România, ajunsă la barajul Mondialului, în urna a doua de play-off: 2-0 cu Estonia

Cu un identic 2-0 cu care demara atunci în deplasare, tot contra Estoniei, pe 7 septembrie 2012, parcursul în Grupa D a preliminariilor Campionatului Mondial Brazilia 2014, România şi-a câştigat locul în urna tragerii la sorţi de lunea viitoare, la ora 15, la Zurich, pentru barajul de calificare tur-retur ce va avea loc în 15 şi 19 noiembrie, şi pe care îl va aborda din urna a doua valorică, departajarea celor 8 reprezentative ajunse în play-off urmând să se facă în funcţie de ierarhia la zi FIFA Coca-Cola, a cărei actualizare va fi anunţată mâine, joi 17 octombrie.

Situată pe locul 31 în respectivul clasament pe luna septembrie şi devansând-o dintre celelalte 7 calificate la baraj doar pe Islanda, a 54-a, România va întâlni luna viitoare o selecţionată din prima urnă valorică, poziţionarea primelor 6 conform ierarhiei pe luna trecută fiind 1. Croaţia (locul 10), 2. Portugalia (11), 3. Grecia (12), 4. Suedia (22), 5. Franţa (25), 6. Ucraina (26).

Elevii lui Victor Piţurcă şi-au asigurat totuşi locul la baraj după ce începeau seara de marţi pe locul 3, în urma Olandei şi a Turciei, la golaveraj, dar cum duelul direct al celor două, la Istanbul, s-a încheiat cu 2-0 în favoarea „Portocalei mecanice”, naţională cu cea mai bună linie de clasament dintre toate echipele europene din preliminarii, „tricolorii” au sărit pe poziţia secundă, cu două puncte avans în faţa Ungariei.

Responsabil cu golurile a fost Ciprian Marica, abia transferat în Spania, care a transformat în minutul 31 un penalty, obţinut de Stancu, şi a înscris din nou în minutul 81.

România a încheiat astfel Grupa D cu linia de clasament 10 6 1 3 19-12 19 puncte, după Olanda, cu 28 de puncte, dar înaintea Ungariei, cu 17 puncte, Turciei (16), învinsei sale Estonia, cu 7, şi a andorezzilor, fără punct.

Grecia a fost cea mai strângătoare ca puncte dintre formaţiile care au încheiat pe locul secund în grupe, în vreme ce România a dobândit un punctaj superior celor ale Croaţiei, Islandei şi Franţei, în cazul ultimeia, ce-i drept, doar din 8 întâlniri.

Aşadar România va fi în urnă alături de Croaţia, Suedia, Islanda, Portugalia, Grecia, Ucraina şi Franţa.

Cât despre calificatele direct, majoritatea europenelor ce şi-au câştigat grupa s-au impus fără a pierde vreun meci, cu excepţia Bosniei şi Herţegovina, cu un eşec, şi a Rusiei, cu două înfrângeri.

Au obţinut deja biletele din zona UEFA selecţionatele din Belgia, Italia, Germania, Olanda, Elveţia, Rusia, Bosnia şi Herţegovina, Anglia şi Spania, deţinătoare a trofeului.

Calificate mai sunt deja Argentina, Australia, Columbia, Costa Rica, Iran, Japonia, Coreea de Sud, SUA şi Brazilia, ţară gazdă, alte 14 locuri urmând a fi decise, dintre care 4 tot din zona europeană.

Ca palmares recent în preliminariile Mondialului, România n-a mai avut succes din 1997, când obţinea calificarea pentru Coupe du Monde France 1998, după care pierdea în barajul play-off cu Slovenia, din 2001, pentru accederea la C.M. Coreea de Sud 2002.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Fotbal: