Ripensia trece din nou de Pandurii, tot la Târgu Jiu, după exact o jumătate de an

Cu deviza formula câștigătoare nu se schimbă, Ripensia s-a aliniat astăzi de la 11 pe stadionul Municipal din Târgu Jiu cu același 11 cu care aborda duminică pe ”Electrica” jocul victorios cu 2-1 cu ”U” Cluj, dar de această dată și cu antrenorul principal Cosmin Petruescu în spațiul tehnic, iar timișorenii au deschis scorul prin Ene încă din minutul 4 al ultimei lor deplasări din play-out, majorându-l împotriva primei retrogradate matematic din Liga 2 la mijlocul reprizei a doua prin sârbul Sokovic, abia intrat de un minut, Ene semnând ulterior ”dubla”. Mult mai detașat decât în urmă cu exact o jumătate de an, pe 24 octombrie 2020, în etapa a 9-a, când roșu-galbenii își dublau avantajul la puncte față de Pandurii Lignitul grație unui 1-2, de astă dată bănățenii obligând-o pe Comuna Recea să câștige săptămâna viitoare acasă cu CSM Slatina, rundă în care Călin și compania vor sta, altfel maramureșenii vor fi condamnați la locul de baraj pentru supraviețuire chiar înaintea etapei finale.  

Astăzi, în Gorj, Ripensia a legat în premieră în anul 2021 două victorii, și tocmai la momentul oportun, când punctele contau și nimic altceva, în ecuația îndepărtării de locul de baraj, deținut acum cu 4 puncte handicap de maramureșeni, care astăzi au stat.   

Mai mult, timișorenii se pot declara satisfăcuți de invincibilitatea în deplasare în noul an 2021, aceasta fiind cea de-a doua victorie pe teren advers, din 6 meciuri afară, celelalte fiind remizate, și cu mențiunea că în jumătate dintre aceste apariții roșu-galbenii n-au încasat nici un gol: CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – Ripensia 0-3 (0-1)

Bunele rezultate i-au apropiat astfel la numai 3 puncte și de Metaloglobus, bucureșteni învinși tot astăzi la matineu cu 2-0 (1-0) la Cluj și egalați totodată la puncte de ”U”, ”Ripi” fiind la 6 puncte în urma liderului Seriei A în play-out, Farul, care s-a impus cu 1-3 la CSM Slatina. Formațiile care-i devansează pe bănățeni înaintea ultimelor două etape din acest mini-campionat, aspirante până în ultima etapă a sezonului regular, din 28 martie, la calificarea în play-off.

Meritul este al timișorenilor, care au evitat alunecarea pe coaja de banană Pandurii, retrogradată matematic încă de două etape în Liga 3, și vorbim despre o ex-prim-divizionară medaliată cu bronz în Liga 1 în deceniul trecut, bănățenii simplificându-și deplasarea încă din primele sale 5 minute, când Mihai Ene, la pupitru dar și marcator în acest 2021, s-a demarcat și l-a lobat din afara careului pe portarul Aldescu: 0-1.

Cu un singur gol primit în precedentele 3 deplasări, ”Ripi” nu s-a lăsat amenințată de gorjeni ci a căutat golul desprinderii, pe lângă care Tudorache a trecut de puțin în minutul 30, cu un șut cu efect peste transversală, iar Rogac înaintea pauzei, la o reluare din careul mic, respinsă de pe linia porții.

Călin Cojocaru, antrenor timișorean al gazdelor și un cunoscut parcă de-o viață a omologului său Petruescu, ambii ani buni pe banca suferințelor în Liga 3, a efectuat prima înlocuire a meciului în minutul 60, oaspeții apelând din minutul 65 atât la Nemanja Sokovic cât și la Valerii Macrițchii, schimbându-i pe Pădurariu și căpitanul Călin. Iar modificarea a avut efect… instantaneu, sârbul Sokovic șutând din centrul careului în mingea ce i-a ieșit în cale după respingerea lui Aldescu la șutul lui Piftor din afara careului: 0-2.

Și n-au mai trecut decât 7 minute iar Aldescu n-a mai respins și șutul lui Mihai Ene din afara careului, 0-3. Ripensia cu sacii în căruță, Pandurii în 10 jucători pentru ultimul sfert de oră, Sylla fiind eliminat pentru faultul asupra lui Fridrich.

Final cu atât mai mult fără istoric, în care schimbările au curs pe bandă rulantă, Ripensia cu gândul și la Iepurașul de Paști, zâmbitor prin prisma succesului la matineu și a zilei libere în Vinerea Mare, când timișorenii vor fi interesați de rezultatul meciului de la 11 dintre Comuna Recea și CSM Slatina, din penultima etapă.

Negura de la finele săptămânii trecute, cu demisia de sâmbătă, a fost risipită aproape total, soare în așteptarea Sfintelor Sărbători. Ripensia la liman…

*

CS Pandurii Lignitul: Aldescu – Corduneanu (minutul 78; Peia), Moisie, Diau – D. Filip – Răchișan (78, A. Dobre), Felipe Acosta, Sylla, Rasoveanu (60, Goma) – Velcotă (71, Zaborowski), Dodoi – cpt.

Rezerve: Iovicin, Oprița – Simionescu, Habet,  R. Cojocaru.

Antrenor: Călin Cojocaru.

Ripensia: Dobre – A. Macrițchii (minutul 88, Stoi), Rogac, Fridrich (88, Lalic), Gladun – Călin – cpt. (65, V. Macrițchii), Coulibaly – Piftor, Ene, Tudorache (78, Golda) – Pădurariu (65, Sokovic).

Rezerve: Miklos – Sturzu, Neagu, Vasluian.

Antrenor: Cosmin Petruescu.

Arbitri: Dreve (Cluj) – Bălan (Dej) și Cîmpeanu (Cluj); rezervă: Naidin (Piteşti). Observatori: Negoescu (Târgovişte) și Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = trei

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: