Ripensia, succese la zero în Liga Elitelor în dueluri locale, 2-0 la U17 cu LPS Banatul și 7-0 la U19 în Seria de Vest

Etapa de la mijlocul returului în Seria de Vest a Ligii Elitelor la nivel juvenil, cea de-a șaptea disputată în 2021 în ultimele 37 de zile, a adus duminică la amiază un nou duel direct timișorean, purtat atât la juniorii mari U19 cât și la categoria U17, victoriile revenind gazdelor, la zero. A fost o săptămână competițională plină și pentru juniori, implicați și miercuri într-o rundă intermediară. Dar iată scurte detalii, echipele și fotografii…

Meciul mai echilibrat al cuplajului juvenil dintre AFC Ripensia și LPS Banatul a fost cel de-al doilea al reuniunii din Ciarda Roșie, astfel anticipat și de vecinătatea ierarhică din Seria de Vest a Ligii Elitelor U17, gazdele fiind clasate pe locul 8 la startul partidei din etapa a 17-a, cu 11 puncte, iar ”liceenii” pe treapta a 7-a, cu 24 de puncte, diferență care s-a micșorat nițel înaintea ultimelor 5 runde din retur. Ripensiștii câștigaseră acasă și miercuri de la 12, 4-1 cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, după ce duminica trecută remizau 2-2 la CFR Cluj, două oponente din prima jumătate a clasamentului, pe când LPS Banatul a semnat scorul rundei în intermediară, 11-2 cu codașa CSJ Știința U Craiova.

A rezultat a doua victorie la rând a juniorilor B ripensiști într-o serie de 4 partide fără înfrângere în ultimele două săptămâni, AFC Ripensia – LPS Banatul Timișoara 2-0 (1-0).

Cu mare voinţă şi dăruire s-a jucat de ambele părți iar câștig de cauză au avut gazdele pregătite de Nicuşor Butnăraşu, aflate la cea de-a treia victorie în 2021, pe lângă alte 3 remize, înfrângerea înregistrându-se la UTA, și-atunci dar și-acum lider, cu 5-1.

Și chiar a fost nevoie de o mare voință și dăruire în joc, dat fiind deteriorarea între timp a gazonului, după primul meci al zilei și pe parcursul celui de-al doilea, asta și după partidele de miercuri, totul pe fondul vremii cu precipitații din miez de aprilie. Cam astea-s terenurile la dispoziție pentru creșterea juniorilor în Timișoara în 2021, și ”mare”, și capitală a Banatului, de fapt mari aere, fandoseli, închipuiri și impresii, figurație a falselor virtuți, și ne-am putea doar întreba ce s-ar fi întâmplat oare și cu toată această bază dacă în deceniul trecut n-ar fi reînviat Ripensia, care să-i dea viață… Căci în restul orașului se pot constata adevărate catastrofe sau chiar dispariții când vine vorba de patrimoniul fotbalistic al unui leagăn al sportului rege intern. Iar astfel sunt crescute generațiile viitoare, asta-i moștenirea ce le este lăsată după 30 de ani de încuviințare a unei inacceptabile stări de fapt. Și exersați încercarea accesării amintirilor despre viitor, cum s-ar putea descurca în condițiile date. Sumbru.

Jocul a fost mult mai echilibrat decât primul al cuplajului dar scorul a fost deschis relativ vremelnic, în minutul 17, când Ioan Vermeşan s-a lansat pe contraatac, driblând şi portarul şi marcând totuși cu ceva emoţii. ”Dubla” sa, în minutul 50, când a șutat de la 14 metri lateral dreapta spre colţul lung iar Denis Angheli a înscris în propria poartă.

Ripensia U17: Gavrilă – Baeram, Andreica, Candreanu, Huciu – Nica, Szimionaş, Micşa, Popescu (cpt.), Vermeşan, Agapie.

Antrenor: Nicuşor Butnăraşu.

Rezerve la start: Lăpădat – Kis, Siuiu, Rusu, Micşa, Simion, Koszo, Lixandru, Lungu, Garştea.

LPS Banatul U17: Doboşan – Ovidiu Buză, Angheli, Mrează, Ticus, Ştefan, Hissein, Cibi, Popovici, Petruş (cpt.), Sebastian Hepes.

Antrenor: Claudiu Arba.

Rezerve la start: Cădariu, Savu, Schirta, Topărcean, Florescu, Coman, Robert Hepes.

Au arbitrat: Alexandru Gornic (Arad) – Călin Cimponeriu şi Alexandru Gherman (ambii din Timişoara).

Tot la juniorii mici au mai jucat în Timișoara în weekend și ”violeții” lui ASU Politehnica, ocupanții locului 5 trecând cu 3-0 de a zecea clasată, LPS Bihorul Oradea.

În prealabil, la juniorii mari, tot situația ierarhică prefigura un dezechilibru care s-a și manifestat, gazdele de la mijlocul clasamentului detașându-se până la pauză de codașa fără victorie. Iar Ripensia a urcat astfel un loc, peste Universitatea Craiova, pe care a egalat-o la puncte, unul obținând și miercuri timișorenii, tot acasă, 0-0 cu liderul detașat Csikszereda. Iar miercuri obțineau și ”liceenii” primul lor punct, jucând pe teren propriu cu CSJ U Știința Craiova – a 10-a clasată, şi încheind 2-2.

Ripensia U19 – LPS Banatul U19 a fost 7-0 (4-0) în etapa a 17-a în Seria de Vest a Ligii Elitelor U19, gazdele desprinzându-se la 3-0 în primele 7 minute ale meciului de la ora 12 pe terenul din Ciarda Roşie, elevi pregătiţi de Cristian Petcu care au înscris prin Vlad Degău în minutele 2 și 7, Andrei Olaru (min. 4), Sorin Avramescu (min. 31), David Ciurel (min. 63), Marjan Maric (min. 79) şi Eduard Tismonar (min. 85).

Iar Ripensia a acumulat astfel 26 de puncte, pe locul 6, într-un alt meci jucat în Timișoara în aceeași etapă ASU Politehnica trecând cu 2-0 de LPS Bihorul Oradea, duel al ocupantelor pozițiilor 9 și 11. 

Ripensia U19: Braşoveanu – Vegh, Bain, Olaru, Radu Ciurel, Siminiceanu – Petru Andreşoiu, David Ciurel, Avramescu, Ungureanu – Degău (cpt.).

Antrenor: Cristian Petcu.

Rezerve la start: Velcea, Cristian Buhăceanu, Andrei Buhăceanu, Balabuc, Tismonar, Maric, Dan, Vasile Andreşoiu, Nicolici.

LPS Banatul U19: Mitucă – Băluţoiu, Cristea, Cincă, Şerban (cpt) – Leonte, Bădrăgan, Kakăvand, Balea, Murgoci.

Antrenor: Gabriel Strainovici.

Rezerve la start: Antonescu, Ureche, Păpuşe, Toma.

Au arbitrat: George Roman – Călin Cimponeriu şi Alexandru Gherman (toţi trei din Timişoara).

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: