România – SUA 2-0 la U18 dar miloaga ACS Poli Timişoara şuntează diurnele internaţionalilor locali de juniori convocaţi la loturi

Cristian Bocşan şi Cristian Bărbuţ au fost titulari în „dubla” de vineri şi duminică a selecţionatei sub 18 ani a României cu SUA, iar alţi juniori ai alb-negrilor lui ACS Poli Timişoara sunt constant chemaţi la loturi, chiar şi aseară plecînd încă unul, Kovacs, dar o parte a poveştii convocărilor lor ţine şi de neasigurarea unor mese propriu-zise în descinderile „la centru”, un mic dejun la dus respectiv un prînz pe întoarcere, mai mult, clubul divizionar B imputîndu-le adolescenţilor la decont amărîte de cornuri şi „minciuni” cu care îşi păcălesc foamea, aşteptînd ore-n şir prin Gara de Nord…

Reproşuri ce vin sub voalul austerităţii recent pomenite de edilii păstorind echipa, asta în vreme ce diriguitorii formaţiei îşi împăţeau între ei prime la vremea Crăciunului de parcă ar fi venit sfîrşitul lumii.

Tot neajunsul pleacă de la faptul că, în vechea şi noua strategie a grupării finanţate din banul timişoreanului şi timişeanului, ca o dovadă că nu s-au schimbat prea multe, Centrul de copii şi juniori nu are un buget distinct, separat şi pe măsura necesarului, ci tot ca stropi sau o a cincea roată la căruţa întregii structuri, de unde şi posibilitatea jonglată în trecut de Chivorchian şi pare-se perpetuată în noua gestiune, de a deturna şi aşa micile resurse alocate „pepinierei” pentru alte nu la fel de stringente necesităţi.

Contrastînd cu spiritul cel puţin trîmbiţat al Timişoarei, generos şi ingenuu, ACS Poli Timişoara nu doar că nu asigură hrană caldă pre şi post convocare la loturi juniorilor săi care primesc chemări sub „tricolor”, dar chiar le reproşează la decontare adolescenţilor atenţi în a nu risipi banii pe mese la restaurant, şi care în consecinţă mănîncă frugal şi economicos, faptul că au cheltuit mai nimic pînă şi pe inadecvate substituente la necesarul lor real, un mic dejun sau prînz în toată puterea cuvîntului.

Ca o primă remarcă, ne referim la tineri în continuă dezvoltare a organismelor lor, şi care practică sportul de performanţă la un nivel relativ ridicat, ceea ce implică vaste energii consumate, care trebuie neapărat realimentate, cu un aport caloric adecvat.

De regulă, juniorii convocaţi la loturi călătoresc noaptea spre Bucureşti, iar pînă la prezentarea la Centrul de Fotbal Mogoşoaia, a doua zi la ora 12, sunt susceptibili unei alimentaţii „la botul calului”, în absenţa unui mic dejun ca la mama acasă ori, cum ar fi cazul, la clubul de provenienţă.

Tot de regulă, după consumarea convocării, de la ora 12 şi pînă la urcarea în trenul de întoarcere cu destinaţia Timişoara, juniorii au aceeaşi problemă a lungii aşteptări şi a necesităţii de a mînca un prînz gătit, dat fiind că nu revin de la o întrecere de şezut pe cur, ci de la sesiuni de antrenamente, pigmentate cu jocuri, cel puţin la fel de intense ca la clubul de provenienţă.

Culmea este că nu doar cele două mese calde sunt sărite aşadar din schema alimentaţiei juniorilor timişoreni, cînd cu convocarea la loturi, dar adolescenţii îşi mai aud şi vorbe de la conducătorii clubului, pentru oarece mărunţiş cheltuit pe cornuri în Gara de Nord. Oare ce ar spune onor conducerea şezînd pe cur dacă internaţionalii de juniori ai Timişoarei şi-ar trata corpul aşa cum se cuvine, precum un templu, şi ar mînca, nu ca un lux, un prînz cu două feluri şi desert!? Probabil i-ar trimite cu decontul la bieţii părinţi.

Care părinţi, răzbat voci, s-au cam săturat de politica de austeritate vizînd pepiniera, prelungită la club şi după „perioada Iancu”, şi se pregătesc de o răzmeriţă, a se citi aici nu doar o mai mare chibzuinţă în privinţa viitorului apropiat al copiilor lor, ci chiar oarece dezvăluiri în public.

Se pare că într-atît de mare e mîhnirea vizavi de derapajele survenite în urma acestui nou început, cu ale sale speranţe renăscute, încît chiar şi unele voci din interiorul sau anturajul clubului ar fi cam cu cuţitul la os vizavi de politica procentului mic, foarte mic, alocat copiilor şi juniorilor clubului.

Adică mii de euro la contract pentru implanturi gen Petre şi Dina, forţând nu doar ca vîrste un plafon superior, cel al remunerării, şi cu care divizionara B, cît de cît prolifică în tur, n-a marcat vreun gol în 180 de minute din 2013, dar şi 180 de ron lunar în contul juniorilor locului, plus un reproş pentru cheltuirea banilor pe cornuri, aşteptînd în Gara de Nord!?

Sunt oare sănătoşi la mansardă cei care trasează aceste contraste? După cum se vede, răspunsul şade şi în faptul că pe lîngă titularii Bocşan şi Bărbuţ, pe rînd integralişti vineri şi duminică, cu aproape 180 de minute fiecare, în echipa U18 a României a evoluat mai întîi integral iar apoi doar pe final un anumit Dorin Rotariu, nereprezentînd însă fotbalul de pe Bega, ci culorile anacronicei nu ştim cum o cheamă.

Iar şi alţii ca el vor mai fi pierduţi de Timişoara, în politica sa de austeritate vizîndu-i mereu şi permanent pe aceiaşi juniori în creştere. Bine că au conducătorii şi angajaţii „echipei mari” salarii cu zerouri în euro, prime, mînuşi, privilegii şi un şezut foarte cald sub cur, căci junii pot răbda şi cu un corn care să le stea la o adică în gît.

Capac la toate după 1-1 şi 2-0 cu SUA, într-o tentativă de lovitură de imagine şi PR, a se citi Public Relations, o altă făcătură a curat murdarei lumi „civilizate”, ACS Poli Timişoara îi introduce marţi pe Bocşan şi Bărbuţ în faţa mass-media, într-o conferinţă de presă, pentru a afla tot nătul ce verde e iarba ca junior la alb-negri.

Ţineţi-vă bine, manipularea şi propaganda e în floare, pe toate canalele, la toate nivelurile şi în toate mediile. Au de grijă canaliile, de regulă la cravate cu nodul impecabil orientat.

Ca un p.s., te doare sufletul la tactica lui Ionel Augustin cu a României naţională sub 18 ani, bubuieli de urmărire spre izolatul Bărbuţ, rătăcit între zdrahonţii Statelor. Un fotbal la fel de ieftin şi economicos ca procentul bugetar de criză al pepinierei timişorene.

 

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la România – SUA 2-0 la U18 dar miloaga ACS Poli Timişoara şuntează diurnele internaţionalilor locali de juniori convocaţi la loturi

 1. altul spune:

  Pai ce ar putea spune bietii copii?
  Sa nu va asteptati ca vor spune lucrurilor pe nume ptr.ca masina de propaganda comunista functioneaza.
  Vor fi invatati ce raspunsuri sa dea in cazul in care apare o intrebare incomoda,doar nu vor sa-si taie craca singuri de sub picioare,lovind in imaginea clubului.
  Cum credeti ca au fost luati in cantonamentul din Antalya cei trei juniori?Tot conditionati de faptul ca daca nu semneaza prelungirea contractelor cu AX-ul nu vor pleca.
  Asta este practica care se poarta in Romania cu tinerii jucatori,profita de faptul ca sint unii naivi si semneaza cu ochii inchisi
  fara a citii inainte de a semna,conducatorii grabindu-i si uneori chiar amenintindu-i ca nu vor mai juca nici chiar la juniori.
  Ar fi mai multe de discutat dar am ajuns la concluzia ca in general in fotbalul de la noi conducatorii isi vad doar interesul lor material si mai putin interesul clubului care ii plateste…….Rosemblum te simti cumva facind parte dintre acestia?

 2. titi spune:

  În loc să iasă marii conducăreți la interval și să povestească în fața presei care sunt problemele reale din cadrul centrului de juniori, ce este cu lipsa hranei din deplasări, de ce SRL Rosenblum taie meniul după bunul său plac, iată că luminații se fac că plouă și mută subiectul într-o altă zonă unde să se piardă căldura subiectului actual.
  Cu siguranță presarii care vor pune botul la invitația de vrăjeala ne vor dărâma cu niște știri în ”exclusivitate” despre cum au mers alde Bărbuț și Bocșan cu trenul până la București și câtă grijă are Velcea și Rosenblum de viitorii fotbaliști timișoreni! Despre pâinea cu salam din deplasarea la Motru nu se va sufla o vorbuliță că este austeritate, domnilor jurnaliști care nu puneți întrebări la obiect și ascultați disciplinați ca niște slugoi tot ce vă servește unul și altul din conducerea lui ACS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = unu

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: