Ripensia Timişoara – Crişul Chişineu Criş 2-2 (1-0): declarații Pelici, Abrudan + FOTO

Roșu-galbenii Timișoarei au jucat astăzi primul meci amical după revenirea în țară prin a nu rula întreg lotul, ci doar pe cei care au evoluat mai puţin de 90 de minute în celelalte partide de verificare, în vreme ce sportivii care nu au fost convocați în efectivul de astăzi au efectuat un antrenament pe ”Electrica”, în grija lui Bogdan Ungureanu. Întâlnirea de pregătire s-a derulat pe o altă arenă de pe Bega, și nu la Chişineu Criș, de unde a fost în ultima clipă mutată la Timişoara, la solicitarea oaspeţilor, în legătură cu suprafața de joc. În consecință, la 5 zile după întoarcerea din cantonamentul în Turcia, elevi ai lui Pelici au fost testați pe ”sinteticul” de la Baza II-UPT, înregistrând un nou rezultat de egalitate: Ripensia Timişoara – CS Crişul Chişineu Criş 2-2 (1-0).

Bănățenii vor relua returul Ligii 2 peste o săptămână și jumătate printr-un meci acasă cu Metaloglobus București, dar până atunci au mai jucat o partidă amicală cu o formație din Liga 3, precum înaintea plecării spre Antalya, de astă dată însă fără a pierde, cum a fost cazul cu Fortuna, 0-1, remizând în schimb cu ocupanta locului 3 după turul seriei vestice, divizionara arădeană.

Un nume nou a apărut în lotul timișorenilor, și anume mijlocaşul stânga Ştefan Răchişan, un alt tânăr, în vârstă de 21 de ani, de la Steagul Roşu Braşov, din liga a treia.

Ca reușite, scorul a fost deschis în minutul 36 de Cosmin Sîrbu, cu un şut sub transversală de la 16 metri, după o centrare de pe flancul drept, a lui Golda. Cu un minut înainte de pauză, cei de la Crişul puteau egala, dar Modan a nimerit transversala cu o lovitură de cap din careu, în urma unui corner bine executat de Ember.

Puțin după reluarea jocului, la 10 minute, oaspeţii totuși au egalat prin Beniamin Lazăr, din apropiere… 1-1. Iar CS Crişul a preluat apoi conducerea în minutul 68, în urma unui şut pe jos al lui Nicu Modan, în dreapta portarului Dobre. Răsturnare de scor până la mijlocul mitanului secund: 1-2.

Scorul final a fost stabilit în minutul 83, de Alin Burdeţ, cu capul, din 6 metri, la colţul din dreapta al porţii apărate de Paşcalău, la un corner al lui Sîrbu.

Următorul meci pentru Ripensia este sâmbătă pe ”Electrica”, de la ora 11, cu CSC Dumbrăviţa, așadar o altă divizionară ”C”.

*

Ripensia: Păduraru (min. 46, Dobre) – Monea, Ţieranu, Tînc, Benea (min. 67, Gavrilă) – Burdeţ, Stoi – Sîrbu, Neagu (min. 67, Vasluian), Răchişan – Golda.

Antrenor: Alexandru Pelici.

Crişul Chișineu Criș: Zamfir (min. 46, Paşcalău) – Ciornei, Sabău, Nistor, Suslak – Piţ, Pavel, Ember, Susan – M. Codrea, Modan.

Au mai intrat: Onuţan, Teşedan, Lazăr, Clej, Bala.  

Au arbitrat: Alexandru Manea – Ionuţ Humiţa şi Alimpe Velcotă.

*

La cald…

Alexandru Pelici (antrenor principal Ripensia): ”Ne apropiem încet, încet de finalul perioadei de pregătire şi am decis să impărţim în două lotul, şi să aibă fiecare jucător câte 90 de minute de joc în totalitate. Un joc bun de pregătire, mulţumim celor de la Chişineu Criş că au venit să joace contra noastră, au fost lucruri bune, lucruri mai puţin bune. În special primirea celor două goluri… Dar per ansamblu ne-am creat mai multe ocazii de gol, dar încă suferim acolo la finalizare.

Întrebat de noul sosit, Răchişan, Pelici a spus: ”Vom lua o decizie în privinţa lui, el mai stă azi și mâine, e un jucător interesant, cu un control bun al balonului. Din păcate talia nu-l ajută şi e lipsă de forţă, e bandă dreapta-stânga, jucător de picior drept, dar vom vedea astăzi şi mâine şi ne vom decide în privinţa lui. Avem nevoie de un vârf de atac, am spus-o, dacă va veni – bine, dacă nu – asta e, ne vom descurca cu ce avem. Şi astăzi s-a văzut, am avut situaţii clare de a marca, mari de tot. Supărător este că am primit golurile foarte uşor, greşeli de poziţionare”.

Adrian Abrudan (antrenor principal CS Crișul): ”Pentru noi rezultatul nu a fost important, sunt mulţumit de joc, băieţii s-au implicat şi cred că a fost un test bun pentru noi. Cred că am întâlnit o echipă bună, mult superioară nouă, chiar dacă nu a folosit lotul de bază, după câte am aflat. Sincer, mă declar mulţumit de efortul pe care l-au depus băieţii în unele aspecte din joc, cu toate că mai este puţin de lucrat în fazele de finalizare. Una peste alta, a fost bine astăzi, cred că suntem pe drumul cel bun”.

Fotografii de Iosif Canea

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 72

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: