România U17 învinge Rusia după un penalty ratat: 1-0 (0-0)

Selecționata de juniori B a României a intrat din plin în această seară în cărțile calificării pentru Turul de Elită din martie 2020 al preliminariilor UEFA Euro U17, elevii lui Adrian Văsâi reabilitându-se la 3 seri după eșecul la debutul fazei I de calificare cu 0-1 cu Elveția prin a trece cu 1-0 (0-0) de Rusia U17 grație șutului mijlocașului Andrei Pandele la mijlocul reprizei a II-a, din afara careului la colțul lung, în urma respingerii unui corner acordat de oaspeți la penalty-ul deturnat de portarul Odoevski cu piciorul la execuția decarului Bodișteanu.

România U17 a abordat al doilea meci găzduit săptămâna aceasta la Mogoșoaia cu același unsprezece aliniat la startul partidei de joi cu elvețienii și a izbutit de data aceasta să câștige, echivalent cu apropierea de calificarea în faza secundă a preliminariilor turneului final european de anul viitor din Estonia.

Selecționerul Văsâi a apelat la Popa – cpt. – Pantea, Dănuleasa, Sîrbu, Lazăr – Pandele (minutul 77, Gheralia), Nechita – Niță (90+5, Rus), Bodișteanu (90+3, Gergely), Andronache – Tudor (46, Negoescu), în vreme ce pe bancă au rămas portarul Borbei, de la ASU Politehnica Timișoara, Ciontea, Banienschi, Csala și Mălăele.

În primul meci duminical din etapa a II-a a seriei găzduite în Ilfov, Elveția a dispus la Buftea de San Marino cu același 7-0 cu care treceau și rușii de outsider în runda inaugurală, urmând ca miercuri de la ora 18 să joace și ”tricolorii” cu codașii din peninsulă, iar de la aceeași oră și Elveția cu Rusia, în etapa finală a grupei patrulater din care primele două clasate se califică direct la Turul de Elită de peste 5 luni.

Și juniorii mari români ratau recent un penalty într-un meci cheie din faza I a preliminariilor UEFA Euro U19, în Serbia, în minutul 83 al jocului cu gazdele, la scorul de 1-1, și rezultat final, care influența ratarea calificării de către ”tricolorii” selecționați de Laurențiu Roșu. Pe teren propriu, juniorii sub 17 ani au marcat însă unicul gol necesar în partida în care aveau nevoie de măcar un punct contra rușilor după cornerul rezultat în urma ratării unei lovituri de la 11 metri.  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Juniori și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: