exact cu aceeași linie de clasament conducând FC Viitorul la U19 și 9 puncte avans față de FCSB. Dobrogenii lui Hagi sunt pe 2 la juniorii B, cu 8 puncte în urma bucureștenilor, cele două cluburi dominând ambele ierarhii. Pe 3 în est, Concordia la juniorii mari, Dinamo la U17.

Și fotografiile

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: