România, Timișoara, final de 2022. Meci de campionat în ”Municipal” la ”Promoție” cu prima repriză de 33 de minute și 12 secunde, cea de-a doua de 29:43 și pauza de nici trei: FOTO. ”De ce?”, întreabă un junior. ”Căci așa a fost politica, echipele au fost de-acord”. Centralul, proaspăt promovat la Liga 2 cu 9,68. Absenteism la startul turului 3 timișean în Cupa României: 12 din 48 de ”Județ”

În vreme ce ”Mondialul” unicat pe final de toamnă din Qatar are parte de niște întâlniri cu minute bune de prelungiri, întârziind astfel glisarea decidenților oficiali din fotbalul românesc prezenți la fața locului spre ”mobilarea” de la dineuri și ”sesiunile” speciale de fotografii cu trofeul, iată în schimb că în bătătura mioritică, în pragul Zilei Naționale a României, fotbaliști juniori sunt crescuți în spiritul reducerii neuniforme dar în orice caz majore a timpului regulamentar de joc, conform unei partide desfășurate la nivel de seniori în seria ”Municipală” a ligii a VI-a de ”Promoție” din Timiș, iar așa cum îi crești, așa îi și ai. Mostră din ”fotbalul lui 272-0”, cel care tocmai a bifat în 2022 a șasea ratare consecutivă a calificării la turneul final al Campionatului Mondial, dar care în 2021 s-a înălțat în schimb pe cele mai înalte culmi ale procentajului ”progresist” de înțepare, conform îndemnurilor conducătorului atotștiutor, elogiindu-și opera. Suntem contemporani ai unor impostori fără har și chemare, dar fuduli nevoie mare.  

Se întâmplă așadar în fotbalul românesc al anului 2022, conform întâlnirii disputate în penultima zi de noiembrie în cadrul etapei a 14-a și penultima a turului din campionatul Seriei a III-a ”Municipale” în liga a VI-a de ”Promoție” Timiș, învingătoarea în deplasare AS FC Chișoda aflându-se pe primul loc cu 31 de puncte, urmată de Gruppo Select cu 30 de puncte dar un meci mai puțin jucat, și Srbianca Giuchici. Clasamentul complet, pe coloana datelor tehnice, incluzând rezultatele și programul viitor.

LPS Banatul Timișoara – AS FC Chișoda, încheiat cu rezultatul 1-7 (1-5), a fost programat pe gazonul liceului LPS Banatul dar s-a jucat pe cel sintetic din grupul de terenuri Adrian Stoicov – bază pe cale de dezafectare în urma unui ”atac frontal”, meciul începând cu o intârziere de 25 de minute, dat fiind absența steagurilor de la colțurile suprafeței de joc.

Programată de la ora 15, întâlnirea a început la 15:25, dar cu stângul, contrar regulamentului, fără efectuarea salutului de start, așadar ”direct”, graba manifestându-se pe tot parcursul întâlnirii.

Astfel, prima repriză s-a încheiat după 33 de minute și 12 secunde, iar în urma unei pauze de nici 3 minute, cea de-a doua parte a ”rezistat” 29 de minute și 43 de secunde. Și normal, și Doamne ajută că mai există încă români care pot exersa absolut necesara gândire critică, de căpătâi pentru sănătatea unei societăți, dar o și pot manifesta acționând sub o formă articulată, un junior al gazdei LPS Banatul – bravo lui!, l-a întrebat pe unul dintre arbitrii asistenți ”De ce ați scurtat ambele reprize, căci nu am jucat 90 de minute?” 

”Așa a fost politica, ambele echipe au fost de acord”.

Bine, bine, semințele rele într-adevăr se plantează necontenit și în spirit colectiv – vina unei nații de lași fiind comună, iar apoi România se întreabă de ce oare nu este performantă ci mereu de căruță, dar cu regulamentul totuși cum rămâne!?

Micile detalii ale deșertăciunii conturează întregul dezastrului, zală cu zală a lanțului slăbiciunilor, însă noile generații – și se arată a fi chiar ultimele la complicitatea omenirii la propria degenerare cu ac și altele, chiar n-au nici o vină să fie de sacrificiu pe fondul iresponsabilității și inconștienței ”adulților”, ăăă, pardon, a imaturilor. Ceva conștiință și oarecare mentalități adecvate?

Sau trebuie călcate în picioare regulamentele!? 

Și n-a arbitrat orișicine, ci tocmai Claudiu Gaitin, timișorean care a obtinut nota 9,68 la proaspăta promovare în corpul arbitrilor de Liga 2 din fotbalul mioritic al realesului în unanimitate. Asistat de Ioan Daniel Humița (Armeniș / Caraș-Severin), din corpul arbitrilor de ”C”, și Roxana Cismaș Malac, notată luna aceasta cu 2,34 la examenul de promovare în liga a treia.

Fotbalul cu reprize ciuntite, un eșantion din tragicomedia furtului propriei căciuli, iar într-un asemenea climat al furtului sunt crescuți seniorii de mâine ai sportului lui 272-0. Cum îi mai suportă pământul pe atâția și-atâția români, și de ce trăiesc în halul ăsta, numai cel care îi veghează din ceruri poate ști. 

Oaspeții au preluat de două ori conducerea prin ”dubla” lui Mihai Poștaru din minutele 2 și 11, Robert Hepeș egalând în minutul 7, vizitatorii desprinzându-se prin golurile lui Adrian Diacon (min. 14), Ruben Bizău (min. 19), Florin Mureșan (min. 26) și – după pauză, Daniel Zugravu (min. 48 și 54).

Antrenorul Alex Rus a folosit următorii jucători: Grigore (cpt.) – Vasincă, Bizău, Dumiter, Gaidoș, Pop, Zugravu, Poștaru, Gherman, Mureșan, Diacon.

Au mai intrat: Zăgan, Bogdan Dumitru, Gavrilă, Ioan Dumitru. Pe bancă: Stan, Abu-Saleem,

Auto Timișoara – CS Millenium Giarmata II 4-2 (2-1): Ionuț Pitic două goluri, Bogdan Moldovan și Ovidiu Ignea.

Antrenorul jucător Ovidiu Ignea a aliniat 11-le: Spătaru – Asultanei, Simoniz, Kovacs, Scurtu, Leahu, Bogdan, Laurențiu Ignea, Gurguș, Ovidiu Ignea, Pitic.

Au mai jucat: Gorbe, Bagdal, Bonchiș,

Etapa s-a încheiat miercuri cu meciurile Timișul Urseni – CS Giroc-Chișoda 0-3 și Șânmihaiu Român – AS Roma Florin Pădurean 1-1.

Meciul Timișul Șag 3 – Srbianca Giucici se va juca luni 5 decembrie de la ora 15 iar jocul ASU Politehnica – Gruppo Select nu a fost programat, urmând a fi probabil reprogramat la sfârșitul turului.

Turul 3 din faza județeană Timiș a Cupei României, într-un absenteism major: programul

Interesul este foarte scăzut, conform programului fazei a III-a județene a Cupei României, programată duminică, din totalul celor 48 de cluburi din liga a V-a înscriindu-se numai și numai 12. Oare de ce?

Dar iată programul: CSC Belinț – CSC Flacăra Făget, CSC Dudeștii Noi – AS Steaua Bulgăruș, AS Avântul Jamu Mare – AS  Utvn, AS Inter Foeni – Progresul Iecea Mare, AS Bârzava Partoș – AS Uivar, Vulturii Igriș – Olimpia Lenauheim, Șoimii Pesac – Voința Biled, Unirea Tomnatic 2 – Dedy-Mid Viitorul Iecea Mare, AS WHP Pădureni – Voința Iosifalău, AS Bacova – Ohaba Forgaci, AS Margina – Olimpia Darova. Toate se vor juca de la ora 14.

Fotografii de pe ”sintetic”

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Municipiu, Promoţie și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: