România, locul 15 în ierarhia FIFA dar deja peste 16 ani de când n-a mai ajuns la Mondial. Ce mai parodie!

E luna cadourilor. Și ”se dă” ceva. Iar FRF tocmai a luat. Dar mai aveți și alte recompense pentru eșecuri? Căci coada e lungă.

Există actualmente și un cult al recompensării eșecului, care, oricât de exagerat sau deplasat vi s-ar părea, nu poate fi disociat de satanismul în care a fost indusă omenirea, fără știrea și voia ei. Este parte integrantă, una dintre nenumăratele împletituri ale diabolicului păienjeniș.

Recompensele pot surveni în fel și chip, mai mari sau mai mici, iar un străveziu exemplu grăitor ar putea fi încasarea unor prime cu 7-8 zerouri la coadă de angajați de rang superior din sistemul bancar internațional, asta pe când instituțiile ce-i remunerau aveau parte de implozii dar erau totuși menținute în viață din banul public, pentru că așa se întâmplă într-o societate posedată, iar când spunem societate ne referim la cea globală, căci și așa la asta doresc cu zel inductorii să reducă lucrurile. Se întâmplă că orice este posibil…

În comparație cu respectivul exemplu, dintr-un domeniu cu impact și afectând viețile a miliarde de oameni, alte recompense par chiar insignifiante și nevinovate, dar tot sapă și erodează la baza corectitudinii și moralității. Negrul e alb și invers, minciuna e adevăr, faptele sunt denaturate iar cuvintele cheie sunt double-speak.

Iar unele răsplăți sunt chiar apă de ploaie, joacă de copii, de exemplu clasamentul FIFA Coca-Cola devenind pe lună ce trece o tot mai mare glumă. Nu poate fi luat în serios dar este cazul a fi demascat pentru ceea ce este de fapt. Făcătura unor minți având prea mult timp la dispoziție.

Însumarea coeficienților empirici ducând la punctajele și implicit clasările departe de rezultatele ”din iarbă” și de realitate este la fel de îndepărtată de starea de fapt precum cavalcada cifrelor fără noimă susurând constant dinspre sistemul bancar și ținându-ne captivi ideologic artificialității rezultante, gen creștere economică sau produs intern brut, așa încât nici nu-i de mirare că respectiva ierarhie se întocmește în baza unei ”grile” de calcul în vădită discrepanță cu performanțele reușite pe teren.

Gazon pământiu, băltit și denivelat: realitate dezolantă a fotbalului românesc, locul 15 mondial în ierarhia FIFA Coca Cola. Ce mai ”națională” trebuie că făurește un asemenea fotbal!

Chiar și în ciuda acestor false repere, anunțarea fiecărei noi ierarhii actualizate de către forul mondial e prilej de repetitive și multiplicate consemnări. Și eventual de mândrie, dacă tendința e în urcare. Ceea ce s-a întâmplat în această toamnă cu România.

A te clasa pe locul 15 în FIFA Coca-Cola în ciuda faptului că reprezentativa etalon a fotbalului tău n-a mai participat de 16 ani la un turneu final mondial, și s-au consumat 4 între timp, asta pentru a nu mai pomeni de competițiile juvenile și de tineret la nivel global, este culmea ridicolului și absurdului. Dovada perfectă a denaturării realității.

România, a zecea la ora actuală între țările din ”hora” fotbalului continental, sub egida UEFA!?! Doar pentru că a trecut de Grecia, Finlanda și Irlanda de Nord, remizând acasă cu Ungaria!? Păcat că n-a jucat deja și cu Insulele Feroe, căci un eventual succes ar fi ridicat-o poate și în Top 10 mondial…

România e de fapt cea mai bine clasată reprezentativă la nivel mondial în ierarhia FIFA dintre națiunile care n-au participat la Campionatul Mondial din Brazilia, din vară! Vedeți!? Nu degeaba spun unii că ar fi buricul pământului.

O ierarhie care trebuie așadar că îi flatează pe păstorii fotbalului carpatin și ale lor turme. Exact ceea ce-i priește forului din București și supușilor săi, într-o țară a cultului osanalelor și a bătutului pe umăr precum și cu pumnul în piept. Dar nimic mai mult decât un potir otrăvit.

Busola este oricum dată peste cap, și le-o mai dereglează cu atât mai mult și fictive influențe externe, încât chiar că nu-și mai pot identifica mai deloc propria valoare reală și în comparație cu a altora, acolo unde chiar contează, pe dreptunghiul verde și în imediata sa vecinătate.

Locul 15 mondial, un banc fără sare și piper, sec aidoma algoritmilor dând mereu cu virgulă.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 27

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: