Nicolae Robu semnează un nou comunicat de presă, miercuri seară, de această dată în calitate de preşedinte al PNL Timiş, „privind preluarea de către autorităţile publice a acţiunilor SC Politehnica Timişoara SA: Analizând proiectul de „Promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare acţiuni” transmis de SC Politehnica Timişoara SA, opiniez următoarele:”… Nicolae Robu, dacă aveţi o anumită părere vizavi de actul înaintat tot miercuri de Iancu&Co, atunci este bine să conjugaţi verbul a opina, cu „opinez”, şi nu substantivul opinie.
„Proiectul” întruneşte calităţile necesare pentru a putea fi considerat o bună bază de negociere în continuare şi cu celeritate, între autorităţi şi acţionariatul SC Politehnica Timişoara SA, negociere vizând ca:
-
Acţionariatul SC Politehnica Timişoara SA să accepte să reducă preţul de vânzare a acţiunilor de la 0.122 lei / acţiune la 0 lei / acţiune (precizăm că valoarea nominală a acţiunilor în registrul acţionarilor este de 10 lei / acţiune).
-
S.C. Uton SRL, S.C. BKP MANAGEMENT & INVEST GROUP SA şi dl. Marian Iancu ca persoană să accepte eşalonarea recuperării creanţelor lor în valoare de cca 8.4 milioane lei, cca 11.6 milioane lei, respectiv 0.43 milioane lei în termene mai largi (nu 31.12.2012, 30.06.2013, respectiv 31.04.2012, cum se propune) şi nu din finanţări ale SC Politehnica Timişoara SA din partea noului acţionariat (autorităţile publice), ci din venituri ce urmează să fie obţinute de SC Politehnica Timişoara SA în timp, prin vânzarea de jucători, etc.
-
FCU Politehnica Timişoara să aibă dreptul de vot în SC Politehnica Timişoara SA cu un procentaj egal cu procentajul acţiunilor sale în totalul acţiunilor SC Politehnica Timişoara SA (21.6 %)
-
dl. Marian Iancu şi ceilalţi reprezentanţi ai grupului său de firme să demisioneze din poziţiile avute în FCU Politehnica Timişoara, permiţând ca acest ONG să ajungă 100 % sub controlul autorităţilor publice
Având în vedere că, aşa cum rezultă din „Proiect”, preluarea integrală a acţiunilor SC Politehnica Timişoara SA de către consorţiul autorităţilor publice, ar avea drept consecinţă pentru acestea o sarcină financiară imediată şi directă de cca 1.8 (eventual 2) milioane euro, necesari pentru îndeplinirea condiţiilor de licenţiere, iar ca sarcină pe un anumit orizont de timp şi indirectă – prin intermediul SC Politehnica Timişoara SA -, alţi cca 8 milioane euro – deci: sume considerabile! – consider că ar trebui reavută în vedere şi preluarea de către autorităţile publice doar a 51 % din acţiunile SC Politehnica Timişoara SA, bineînţeles, condiţionată de acceptarea de către S.C. Uton SRL, S.C. BKP MANAGEMENT & INVEST GROUP SA şi dl. Marian Iancu a capitalizării creanţelor lor faţă de SC Politehnica Timişoara SA – capitalizare care ar echivala cu renunţarea de către ele şi el la aceste creanţe în valoare de cca 4.5 milioane euro-. În aceste condiţii, sarcinile financiare ale autorităţilor s-ar reduce de la cca 10 milioane euro la cca 5 milioane euro – cca 2 milioane directe şi cca 3 milioane indirecte -, sumă mult mai uşor de asigurat, mai ales în condiţiile în care sunt atâtea alte lucruri care necesită bani”.
În ceea ce priveşte înştiinţările venite din tabăra lui Marian Iancu, acestea au fost două în cursul zilei de miercuri, pe care le prezentăm în ordine cronologică a publicării lor pe portalul oficial al clubului, www.politimisoara.com:
„Vă prezentăm, spre dezbatere publică, aşa cum sperăm să se întîmple şi mîine, 29 martie, în plenul CJT, promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare a actiunilor FC Politehnica Timisoara.
http://www.poli.tm.ro/arhiva/2012/Promisiune_vanzare_cumparare.pdf
Mentionam ca documentul a fost depus la CJT, cu nota de inaintare, astazi, 28 martie, in jurul orei 15,00. Fiind vorba de o propunere, ea poate suferi unele modificari sau completari in ceea ce priveste interesele, poate neatinse, ale posibililor viitori actionari ai Politehnicii Timisoara. Important de cunoscut este faptul ca toti actionarii actuali ai Politehnicii Timisoara si-au dat acordul cu privire la prezenta promisiune de vanzare-cumparare si in mod exceptional cu privire la articolul 9, punctul 1 si in special punctul 2.
Mentionam ca din dosarul de licentiere, auditat de specialistii agreati de FRF, directia licentiere, rezulta o obligatie de plata de efectuat urgent pana in data de 31 martie 2012, dupa cum urmeaza:
Datorii impuse de caietul de licentiere in suma totala de 1.798.209 euro, plus 219.850 euro, drepturi restante jucatori aferente lunilor ianuarie si februarie 2012″.
Iar o a doua, sub eticheta „Clarificări”: „De la data cand s-a produs intalnirea provocata de asociatia suporterilor „Drukeria”, pana astazi, 28 martie 2012, nu a avut loc nicio negociere. Nu am fost cautati oficial de nimeni din partea Consiliului Local, Consiliului Judetean si nici nu am primit altfel de informatii decat din presa. Declaratia presedintelui CJT din 27 martie, precum ca in urma negocierilor s-a stabilit ca astazi la ora 12,00 va fi o intalnire la care sa depunem un anumit dosar este neadevarata. Am solicitat in data de 27 martie celor de la KPMG sa ne transmita mandatul sau macar sa ne transmita ca o declaratie pe propria raspundere obiectivele mandatului primit de la Consiliul Judetean Timis. Nu l-am primit nici macar in ziua de azi.
Am considerat, din proprie initiativa, ca este important sa depunem azi, spre analiza, o propunere de promisiune de vanzare care sa fie dezbatuta in plenul CJT, completata sau modificata, urmand sa o semnam dupa aprobare. Repet, este doar o propunere de contract. Faptul ca dorim sa ne recuperam sumele investite in ultimul timp a aparut in urma dorintei in scris exprimate de catre autoritati, in vestita scrisoare, prin care au dorit sa preia 100% actiunile si nu 51%, asa cum discutasem. In varianta in care deveneau doar majoritari, preluand conducerea clubului, iar noi ramaneam minoritari, sumele investite le capitalizam si nu mai reprezentau obligatii de returnare (varianta posibila si acum, in functie de optiunea lor).
Au aparut tot felul de speculatii ca FCU Politehnica ar detine peste 50% din drepturile de vot; ele sunt pur si simplu minciuni, fara a se lua in considerare ca in cadrul promisiunii de vanzare-cumparare ne-am luat angajamentul sa predam administrarea acestei asociatii non-profit, imediat, prin demisie. Mai mult, s-a vorbit despre faptul ca nu s-ar fi depus garantiile si nu s-ar fi inchis obligatiile fiscale prin divizare. Garantiile sunt in curs de constituire, termenul legal fiind 30 de zile, iar in cadrul promisiunii de vanzare-cumparare este stipulat clar obligatia de a fi constituite conform legii atat garantiile, cat si reesalonarea. Cine citeste atent propunerea lansata gaseste toate elementele care garanteaza in ambele sensuri drepturile si obligatiile partilor.
Nu pot sa cred ca maine presedintele CJT, dl. Constantin Ostaficiuc, nu va introduce spre dezbatere in plenul Consiliului Judetean propunerea lansata de noi azi si anume promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare. Nu are niciun motiv, indiferent de ceea ce va iesi in urma votului consilierilor. In final, le transmit „prietenilor” mei de pe forum, sa stea linistiti, eu nu sunt Zambon!„