Ripensia Timișoara – Unirea Dej 0-0: declarații Petruescu, Militaru + GALERIE FOTO 2

Marcatori a 3 goluri în runda inaugurală perdantei barajului de promovare în Liga 1, roșu-galbenii de pe Bega n-au înscris deloc sâmbătă pe ”Electrica” unei nou-promovate din Liga 3 care ceda la debut cu 0-2 acasă ialomițenilor scăpați la baraj de retrogradarea în eșalonul terț: Ripensia Timişoara – Unirea Dej 0-0.

Fără Sokovic, Rogac şi Vasluian – toţi trei accidentaţi, Ripensia n-a deschis lacătul nou-promovatei din județul Cluj, aflată la unica deplasare din primele 4 etape ale sezonului 2021/2 în Liga 2.

A fost foarte cald, chiar mai cald decât era de așteptat, căldură pe care cei peste 300 de spectatori prezenți la matineul de sâmbătă în zadar au așteptat măcar un gol. Arbitrul Alina Peşu a fost nevoită să ofere celor 22 de jucători câte două reprize de hidratare pe repriză, arbitrilor fiindu-le oferită în schimb din partea organizatorilor câte o sticlă de apă, înmânată de Marius Pârva.

Prima ocazie am consemnat-o în minutul 10, când Coulibaly a şutat de la 17 metri, mingea ocolind vinclul porţii apărate de Răilean. O fază controversată avea să se petreacă în minutul 26, când Pădurariu a fost faultat din spate de același portar Răilean, care nu a urmărit mingea, ci adversarul, dar arbitrul nu a acordat lovitura de la 11 metri care se impunea, ci o lovitură de colț. Iar Pădurariu a sărit ca ars la adresa unui adversar care l-a înjurat, dar nu s-a dat nici o sancțiune.

În partea a doua schimbările au fost în prim-plan, însă ocaziile au fost mai puţine, pe măsura fotbalului slab prestat de protagoniste pentru acest nivel competițional. Și totuși, la mijlocul mitanului, în minutul 66, Mitrov a intrat în careu pe flancul stâng şi a centrat pe jos în faţa porţii, de unde Golda a reluat de la 8 metri mult peste transversală. În minutul 82 Andrei Macriţchii a văzut cartonaşul galben pentru simulare în careu, arbitrul având de-această dată dreptate.

Putea fi și 0-1 în minutul 85, când Taras i-a făcut cadou o minge lui Chira, plecat spre poartă şi șutând din careu pe jos, însă portarul Rus a înlăturat pericolul în doi timpi. 

În cele 4 minute de prelungiri gazdele au fost nu departe de a lua toate cele trei puncte dar Ernest şi Andrei Macriţchii nu au nimerit cadrul porţii din apropiere. 

Fluierul final, întâmpinat cu mare bucurie în tabăra oaspeţilor, împărtășită cu mica galerie dejeană care a însoţit-o pe Unirea la Timişoara, aplauzele fiind reciproce. Pentru ardeleni urmează două meciuri acasă, pentru bănățeni alte dueluri cu nou-promovate, în județul Sibiu, pe teren propriu cu brașovenii și la mimoza departamentală Clubul Sportiv al Armatei Steaua, ca o sugestie a reinstaurării comunismului și prin sport.

*

Ripensia: Ionuţ  Rus – Andrei Macrițchii, Țieranu, Lalic, Gladun – Valerii Macrițchii (min. 59, Mitrov), Coulibaly – cpt. (min. 83, Ene) – Piftor, Golda (min. 70, Ernest), Rotea (min. 59, Sturzu) – Pădurariu (59, Taras).

Antrenor principal: Cosmin Petruescu.

Rezerve: Mosoarcă – Morariu, Fridrich, Rob. Stoica.

Unirea Dej: Răilean – Alexandru Rus, Burdeț, Kereki, Roș – Militaru (min. 67, Bogdan), Cătinean (cpt.), Adrian Pop (min. 73, Alex Blaj) – Frăsineanu (min. 73, Chira), Alex Pop (min. 53, Andrei Pop), Florin Blaj (min. 53, Manole).

Antrenor principal: Dragoș Militaru.

Rezerve: Chindriș – Bogdan, Meszaros, Daniel Pop, Papp.

Au arbitrat: Ionela Alina Peşu (Craiova) – Casian Băla (Arad) și Daniela Constantinescu (Craiova); arbitru de rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei). Observator de arbitri: Ioan Duma (Sibiu); delegat de joc: Cristian Petrean (Hunedoara).

*

La cald…

Cosmin Petruescu a declarat: ”Consider că a fost un joc frumos, cu ritm, bun, nici nu putea fi altfel când se întâlnesc două echipe apropiate ca medie de vârstă. O partidă pe care, din punctul meu de vedere, am controlat-o de la un capăt la celălalt, poate cu mici excepții. O partidă în care am avut atât ocazii de gol, cât și situații de poartă. Ne-a lipsit puțin inspirația în fața porții. Una peste alta, consider că din punct de vedere al jocului, am crescut față de etapa anterioară, dar ne-a lipsit golul în partida de astăzi. A fost un meci cu ocazii de poartă mai multe și mai mari decât în partida interioară. Doar că în partida interioară ocaziile s-au fructificat. Doar că în partida anterioară, ocaziile nu s-au fructificat. Aici a fost diferența. Sau întâlnit două echipe tinere, sa jucat mult pe la centrul terenului, dar cred că am fost echipa mai prezentă în fața porții adverse. Este destul de puțin raportat la faptul că am jucat pe teren propriu, dar este un plus față de partida anterioară. Eu sunt mulțumit din acest punct de vedere, doar că trebuie să fim mai inspirați în fața porții. Știm ce avem de făcut. În a doua parte a jocului am introdus în teren toți jucătorii de profil ofensiv pe care i-am avut disponibili. Din păcate pentru noi, aceștia veneau după accidentări, perioade de pauză și au pierdut jocurile de pregătire. Vor intra și ei în ritm, doar că e nevoie de puțin timp și puțină răbdare. Ene ne-a lipsit și partida trecută, din punct de vedere al parametrilor fizici, nu este la nivelul să poată începe un joc de la început. La fel și Zoran Mirov, Dan Taras a venit târziu, Ernest la fel. Din acest punct de vedere, putem să spunem că nu ne-am atins targetul. E puțin două puncte din primele două etape, pentru că am jucat pe teren propriu. Anticipam că vom avea probleme din acest punct de vedere. Dar nu avem ce face. Cu siguranță vom scoate puncte acolo unde nu vom fi favoriți. În cele două partide de pe teren propriu am plecat cu prima șansă. Din păcate, nu am știut să profităm în totalitate de oportunitățile pe care le-am avut. Mă bucur că în partida de astăzi nu am mai făcut greșelile pe care le-am făcut în partida trecută. Cred eu că ăsta este un lucru pozitiv și putem considera un progres.”

Dragoş Militaru, antrenorul vizitatorilor, a declarat:”Sincer, sunt mulţumit că am făcut primul punct – asta ne interesa, căci trebuie să strângem puncte. Până la urmă cred că a fost un o-o frumos pentru spectatori, cred că au fost ocazii destule de ambele părţi, chiar dacă nu am reuşit să marcăm. Pană la urmă un punct şi de-o parte şi de alta, mergem înainte – ne interesează să strîngem cat mai multe puncte şi băieţii să capete încredere. E primul sezon în liga a doua pentru majoritatea dintre ei, probabil – cum am zis săptămâna trecută, meci după meci o să fim mult mai bine. Mulţumesc pe această cale tuturor suporterilor care au venit de la Dej să ne urmărească şi au fost mereu alături de noi, mai ales în ultima perioadă; suntem mândri de ei, cum sunt şi ei de noi, suntem mândri de ceea ce fac pentru noi la fiecare meci. Da, avem o echipă foarte tanără, pentru că am mers în mare parte cu acelaşi nucleu de anul trecut, de fapt cam de doi ani am încercat să adunăm câţiva jucători care să aibă continuitate; noi şi Ripensia suntem cele mai tinere formaţii din serie – din câte am văzut pe foaia de joc, eu spun că e un lucru bun. Primul an e foarte dificil, căci noi nu am putut face multe transferuri sonore, ca să spun aşa, ca şi alte echipe. Bugetul nostru este limitat, dar tot ce ni s-a promis, ni s-a dat. Repet, ne dorim să adunăm cat mai multe puncte!”

Fotografii de Iosif Canea

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = zece

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: