Ripensia Timişoara – CS Comloșu Mare 2-2 (0-1) pe sintetic: FOTO

A patra sâmbătă din noul an, primul meci amical jucat de cea mai bine clasată formație din fotbalul timișean, secund divizionara Ripensia, care a găzduit la matineu o verificare pe suprafața sintetică din grupul de terenuri ”Adrian Stoicov”, acoperite de zăpada proaspăt căzută la orele dimineții. Iar roșu-galbenii, cu 11-le schimbat la pauză, au răsturnat apoi scorul, 2-2 (0-1) cu CS Comloșu Mare, divizionară ”D” Timiș sosită cu 12 componenți.

Primul joc de pregătire mai semnificativ din zonă în noul an 2022 a fost precedat de păstrarea unui moment de reculegere în memoria lui Marjan Maric, fotbalist al Ripensiei sub formă de împrumut la CSC Dumbrăvița, tânărul în vârstă de 19 ani din Banatul Sârbesc decedând luni dimineață într-un tragic accident rutier. 

Într-un asemenea hal s-a desacralizat trecerea oamenilor la cele veșnice, desacralizare și cădere în derizoriu ca efect al bolii sufletești terminale de care suferă lumea modernă în capitulare morală și cu conștiința spirituală în grave rătăciri, încât plecarea la ceruri a unui talentat tânăr sportiv e punctată în zilele noastre de ”postări” pe cea mai malefică și perversă așa-zisă ”rețea de socializare”, o latrină a Marianelor – iar la asta se raportează din nefericire momentul cu profunde semnificații existențiale din ciclul naștere – viață – moarte, nivel de la care vestea vandabilă este pescuită pe repede înainte și împănată cu titluri care mai de care mai bombastice de publicații din lung și lat ahtiate după trafic și care n-ar fi pomenit altfel vreodată fie măcar în trecere sau într-o doară despre cel plecat dintre noi, cât era încă în viață, în floarea vieții. Iar tocmai pentru a nu se include în acest ieftin ritual mediatic satanic al cultului morții, Sporttim a așteptat un prim moment mai semnificativ din activitatea Ripensiei – cel al debutului jocurilor amicale, fără a fi uitat deloc de tânărul Marjan Maric. Care s-a eliberat, pur și simplu s-a eliberat, și vai, vai, vai de noi toți, cei rămași în urmă.  

Unii au jucat astăzi lângă stadionul ”Dan Păltinişanu”, și nu la Comloșu Mare, cum era planificat inițial. În ceea ce privește meciul, doar Golda a mai fost menținut și după pauză în unsprezecele Ripensiei, modificat în rest pentru partea secundă, la timișoreni evoluând și Mario Diaconescu, de la vâlcenii din Horezu, respectiv Sorin Careba (15 ani), de la cărășenii din Dalboşeţ.

Iar echipa din eşalonul doi a reuşit rapid egalarea, în minutul 49, prin Robert Stoica, cu un șut din 6 metri, după un atac pe flancul drept. În minutul 59 preluând conducerea prin Tudor Călin, marcator cu un șut de la 35 de metri: 2-1. Mingea a bătut în faţa porţii, Culda a fost pe traiectorie, dar a fost și nevoit să o scoată din plasă…

Până atunci, în prima parte, gazdele au avut o bară iar oaspeții au deschis scorul puțin înaintea pauzei. Astfel, după ce i-a fost anulat un gol în minutul 15, Piftor a nimerit stâlpul din stânga al porții apărate de Brădău, într-o fază din minutul imediat următor.

Apoi, cu două minute înainte de pauză, Sturzu s-a accidentat si a părăsit terenul, fiind înlocuit. Iar în minutul 44, 0-1, Dacian Bârză finalizând pe contraatac o cursă de peste 30 de metri, şut pe jos pe lângă portarul Dobre.

Zece schimbări efectuate la pauză de timișoreni, însă nu de către antrenorul principal Florin Fabian, absent motivat, răcit fiind, căci tot e sezonul virozelor, ci de secunzii Iulian Muntean şi Călin Mada. Iar apropo de absențe, și cele ale jucătorilor Mitrov şi Rusu. Și mai multe absențe la comloșenii în 12, bazându-se în schimb și pe 2 juniori, în vreme ce Ştefănescu, Toma, Laslău, Bota şi Crişan n-au fost ”în cărți”.

Dar oaspeții totuși au egalat, în minutul 72, prin Radu, la gafa portarului Braşoveanu. Putea fi 3-2 în minutul 79, însă şutul lui Fridrich de la circa 25 metri, din lovitură liberă, a nimerit transversala. Şi vizitatorii au ochit-o prin Andrei Costea cu un şut tot de la 25 de metri.

Altfel, echipele nu au avut loc la vestiarele stadionului ”Dan Păltinişanu”, ceea ce n-a fost valabil și pentru arbitri, gazdele venind echipate direct de la stadionul ”Electrica”, iar oaspeţii comloșeni echipându-se în propriile autovehicule, tratament la rece pe Bega. Este însă absolut normal, pentru că am intrat în 2022 iar Timișoara nu este altceva decât exact ceea ce știm. Și în orice caz cu totul altceva decât ar lăsa să pară la prima vedere.

În fine, nu este complet exclus că dacă antrenorul Fabian ar fi fost implicat la întâlnirea de astăzi, atunci s-ar fi oferit și declarații, dar mult mai potrivit așa, fără, căci și aceste declarații au căzut pur și simplu în derizoriu, într-una declarații, fie și după sau înaintea celui mai banal joc amical, iar remarca este la modul general, nu doar în cazul Ripensiei. Logoree verbală într-un fotbal căruia îi lipsesc faptele notabile. 

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa, unica publicație din presa scrisă prezentă la fața locului da capo al fine. În rest, a bătut mult și tare vântul. Vai, vai, vai de noi toți, cei rămași în urmă.

*

Ripensia: Dobre, Sturzu (min 43, Morariu), Țieranu, Lalić, Gladun, Stoi, Valerii Macrițchii, Piftor, Ene, Mihart – junior tocmai împrumutat de la CFR Cluj, Golda.

În repriza a doua: Brașoveanu – Morariu, Diaconescu, Rogac, Fridrich, Călin, Vidrăsan, Stoica, Careba, Ivančević, Golda (min. 70, Ernest).

CS Comloşu Mare: Brădău (min. 46, Culda) – Stanciu, Firan, Oneţ, Diac, Hodiş, Coman, Radu, Costea, Bîrză, Pecarov. Antrenor, Marius Stanache. 

Au arbitrat: Cătălin Botaş, Andrei Chiţoiu şi Alin Botaş.

Fotografii

 

.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: