Ripensia ține capul de afiș cu plecarea lui Fridrich, ale cărui lovituri de cap o salvau în 2021 în play-out de la 0-1 cu ”U” Cluj

Ripensia a purces la trei zile după încheierea sezonului de toamnă prin înfrângerea cu 3-1 la Târgu Jiu la despărțirea de jucători, iar timișoreanul Harald Fridrich, din generația 1998 și crescut în ”violet”, s-a înscris astăzi cu numărul 7 pe lista plecărilor, după ce clubul bănățean anunța tot astăzi și despărțirea de Samuel Zimța.

Sosit în toamna anului 2020 la Ripensia, fundașul Harald Fridrich (24 de ani) a jucat de 42 de ori pentru galbeni-roșii, memorabile rămânând golurile sale cu lovituri de cap în urma unor cornere prin care bănățenii răsturnau scorul pe terenul greu al ”Electricii” într-un moment și mai dificil pentru ei, în 18 aprilie 2021, la ora întâlnirii Universității Cluj în faza play-out a primei ediții de campionat a Ligii 2 pe grupe valorice, 2-1 (1-1) de la 0-1 cu alb-negrii de pe Someș, timișorenii evitând apoi barajul de supraviețuire în eșalonul secund abia în prelungirile rundei finale pe teren propriu, tot grație unui triumf la limită, semnat împotriva Metaloglobusului de Golda, care avea să ajungă ulterior la Unirea Slobozia.

La ora actuală, din acei jucători care contribuiau la răsturnarea de scor semnată de Fridrich împotriva ardelenilor, și anume Dobre – Andrei Macrițchii, Rogac, Fridrich, Gladun – Coulibaly, Călin – cpt. – Piftor, Ene (din minutul 90+3, Golda), Tudorache (min. 69, Valerii Macrițchii) – Pădurariu (min. 56, Sokovic), doar Gladun și Piftor mai sunt între galben-roșii. Cronica meciului cu Fridrich dublu marcator contra Șepcilor roșii, accesibilă la această legătură. Iar fotografia uneia dintre reușite, ceva mai jos.

La indigo cu celelalte anunțuri publicate de marțea trecută de Ripensia, și în acest caz se comunică aspectul că jucătorul ”și-a reziliat astăzi, de comun acord, angajamentul cu clubul nostru”, despre Fridrich putându-se menționa și că este posesor al unui bun șut de la semidistanță, uneori executant de lovituri libere.

La mijlocul deceniului trecut, în martie 2015, Fridrich era integralist în toate cele 3 meciuri jucate de juniorii ”tricolori” sub 17 ani ai României în Turul de Elită al preliminariilor turneului final UEFA Euro U17 din Bulgaria, selecționabilii lui Bogdan Vintilă cedând atunci pe rând cu 3-0 Sloveniei, 2-0 Norvegiei și 2-1 (1-1) gazdei Anglia, împotriva căreia oaspeții s-au prezentat în componența Suciu – Căpușă, Ghiță, Kilyen, Fridrich, Vlădescu – Dobre, Oaidă, Hagi – cpt. (68, Ciobanu), Casap – Petre (76, Coman), alte amănunte fiind accesibile aici

Fridrich a fost integralist și în ultimul meci jucat de Ripensia în 2022, la Târgu Jiu, unde a pierdut pe 3 decembrie cu 3-1, titular fiind și la ultimul succes al galben-roșilor, luna trecută pe ”Electrica” în fața Politehnicii. 

Harald Fridrich mai era pus pe drumuri în urma absolvirii junioratului și de o altă grupare divizionară timișoreană, ACS Poli, după ce era crescut în alb-violet sub îndrumarea lui Sorin Vlaicu, însă clubul de seniori a procedat și cu fundașul localnic precum era încetățenit deja postdecembrist pe Bega, în sensul de a nu se conferi încredere și minute suficiente de joc celor formați pe plan local, a căror inducție spre seniorat a fost perturbată, ajungând în vara lui 2017 să fie preluat de CSM Lugoj.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: